G4Media.ro

Studiu Banca Citigroup: Inegalitățile rasiale din SUA au costat economia țării 16.000…

Studiu Banca Citigroup: Inegalitățile rasiale din SUA au costat economia țării 16.000 de miliarde de dolari

În ultimii 20 de ani, inegalităţile rasiale au costat economia americană 16.000 de miliarde de dolari, potrivit unui studiu publicat de Banca Citigroup.

„Dacă Statele Unite ar fi redus prăpastia rasială a afroamericanilor în privinţa salariului, locuinţelor, educaţiei şi investiţiile în urmă cu 20 de ani, economia americană ar fi avut în plus 16.000 de miliarde de dolari”, se precizează în studiul publicat joi, realizat de a treia cea mai mare bancă americană.
„Reducerea discriminărilor azi ar permite creşterea PIB-ului american cu 5.000 de miliarde de dolari în următorii cinci ani”, mai indiscă studiul.
Citigroup s-a angajat joi că va investi un miliard de dolari în următorii trei ani, în vederea reducerii acestor inegalităţi între clase sociale.

Jumătate dintre fonduri ar urma să fie direcționate pentru ajutorarea americanilor să devină proprietari ai locuinţlor în care stau. De asemenea, urmează să crească investiţiile în companii care aparţin afroamericanilor.

Alt obiectiv al băncii este să ofere comunităților de culoare un acces mai bun la sistemul bancar şi la credite, în contextul în care dificultatea afroamericanilor de a obţine un credit cu o dobândă corectă este denunţată adesea.

Anunțul băncii vine ca răspuns la apelul lansat vineri de către un oficial al Băncii Centrale americane – Fed -, care a cerut lumii economiei şi finaţelor să acţioneze împotriva rasismului instituţional.

Evocând „inegalităţi istorice şi instituţionale ale sistemului financiar”, Raphael Bostic, care conduce filiala din Atlanta a Rezervei federale americane a deplâns faptul că bogăţia gopodăriei albilor rămâne de zece ori mai mare decât a gopodăriei afroamericanilor – cam la fel ca în urmă cu 100 de ani.

El a denunţat „politica oficială” a anilor de după al Doilea Război Mondial, care oferea un acces la împrumuturi imobiliare în funcţie de origine şi, astfel, la o locuinţă decentă şi abordabilă”, una dintre principalele surse ale ”disparităţii rasiale a bogăţiei”, care persistă.

Inegalităţile puternice din Statele Unite – exacerbate de criza pandemică – au fost readuse în centrul atenției publice de ample proteste care au izbucnit sub lozinca „Vieţile celor de culoare contează” („Black Lives Matter”), după moartea lui George Floyd, relansate de cazul Breonna Taylor, la Louisville în Kentucky, relatează bursa.ro, citând AFP.

Sursa foto: Twitter/ Jared Goyette

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Hoțul strigă hotii. FED-ul care tipareste in nestire bani, care trebuia sa ridice dobanzile pentru a sparge bulele .com si imobiliare, care nu a reusit sa restabileasca echilibrele monetare nici inainte de pandemie, FEDul care ar trebui sa ramana neutru in timpul campaniei electorale acuma da apa la moara lui Biden-Kamala cu toate ca Trump are sanse minime sa mai iasa inca odata presedinte pe fondul pandemiei si pare ca s-a saturat de rolul de presedinte. Daca voia inca un mandat, Trump trebuia deja sa pregateasca terenul pentru a-l face pe Biden CORUPT si pe Kamala care a bagat la puscarie grea negrii pentru posesie de iarba, care este unealta cercurilor inalte din San Francisco, antipatica populatiei de culoare.

 2. stidiu comandat de blm , nu?

  In anii 90 oj simson a fost scapat de crima ca sa arate ca nu e rasism. Acum se permite distrugerea oraselor ca sa aratam acelasi lucru.

  Hai sa fim naiba seriosi!!!

  Rasism exista , dar nu in sua.

  • Exista rasism peste tot si in toate directiile. Dar saracia nu inseamna rasism. Cauzele reale sunt concentrare capitalului in mainile elitelor. O solutie OK ar fi un venit minim garantat idiferent de rasa, cum e alocatia la copii. Sau vochere pentru facturi, chirie daca e cazul. Iar sursa trebuie sa fie neaparat fiscala si nu monetara!!! Sau macar sa completeze veniturile insuficiente din munca.

  • Cred cifra, care ar fi mai mica daca toti asistatii sociali, drogatii si toti puturosii din SUA ar fi pusi la munca.

 3. Reclama bancara, nimic mai mult.

 4. Astia nu sunt la curent cu starea lucrurilor? In SUA cei mai discriminati sunt barbatii albi heterosexuali si crestini.

 5. Există o confuzie importantă între capital și speculă financiară. Capitalul este banul pus la lucru pentru beneficiul celui care produce, indiferent de nivelul pe care îl are în schemă pe când specula îi lasă pe toți fără bani pentru că este un joc de”noroc” printr-un mandatar obligatoriu și al altora cu toți așii în mână, de la politic la administrativ bancar .Marea finanță n-are cum să piardă și de asta trebuie să dispară.Sânt paraziți , infractori cu fițe de capitaliști care-și dau tot mai tare-n petec prin marionetele lor politice patetice și tot mai penibile, în fiecare zi. Sper într-un recul zdravăn care va scuti omenirea de multă suferință pe viitor.Au fost mult prea mulți morți tineri în ultimul secol pentru ambițiile netoate ale unor alienați ajunși prea sus ca să nu fie luată mizeria asta, numită”polis tikya” la bani mărunți

 6. In aceasta suma intra si daunele economice si educative produse de discriminarea pozitiva, practica nefasta care are peste 50 de ani de utilizare fara rezultate notabile?

 7. Adevărata pagubă o reprezintă pomenile de miliarde de dolari date cu titlu de ajutor social comunităților de puturosi. O idee ar fi să se taie ajutoarele sociale inclusiv în românia iar comunitățile dezavantajate și discriminate cu câte 10 copii per familie de puturosi, hoți și cerșetori să meargă la muncă. Discriminare este atunci când unii muncesc si platesc taxe care ajung în mod discriminatoriu doar catre o anume clasă socială (bine,o bună parte o fură politicienii dar asta e altă poveste) pe când clasa platitoare rămâne ftuta și cu banii luați. Deci retorica asta este o mate manipulare de kkt.

 8. Traducerea, bată-o focul, din engleză în românește cere o atenție mare pentru că cele două limbi au referințe culturale destul de diferite.

  În cazul de față, traducerea „Vieţile celor de culoare contează” („Black Lives Matter”) nu este în sine incorectă, dar sună lung și obosești pană ajungi să o rostești până la final.

  Poate mai simpluar fi fost, „viețile negrilor contează”, sau „viețile negrilor valorează”, sau „să-i prețuim pe negri”.

  Ceva care să sune românește.

  De bine

 9. Ca de obicei românașii fomiști din comentarii le știu pe toate, inclusiv că studiul a fost comandat de BLM, că creștinii albi heterosexuali sunt CEI MAI persecutați și că milioanele alea care prostestează sunt toți puturoși…și poate și nespălați. Țărișoara asta amărâtă e plină de oameni educați și raționali.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.