G4Media.ro

SUA vor trimite încă 4,5 miliarde de dolari în Ucraina

Sursa foto: Sergey BOBOK / AFP

SUA vor trimite încă 4,5 miliarde de dolari în Ucraina

Statele Unite ale Americii vor oferi încă 4,5 miliarde de dolari guvernului ucrainean, a anunțat luni Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), potrivit Sky News.

Finanțarea, coordonată cu Departamentul Trezoreriei SUA prin intermediul Băncii Mondiale, va ajuta guvernul ucrainean să mențină funcțiile esențiale, inclusiv asistența socială și financiară pentru populația săracă în creștere, pentru copiii cu dizabilități și pentru milioanele de persoane strămutate în interiorul țării pe fondul războiului.

Această sumă ridică sprijinul bugetar al țării de la invazia Rusiei la 8,5 miliarde de dolari și urmează transferurilor anterioare de 1,7 miliarde de dolari în iulie și de 1,3 miliarde de dolari în iunie, a precizat USAID.

„Statele Unite rămân angajate să sprijine Ucraina și poporul său în urma războiului neprovocat și nejustificat al Rusiei”, a declarat USAID într-un comunicat.

Injecția de bani vine în contextul în care războiul din Ucraina se apropie de a șasea lună, cu milioane de ucraineni strămutați și cu autoritățile avertizând asupra unor probabile penurii de gaz la iarnă.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ucraina exista din mila SUA si UE