G4Media.ro

Superiahturi submersibile pentru miliardari, oferta unei companii austriece/ Vasul, cu un preț…

Sursa foto: Facebook/Migaloo Submarines

Superiahturi submersibile pentru miliardari, oferta unei companii austriece/ Vasul, cu un preț estimat la două miliarde de dolari, ar putea rămâne scufundat patru săptămâni

În ultimii ani a apărut o tendință de a construi subsoluri pentru miliardari – extensii subterane la casele celor bogați și faimoși, unde aceștia se pot adăposti și pot trăi pe picior mare. Acum, o companie austriacă vrea să extindă această oportunitate în lumea superiahturilor care se pot scufunda, construind submersibile private personalizate care pot coborî la 250 de metri sub suprafața oceanului și pot rămâne scufundate până la patru săptămâni, scrie CNN.

Migaloo și-a dezvăluit planurile ambițioase pentru ceea ce susține că va fi „singurul și unicul superiaht submersibil privat din lume”, oferind „o alternativă inexistentă până acum la marile nave private de suprafață”.

Locul de joacă al miliardarilor

Acest submarin, denumit M5, ar urma să măsoare 165,8 metri în lungime și 23 de metri în diametru în punctul cel mai lat, cu o rază de acțiune de aproximativ 15.000 de kilometri și o viteză de până la 20 de noduri la suprafață (sau 12 noduri când se află sub apă). Cu toate acestea, spune Migaloo, „dimensiunile dorite ale hibridului submarin-yacht, stilul exterior și designul interior țin de preferințele proprietarilor”.

Așadar, ca orice superyacht al miliardarilor care își merită valoarea, designul implicit include un heliport, o piscină și un spa, o sală de gimnastică, o galerie de artă cinematografică, o zonă de petrecere cu cabină de DJ, alături de o mulțime de spații de relaxare sau de luat masa. Printre dotările opționale se numără un balon cu aer cald și o stație subacvatică de hrănire a rechinilor.

Există, de asemenea, submarine care pot fi adăugate, astfel încât până la 12 oaspeți pot pleca pe submarine mai mici pentru mai multe activități acvatice.

„Fortăreață submersibilă privată”

„Proprietarii caută intimitate, securitate și protecție pentru ei înșiși, pentru oaspeții lor și pentru obiectele lor de valoare”, spune CEO-ul Christian Gumpold pe site-ul Migaloo. Sistemele de securitate personalizate vor fi furnizate de partenerul american SAFE, care promite „o protecție de nivel militar” pentru ceea ce numește „o fortăreață submersibilă privată”.

Care este prețul acestui tărâm privat al minunilor acvatice? Ei bine, nu există un preț specific al proiectului, din cauza tuturor acelor opțiuni de personalizare, dar estimarea larg răspândită pentru Migaloo M5 este de aproximativ 2 miliarde de dolari pentru început (și asta înainte de a lua în considerare întreținerea).

Vise submarine

M5 folosește tehnologii dovedite, împrumutate de la iahturi cu motor și submersibile existente, cum ar fi construcția cu două corpuri de navă și corpuri cu presiuni multiple, ceea ce ajută la capitolul siguranță și fezabilitate. Cu toate că rămâne întrebarea cine are buzunarele suficient de pline pentru a cumpăra acest bârlog submersibil al răufăcătorilor din filmele cu Bond.

Nu este prima încercare de a crea un submarin de lux. Aston Martin a dezvăluit planurile pentru un concept de navă de 4 milioane de dolari în 2017. Și nu este prima dată când Migaloo a ajuns pe prima pagină a ziarelor pentru că își prezintă viziunile extraordinare. La Monaco Yacht Show din 2015, a prezentat planurile pentru Kokomo Ailand, insula sa plutitoare privată de 80 de metri înălțime (cu cascadă) pe care poți naviga.

Așadar, va naviga fericită nava concept Migaloo M5 în realitate sau se va scufunda fără urmă? Este greu de spus, dar probabil că mai este timp să începeți să vă economisiți bănuții.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Careva vrea să vadă și mai mulți miliardari înecați după ce Titan a făcut implozie.

  2. Austria are ieșire la mare? Poate prin Slovenia.