
STUDIU Aproape jumătate dintre români au ajuns să se ferească de diversitatea opiniilor, care este privită ca factor de conflict și marginalizare pentru 54% dintre tinerii din Generația Z
Ce aduce românii împreună și ce îi desparte în prag de alegeri? Românii cred în respect și sprijin reciproc, dar aproape 40% dintre ei se tem că opiniile diferite duc la conflict și marginalizare la muncă, potrivit unui prim set de date din „Barometrul Diversității și Incluziunii”, ediția mai 2025, inițiat de Asociația OPEN MINDS și realizat Cult Research și GRF+.
Susține G4Media. Click AICI pentru a redirecționa 3.5% din impozit - online, gratuit și simplu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Asociația OPEN MINDS lansează un apel pentru dialog și acceptare a opiniilor, susținut de cel mai mare studiu pe tema Diversității și Incluziunii, Barometrul Diversități și Incluziunii aflat la ediția 2 (BARES_DI 2025). Mediul de business poate juca un rol critic în sprijinul unității sociale.
Datele celei de-a doua ediții a Studiului BARES_DI 2025 arată că românii susțin puternic respectul și sprijinul reciproc, valori esențiale pentru armonie la locul de muncă:
- 81% consideră respectul reciproc esențial pentru un mediu de lucru armonios.
- 57% valorizează colaborarea și sprijinul reciproc.
Studiul sugerează că motivul stă în percepția românilor despre diversitatea de opinii: aproape 40% dintre angajați cred că opiniile diferite duc la conflict și marginalizare în spațiul profesional.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.