G4Media.ro

Studiu: Peste jumătate dintre românii care au tranzacționat criptomonede în ultimele 3…

Foto: Unsplash

Studiu: Peste jumătate dintre românii care au tranzacționat criptomonede în ultimele 3 luni au vârste între 18 și 30 de ani

Peste jumătate (57%) dintre românii utilizatori de internet, care au tranzacţionat criptomonede în ultimele trei luni, au vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, arată rezultatele unui studiu publicat marţi, transmite Agerpres.

Conform datelor centralizate de Exact Business Solutions în cercetarea „Digital Evolution: Connected Consumer Monitor”, doar 16% dintre respondenţii care afirmă că au tranzacţionat criptomonede în perioada analizată au peste 45 de ani.

De asemenea, aproape 10% dintre românii utilizatori de internet au cumpărat criptomonede cel puţin o dată la trei luni, majoritatea acestora fiind bărbaţi (66%), rezidenţi din Bucureşti şi oraşe mari ale României.

În plus, 15% din totalul celor chestionaţi afirmă că folosesc aplicaţii de trading online cel puţin o dată pe lună, constant faţă de luna ianuarie 2021.

La nivel general, cercetarea de specialitate relevă faptul că 57% dintre cei care au cumpărat/vândut monede digitale se încadrau în eşantionul de vârstă 18 – 30 de ani.

În ceea ce priveşte evoluţia aplicaţiilor utilizate pentru tranzacţiile online, se constată o creştere semnificativă a aplicaţiei eToro în luna mai vs ianuarie 2021, de la 9% la 13%, în timp ce Revolut şi Forex au rămas la aceleaşi procente (29%, respectiv 13%). În zona de trading, Revolut rămâne în topul aplicaţiilor utilizate pentru tranzacţii online (29%), la o distanţă considerabilă de 16% faţă de restul aplicaţiilor, 39% dintre utilizatorii acestei platforme având un nivel superior de educaţie.

Cea de-a zecea ediţie a studiului cantitativ „Digital Evolution: Connected Consumer Monitor” a fost realizată de Exact Business Solutions, în luna mai a acestui an, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1.020 de respondenţi, care utilizează zilnic internetul, cu vârste între 18 şi 65 de ani.

Exact Business Solutions are o experienţă de peste zece ani în marketing research şi strategie, oferind o gamă largă de tehnici şi instrumente de cercetare pentru studii calitative şi cantitative, servicii de consultanţă, până la adoptarea metodologiei Design Thinking.

sursa foto: Unsplash

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Era o vorba pe undeva pe net – Doamne da-mi increderea unui tanar de 22 de ani care detine 0.0003 BTC :))

  2. visul imbogatirii rapide, binenteles banii reali merg intr-un singur sens, spre neant, spre traficanti, spre dictatori, spre interlopi, si din cand in cand apare cate un „american dream”, sau unul care fuge cu miliarde, lasand fraierii cu ochii in soare

    un soi de caritas, dar tinerii astia nu prea stiu ce e aia, jocul piramidal

    • E bine…stai tu dupa banii reali si dupa pensie si lasa ne pe noi sa alergam dupa crypto:)))

    • Platformele de tranzacționare sunt cele mai câștigate.
      Au niște comisioane uriașe, scade sau creste crypto, platformele încasează oricum.

    • Putin probabil sa devenim miliardari „virtuali” (FYI si Leul romanesc din contul de BT e tot virtual), dar avand in vedere ca mi-am inzecit investitia initiala in crypto as spune ca nu e deloc rau.

    • Mai erau unii cu dormiti linisti ca FNI vegheaza or something.😂😂😂😂

  3. Restul de pana la 100% sunt sub 18 ani.

  4. In ultimile 3 luni, au pierdut tot.

    • Ești rău. Deocamdată au pierdut doar jumătate:)

    • Nu inteleg de ce toți cred ca persoanele fizice sunt cele care dețin cripto. Băncile centrale 8n ultimii ani au tipărit bani și au intrat în active financiare pentru a combate deflatia generată de criza din 2008. Iar rezerva federală americană a avut 4 QE, 4 momente de relaxare a monedei, iar banii sau dus în active financiare. În aprilie datele au arătat o creștere accelerată a inflației. Ce se va întâmpla dacă în luna mai inflatia va confirma trenul ascendent? Vor cădea cryptomonedele și piețele financiare unde băncile au investit banii, pentru a combate o hiperinflatie. Adică economiile celor ce au investit in ultimii ani vor rămâne blocate sau se vor duce in buzunarul băncilor, iar inflatia va fi stopată direct la sursă.

  5. 1. Nu pierzi banii decât dacă vinzi in perioada de scădere.
    2. Nu investi bani pe care nu îți permiți să îi pierzi.
    Cine nu respectă regulile astea, normal că dă vina pe traficanți, dictatori, interlopi care le fură banii.

    • Toti criticii ies la iveala cand scade piata cu 30-50%, dar nu iese niciunul la iveala sa spuna ca piata a crescut de 10x in ultimii 2 ani:)))

  6. Ar fi interesant un studiu psihologic legat de naivitate, amagire si frustrare, in aceleasi grupe de varsta.

    • Decat sa astepti pensia de la stat mai bine cumperi niste Bitcoin si poate la batranete vei avea niste bani in plus.

      Chiar daca Bitcoin dispare pana in 2050, macar ai incercat ceva sa-ti fie bine. Fata de a ramane la mila statului.

    • Red, invata ce-i aia sa te pregatesti temeinic intr-un domeniu si ce inseamna a investi rentabil. A astepta pensia de la stat si a face credit pentru o garsoniera ca s-o dai la inchiriat reprezinta „educatia financiara” a 80% dintre loazele resemnate si refractare din tara asta obosita.
      Plus ca regula castigului sigur nu e „hodl” pana la batranete, ca vezi ca se mai trezeste vreun oligofren dictator inchipuit care interzice orice fel de tranzactii. Scoti o particica de profit cand vezi pump masiv, cumperi cand e frica mare in piata si scade mult pretul.

  7. Urmeaaza marea fîsîială crypto cind se sparge bula.