G4Media.ro

STS: Nu dezvoltăm o aplicaţie bazată pe colectarea informaţiilor de localizare a…

Sursa foto: Pixabay.com

STS: Nu dezvoltăm o aplicaţie bazată pe colectarea informaţiilor de localizare a persoanelor, ci o funcţionalitate suplimentară a aplicaţiei Corona-Forms

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a transmis că nu dezvoltă o aplicaţie bazată pe colectarea informaţiilor de localizare a persoanelor, ci o funcţionalitate suplimentară a aplicaţiei Corona-Forms, utilizată în prezent de autorităţile medicale, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al STS, precizarea vine ca urmare a informaţiilor vehiculate în spaţiul public referitoare la sistemele informatice dezvoltate de STS pentru Ministerul Sănătăţii care să sprijine prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Conform sursei citate, noua funcţionalitate va permite o monitorizare medicală a cazurilor COVID-19, pe baza informaţiilor introduse în aplicaţie de entităţile prevăzute în Ordinul Ministrului Sănătăţii pentru aprobarea fluxului informaţional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, pe platforma Corona-Forms, vor fi prezentate într-o interfaţă grafică internă de tip hartă adresele declarate în timpul anchetei epidemiologice de către persoanele care au rezultate pozitive la virusul SARS-CoV-2. Această funcţionalitate va fi disponibilă doar factorilor de decizie şi va permite filtrarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, pe zone, până la nivelul străzilor. STS reiterează faptul că această funcţionalitate nu presupune monitorizarea persoanelor.

STS a dezvoltat, pe baza cerinţelor operaţionale stabilite de Ministerul Sănătăţii, un sistem informatic care permite centralizarea datelor cu privire la persoanele confirmate cu noul coronavirus.

„La acest moment, potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii pentru aprobarea fluxului informaţional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, fiecare laborator care realizează teste a început procedura de introducere în sistemul informatic a rezultatelor obţinute, fiind posibilă generarea rapoartelor la nivel naţional ori judeţean sau doar pentru anumite zone. De asemenea, sistemul informatic permite transmiterea către fiecare pacient şi către medicii de familie a mesajelor SMS şi e-mail-urilor cu rezultatele testului COVID-19. În continuare, STS oferă asistenţă tehnică de specialitate pe domeniul IT&C şi îşi manifestă toată deschiderea pentru susţinerea demersurilor guvernamentale în gestionarea efectelor pandemiei de coronavirus”, se arată în comunicat.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la Arena Naţională, că nu s-a pus problema să se carantineze sectoare din Bucureşti, însă există ipoteza de a se impune o carantină locală pe mai multe străzi.

„Ministerul Sănătăţii a implementat sau este în curs de implementare a acelui sistem informatic care să permită localizarea în timp real a persoanelor care sunt infectate. Deci, acest sistem mai are trei-patru zile până la momentul în care o să fie complet funcţional. Şi dacă în urma acelui sistem o să vedem străzi sau o mare aglomerare pe o stradă, pe mai multe străzi, putem să luăm această decizie de carantinare locală. Dar e prematur (…) Eu cred că putem să o luăm, pentru că avem un efectiv de 1.500 de oameni care sunt alocaţi pentru această chestiune, pe tot ce înseamnă ordine publică legată de coronavirus, care vin de la Poliţia Naţională, Jandarmerie şi cele şapte poliţii locale ale Bucureştiului. Şi dacă o să fim în situaţia să luăm această măsură, o s-o luăm”, a spus Nicuşor Dan.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Sunt ferm convins ca este o dezvoltare inocenta a aplicatiei, care va permite tuturor politistilor, inclusiv pentru cei platiti de mafioti (vezi cazul de la Oradea), sa stie unde esti, ce faci, cu cine te aduni.

    • Răbdare.

    • Vor sa afle cand cumperi patrunjel la oferta de la lidl si cand te intalnesti blat cu Maricica de la 3! si te vad si daca iti speli Solenza in spatele blocului

    • @, Bazil Datele alea au o reala valoare pentru un sistem AI/ML care elimina incertitudinile din actiunea umana, ca sa-l parafrazez pe Eric Schmit de la goagăl/CYA. Din anii 2000 se lucreaza la asta in Romania si de prin 2016 merge brici!!! Poate nu ai bani de Duster ca i-ai spart pe buruieni sau ai 600S pentru ca nu ti-ai platit taxele…Tovarasii sunt autosesizati de institutii si daca ai ghinion se gaseste vreunul sa te arda!

  2. Institutiile statului – Justitie, MAI, Parlament, etc, – sunt suspicioase sa nu fie demascate in actiuni de terorism si talharie.

  3. Vorbiți prostii. Probabil e o aplicație GIS în care sunt încărcate datele despre infectați, după adresa de buletin. Un overlay in care se poate agrega informația pentru vizualizare mai ușoară și analiza statistica. Dar e ușor sa vezi numai conspirații.

  4. ” carantină locală pe mai multe străzi”

    Alea care nu l-au votat pe el.

  5. Fara smartphone inca exista speranta. 🙂

  6. Mucișor dă cu mucii pe rever ori de câte ori deschide gura. Ce ați găsit bucureștenilor la ăsta de l-ați ales?

  7. Aplicatia CORONA-FORMS a suferit multiple „update-uri” de la lansare asa ca nu vad de ce va faceti reclama cu acest nou upfate. Sa fie cumva grija de dezvinovatire?