G4Media.ro

SUA au reintrodus Cuba pe lista neagră cu statele care susţin terorismul,…

SUA au reintrodus Cuba pe lista neagră cu statele care susţin terorismul, acuzând-o că a oferit refugiu teroriștilor/ Un oficial din Cuba denunță „oportunismul politic” al administraţiei Trump

Administraţia preşedintelui Donald Trump a anunţat luni, cu nouă zile înainte de sfârşitul mandatului, că a reintrodus Cuba pe lista neagră a SUA cu „statele care susţin terorismul”, de pe care fostul preşedinte democrat Barack Obama a retras-o în 2015, informează AFP, citată de Agerpres.

„Cu această măsură, vom trage din nou la răspundere guvernul Cubei şi vom transmite un mesaj clar: regimul Castro trebuie să pună capăt sprijinului său pentru terorismul internaţional şi subversiunii justiţiei americane”, a declarat şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo într-un comunicat care îi menţionează pe foştii lideri cubanezi Fidel şi Raul Castro.

El acuză Cuba, pentru a justifica această sancţiune, pentru că „a susţinut în mod repetat acte de terorism internaţional oferind refugiu teroriştilor”.

Această decizie de ultimul moment riscă să facă mai dificilă pentru preşedintele ales Joe Biden, care va prelua funcţia pe 20 ianuarie, reluarea relaţiilor cu Havana.

După apropierea spectaculoasă dintre Washington şi Havana sub administraţia Obama, administraţia Trump şi-a înăsprit constant poziţia faţă de puterea comunistă.

Cuba se alătură astfel Iranului, Coreei de Nord şi Siriei pe lista neagră a statelor care susţin terorismul. Sudanul a fost retras recent de pe această listă de către preşedintele Donald Trump.

Ministrul cubanez de externe Bruno Rodriguez a denunţat luni „oportunismul politic” al administraţiei Trump, care a anunţat în aceeaşi zi că a adăugat Cuba din nou pe lista neagră a SUA cu „statele care susţin terorismul”, transmite AFP, preluată de Agerpres.

„Condamnăm caracterizarea cinică şi ipocrită a Cubei drept stat care sprijină terorismul, anunţată de Statele Unite. Oportunismul politic al acestei acţiuni este evident pentru toţi cei cărora le pasă sincer de flagelul terorismului şi de victimele acestuia”, a reacţionat pe Twitter şeful diplomaţiei cubaneze.

sursa foto: Twitter\ Mike Pompeo

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Mafia și corupția din Romania n-o mai trece pe lista câtă vreme cotizează taxa de susținere.

 2. Încă o paradă de tembelism grandilocvent și arțăgos, inconfundabila marcă USA.
  Vorba lui Rove „we are an empire, we make our own reality”, indică singura constantă a politicii americane.
  Unde istoria democrației liberale se împletește cu istoria psihiatriei.

 3. Am ajuns si la momentul istoric in care Cuba spune adevarul iar regimul Trump se tine de vandalism politic doar ca sa ii puna bete in roate lui Biden cu o saptamana inante de inaugurare.

  Cuba, unul dintre cele mai odioase regimuri comuniste. Responsabil de atrocitati si represiuni care ar face Securitatea sa fie invidioasa.

  Felicitari Pompeo pentru performanta de a face criminalii dictatori din Cuba sa para baietii buni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.