G4Media.ro

STUDIU: Peste jumătate dintre elevii chestionați au avut probleme de concentrare în…

Sursa foto: Pixabay

STUDIU: Peste jumătate dintre elevii chestionați au avut probleme de concentrare în timpul școlii online iar 1 din 5 copii suferă de anxietate

Conform unui studiu realizat de Asociația Proacta Edu și publicat în exclusivitate de Antena3, copiii au fost foarte afectați de consecințele pandemiei de covid. În privința studiului online, peste jumătate dintre elevii chestionați au declarat că au avut probleme de concentrare în timpul orelor, iar 1 din 5 copii suferă de anxietate.

Peste 30% dintre elevi spun că cel mai mult le lipsește joacă alături de prieteni, iar peste 40% spun că trăiesc cu groază de a nu pierde pe cineva drag, arată studiul realizat de Asociația Proacta Edu, în luna februarie, 2021.

În cadrul studiului au fost chestionați 930 de elevi de gimnaziu și liceu, care au răspuns la întrebări completând un formular online.

Asociația Proacta EDU a aplicat în perioada 3-15 februarie 2021 un chestionar online, în rândul a 930 de elevi din clasele V-IX, privind emoțiile pe care le-au avut în timpul școlii online, dar și nevoile psihologice, precum și modul în care se raportează în această perioadă de tranziție.

Potrivit rezultatelor acestui chestionar, 53% dintre elevi s-au plâns de probleme de concentrare, iar peste 19% de anxietate.

37% dintre respondenți spun că le-au lipsit cel mai mult prietenii, iar 30,1% interacțiunea fizică din timpul școlii. Aproape 40% dintre elevi spun că cea mai mare frică în această perioadă a fost aceea de a nu pierde pe cineva drag, iar peste 25% s-au temut că vor claca în fața emoțiilor puternice.

În ceea ce privește revenirea la școală, elevii spun că au emoții legate de teste și teze

Mai bine de jumătate dintre elevii care au completat chestionarul online spun că au primit suport din partea familiei, 30% au cerut sprijin prietenilor, iar peste 8% nu au avut la cine să apeleze.

În ceea ce privește revenirea în sălile de clasă, elevii susțin că au emoții legate de teste și teze. De asemenea, unii dintre ei se tem de posibilitatea de a nu fi înțeles bine materia predată în sistem online.”, se arată în comunicatul Asociației.

“Foarte mulți copii și adolescenți s-au simțit singuri, neascultați sau descurajați în această perioadă. Le-a fost greu, așa cum cred ca le-a fost și părinților. Elevii trec printr-o tranziție acum și nu este una ușoară, iar ei trebuie să știe că au unde apela, atunci când vor să vorbească, să fie ascultați, să ceară un sfat.

Școala are și șansa de a se împrieteni cu elevii săi, iar orele de dirigenție pot fi cadrul în care se fac pași către această nouă relație. Latura emoțională e mai importantă ca niciodată în procesul educațional și e și un mod de a exersa empatia, o lecție de care avem nevoie în relațiile interumane”, a declarat, psihoterapeutul Marilena Gheorghiță, colaborator al Asociației Proacta EDU.

Citește tot textul pe site-ul Antena3. 

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Dupa ce au aflat ca Dancila `he-he` poate ajunge `primul` ministru fara sa stie mare lucru si ca Dragnea fura de la copii si ca PSD e partidul care a distrus Romania si in continuare e pe primul lor normal ca le e FRICA

  2. G4 incercati prin sondaj la cateva scoli sa vedeti cati copii au venit la scoala la inceput si cati copii sunt acum bolnavi si stau acasa. Incercati sa aflati la cati s-a facut testul Covid. Trageti apoi niate concluzii. Undeva s-a dorit sa se faca aceasta analiza si apoi i s-a bagat frica in oase omului respectiv.

  3. Si adultii sufera de anxietate.

  4. Daca mai vad pe site-ul asta un singur link la A3, nu mai pupați un leu de la mine in vecii vecilor. Nici din donații și nici măcar din bannere nu o sa mai încasați nimic, că nu mai intru in veci pe G4. Chiar, acum mi se pare că sunteți și rude: A3, G4…Aveți grijă, atâta va zic