G4Media.ro

SUA au dat undă verde statelor baltice să trimită armament american în…

Sursa foto: Facebook / NATO Force Integration Unit in Estonia

SUA au dat undă verde statelor baltice să trimită armament american în Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a autorizat Lituania, Letonia și Estonia să trimită în Ucraina rachete și alte arme de fabricație americană, au declarat trei surse pentru Reuters, după ce președintele Joe Biden a prezis că Rusia va invada Ucraina.

Conform reglementărilor privind controlul exporturilor, țările trebuie să obțină aprobarea Departamentului de Stat înainte de a transfera orice arme pe care le-au primit din Statele Unite către terți.

Acordurile de transfer către terți vor permite Estoniei să transfere rachete antitanc Javelin în Ucraina, în timp ce Lituaniei i se va permite să trimită rachete Stinger, a spus una dintre surse.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a confirmat că guvernul SUA a aprobat transferuri către terți, permițând Estoniei, Letonia, Lituaniei și Marii Britanii să furnizeze Ucrainei, din stocurile lor, echipamente fabricate în SUA, dar nu a oferit detalii despre tipul de arme care vor fi trimise.

„Statele Unite, aliații și partenerii săi sunt împreună pentru a accelera asistența de securitate pentru Ucraina. Suntem în strânsă legătură cu partenerii noștri ucraineni și aliații noștri NATO și utilizăm toate instrumentele disponibile de cooperare în materie de securitate pentru a ajuta Ucraina să-și întărească apărarea în fața agresiunii în creștere a Rusiei”, a spus purtătorul de cuvânt.

Informațiile despre transferurile de arme aprobate au apărut miercuri târziu, după ce Biden a spus într-o conferință de presă că Rusia ar plăti scump dacă va invada Ucraina.

Oficialii ruși au negat în mod repetat planul de a invada Ucraina, dar Kremlinul a adunat aproximativ 100.000 de soldați în apropierea granițelor Ucrainei, o acumulare pe care Occidentul spune că este o pregătire pentru un război care să împiedice Ucraina să adere vreodată la alianța de securitate vestică a NATO.

Sursa foto: Facebook / NATO Force Integration Unit in Estonia

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Să „transfere”? Cum vine asta? Nu să le vândă? Le dau cu împrumut?

    Păi ce fac ei, fac cadouri?

  2. Simplu pui un avion cu B61 la Minsk si gata transferul..

  3. Ce bine e sa stai pe strategie de la distanta, fara sa prevezi consecintele, sau daca le prevezi, sa te doara undeva.

  4. Da se numește spațiu vital sau Lebensraum daca intram in lupta când eram in pactul de la Varșovia crezi ca ruși interveneau cit timp mai era un singur soldat roman in viată pai ce eliberator de tinichea mai ești si tu. Ce crezi tu ca vrea Rusia ști cit de mare e , ce vor de fapt Lebensraum sau ce?