G4Media.ro

Stațiunea Costinești va avea în plus 16 hectare de plajă / Costurile…

sursa foto: G4Media

Stațiunea Costinești va avea în plus 16 hectare de plajă / Costurile estimate la aproape 400 de milioane de lei / ”Era necesar, s-a construit mult, mulți turiști…”

Stațiunea tineretului, Costinești, va avea plaje mai late, anunță Știrile TVR. A fost semnat un contract cu o firmă olandeză, cea care a înnisipat și plaja din Eforie. Nu se știe exact când vor începe lucrările, dar la finalul lor, stațiunea va avea 16 hectare în plus de plajă cu o lățime de aproximativ o sută de metri. Nisipul va fi adus din largul mării. Proiectul e finanțat din fonduri europene, iar costurile au fost estimate la aproape 400 de milioane de lei.

Pe unele sectoare din Costinești, plaja aproape că a dispărut, iar multe din bucățile de beton care susțin faleza s-au destabilizat și reprezintă un real pericol pentru turiști. Situația se va schimba, promit autoritățile după ce a fost semnat un contract pentru înnisipare, dar și securizare a plajei și a falezei din stațiune.

”Se vor face lucrări de protecție costieră, supusă unei eroziuni foarte puternice, fiind afectată și faleza. Aici vor fi construite cinci structuri de piatră cu dale de beton. Între ele se va face înnisipare. Ceea ce numim noi extinderea plajelor, pe o lățime de aproximativ 100 m”, anunță Marius Stamat, manager de lucrări.

Nisipul pentru lățirea plajei din Costinești se va extrage din largul mării, de la o distanță de aproximativ 10 kilometri de stațiunea Mamaia.

”Proiectul are o valoare de 391 miloane de lei. E o zonă deosebit de afectată și trebuie intervenit cât mai urgent. Este o lungime de 2.500 m, aria unde se vor face lucrările”, susține Hristu Uzun, director, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

”E o minunăție pentru Costinești și pentru turiști, vor sta lejer. Se va reface și faleza odată cu înnisiparea și se va securiza”, completează Dorin Jeanu, primarul Costineştiului.

O intrare mai lină în apa mării le va ușura și munca salvamarilor.

”Era necesar, s-a construit mult, mulți turiști. Și dacă va fi o intrare mai lină în apă, e mai bine. O să fie și pentru noi o nouă provocare”, spune și Nicolae Serafin, coordonator salvamari Costineşti.

Proiectul mai include, pe lângă lucrările de protecție costieră, și popularea zonei cu o specie de scoici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...