G4Media.ro

Studiu Deloitte: Aproximativ două treimi dintre români vor continua să utilizeze maşina…

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Studiu Deloitte: Aproximativ două treimi dintre români vor continua să utilizeze maşina personală ca mijloc de transport zilnic în următorii doi ani

Aproape două treimi dintre români (63%) vor continua să utilizeze maşina personală va mijloc de transport zilnic, în următorii doi ani, arată studiul Deloitte 2022 Global Automotive Consumer Study, publicat luni.

În prezent, maşina personală continuă să fie mijlocul de transport zilnic preferat de 40% dintre români, în timp ce consumatorii din România sunt dispuşi să plătească în plus pentru o maşină dotată cu diverse sisteme bazate pe tehnologie, în special pentru creşterea siguranţei (91%), cu motorizare alternativă, electrică sau pe baterie (89%), şi cu dispozitive pentru conectare (87%).

Totuşi, chiar dacă românii ar plăti mai mult pentru o maşină electrică decât pentru una cu motor cu combustie internă, 70% se aşteaptă să se încadreze într-un interval de preţ de până în 100.000 de lei pentru un astfel de autovehicul.

În acelaşi timp, şapte din zece participanţi din România sunt de acord să ofere acces la datele personale colectate cu ajutorul tehnologiei de bord dacă acestea sunt utilizate pentru actualizarea informaţiilor referitoare la siguranţa rutieră şi pentru prevenirea accidentelor (74%), pentru raportări legate de funcţionarea maşinii (71%), pentru actualizarea informaţiilor cu privire la congestiile din trafic şi rutele alternative (68%), sugestii de rute mai sigure şi indicaţii despre parcările din apropiere (câte 66% dintre sufragii).

Potrivit sursei citate, 44% dintre respondenţi au menţionat că, în această perioadă, şi-au schimbat planurile cu privire la achiziţionarea unui autovehicul. Astfel, pentru 16% schimbarea a constat în faptul că au decis să îşi cumpere o maşină personală, deşi anterior nu intenţionau, pentru a evita transportul public.

Ca modalitate de plată, românii încă preferă numerarul (55%), în timp ce doar patru din zece apelează la credit bancar sau la leasing pentru achiziţia unei maşini. De asemenea, aceştia rămân reticenţi cu privire la achiziţia unei maşini în mediul online, astfel că peste 80% optează pentru achiziţia fizică.

Referitor la criteriile de accesare a unei aplicaţii de mobilitate, pe primul loc se află preţul, urmat de uşurinţa utilizării. Pentru segmentul de persoane de peste 55 de ani, uşurinţa utilizării este pe primul loc, iar preţul, pe locul al doilea.

Studiul Deloitte 2022 Global Automotive Consumer Study a fost realizat pe baza uni sondaj derulat în trimestrul patru al anului trecut, la care au participat mai mult de 26.000 de consumatori din 25 de ţări, dintre care peste 11.000 din zece state europene, respectiv Austria, Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Italia, Polonia, România, Spania şi Marea Britanie.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate.

În România, Deloitte este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale şi oferă, în cooperare cu Reff & Asociaţii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanţă fiscală, servicii juridice, de consultanţă în management şi consultanţă financiară, servicii de managementul riscului, soluţii de servicii şi consultanţă în tehnologie, precum şi alte servicii adiacente. (Sursa: Agerpres)

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Uite-așa, d-ai dracu!

  2. dupa cum se vede pretul carburantului este inca mic .

    • este vorba despre prioritati. romanii o sa renunte la tigari de exemplu, iar statul va avea un venit mult mai mic din accize, in loc sa renunte la masina. pe tigari un roman cheltuie peste 700 lei/luna plus ce mai pune un suc pe langa sau altceva.
      o sa renunte si la altele, tot pentru a pastra masina.

  3. Romanul e lenes si pr0st. In loc sa ia exemplu de la tarile nordice unde bicicletele si trotinetele electrice domina ghertzoiul roman prefera sa-si care cwrul cu masina

    • Când vom avea și noi piste de biciclete și străzi ca lumea asfaltate,vom renunța la mașina …Nu mai comenta aiurea

  4. Și sunt fix aceleasi persoane care se plang in trafic, care ei creează traficul cu mașina și persoana. După se plang de locuri de parcare că le e lene sa caute în jur un loc. Daca el are treabă într-un loc, fix acolo trebuie să oprească, nu contează că poate găsi la 100m loc.