G4Media.ro

STUDIU Consumul unor cantități mari de cafea reduce riscul de a dezvolta…

STUDIU Consumul unor cantități mari de cafea reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer

Conform unui studiu pe termen lung, consumul unor cantități mari de cafea reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer, informează ediția electronică a publicației „Medical Express”, transmite Rador.

Cercetătorii de la Universitatea Edith Cowan din Australia au vrut să vadă dacă consumul de cafea afectează nivelul de declin cognitiv la peste 200 de australieni, timp de un deceniu, relatează BTA. Coordonatorul studiului, dr. Samantha Gardner, a spus că rezultatele au arătat o legătură între cafea și câțiva markeri importanți asociați cu boala Alzheimer.

„Am stabilit că participanții la studiu, fără limitări de memorie, care au băut mai multă cafea la începutul studiului, au fost mai puțin susceptibili de a prezenta deficiențe cognitive ușoare, care preced adesea boala Alzheimer, sau de a dezvolta Alzheimer în timpul studiului”, a spus ea.

Consumul de cafea a dat rezultate pozitive în ceea ce privește funcții precum planificarea, autocontrolul și atenția.

Consumul mare de cafea este asociat și cu încetinirea acumulării de proteine amiloid în creier – un factor cheie în dezvoltarea bolii Alzheimer.

„Dacă o ceașcă medie de cafea pe care ne-o facem acasă este de 240 de grame, consumul a două astfel de căni de cafea pe zi poate reduce potențial declinul cognitiv cu opt procente în decurs de 18 luni”, a spus dr. Gardner. Pentru aceeași perioadă, se poate obține o scădere cu cinci procente a acumulării de proteine amiloid.

Sursa foto: John Schnobrich on Unsplash

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Degeaba, ca prețul la cafea a crescut groaznic.
    Sau poate tocmai de aceea

  2. Normal, faci un infarct mic si nu mai apuci sa faci Altzheimer :))

  3. Au făcut ei studii la consumatorii de ciocolata neagra care slăbesc dacă o mănâncă. Mai este unul care a scris doua cărți despre dieta cu slănină și mici care slăbește și scade colesterolul. Unul de asta ne trebuie și noua, românilor, sa ne învețe cum votezi PSD și dai direct în rai!!

  4. Asociatia producatorilor de ceai va sponsoriza de maine un studiu care sa arate ca riscul de a face Alzheimer scade cu consumul de ceai 🙂
    Apoi se va activa asociatia producatorilor de cacao.

    • Ceai de ce ai sau doar de o anumită frunză verde ce crește doar în China?

    • Ambele sunt foarte sănătoase ptr consum în cantitate mare. Au fost studiate. Poate ar fi interesant cu tutunul și alcoolul sau „recreationalele”.

  5. au emis un comunicat de presa ca sa arate ca nu au tocat banii degeaba dar rezultatul nu pare deloc incurajator; reducere cu 8%? adica mai nimic