G4Media.ro

Statele Unite, cea mai lovită țară din lume de coronaviurs, raportează încă…

Foto: Donald Trump/ Facebook

Statele Unite, cea mai lovită țară din lume de coronaviurs, raportează încă 1783 de morți / Statul New York a înregistrat 799 decese, o nouă creștere record

Statele Unite au înregistrat în 24 de ore 1.783 de morţi legate de noul coronavirus, potrivit bilanţului afişat la ora locală 20.30 de Universitatea Johns Hopkins, notează AFP, citată de Agerpres.

Acest bilanţ zilnic, inferior celui de miercuri (+1.973 de morţi), ridică la 16.478 numărul total al deceselor înregistrate în Statele Unite, cea mai îndoliată ţară din lume din cauza pandemiei după Italia.

Timp de două zile consecutive, marţi şi miercuri, SUA au înregistrat circa 2.000 de morţi în 24 de ore, cele mai grave bilanţuri cotidiene la nivel mondial de la declanşarea pandemiei.

Pe de altă parte, Statele Unite numără pe teritoriul lor mai mult de un sfert din cazurile oficial declarate în lume, cu peste 46.000 de cazuri în total, potrivit datelor prezentate de Johns Hopkins, actualizate continuu.

În Statele Unite se înregistrează de la mijlocul săptămânii precedente mai mult de 1.000 de noi decese zilnic, în pofida măsurilor de izolare care au fost introduse treptat în diverse state.

Statul New York constituie de departe principalul focar al pandemiei americane, cu peste 7.000 de morţi. El a înregistrat o nouă creştere record în cursul ultimelor 24 de ore (+799), dar numărul noilor spitalizări nu a fost niciodată atât de scăzut, a afirmat joi guvernatorul Andrew Cuomo.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. La populatie de 327 milioane de oameni si fara o dictatura care sa ascunda mortii, era normal ca sa aiba multi morti.

  2. Aveți ce votați, nanacule, SUA nu funcționează ca Romanica și guvernatorii statelor nu sunt prefecți numiți de Politrucii de la “centru”, statul New York, de exemplu nu are aceeași organizare ca județul Mehedinți. Dar asta nu înseamnă ca legile sunt aceleași ca in Texas sau Wisconsin. Guvernul federal a investit 2 trilioane de dolari in economie, inceaaeca sa mai aducă încă 250 miliarde pentru afacerile mici dar Schumer(iubiții tai democrați, deh) a blocat legea deja. Cât despre minunatul articol uite un citat din el :

    “ A FEMA spokesperson said that the federal testing sites were always meant to be temporary: “The Community-Based Testing Sites (CBTS) program was intended as an immediate high impact intervention to bring initial testing capabilities to critical areas across the country… now that the FDA has given approval for individuals to self-administer COVID-19 nasal swab tests at testing sites, the demand for PPE and trained health care providers will significantly be reduced.”

  3. corect ar fi sa comparam USA 327MIO cu UE 500 MIO. adunate tarile din UE au mult mai multe victime

    • Nici măcar… Depinde mult de gradul de urbanizare și de densitatea populației în diferite zone, adică acel „contact social” despre care se vorbește mereu, plus de mobilitatea populației. Exemplul NY, Londra, Paris și alte aglomerări urbane e vizibil din avion. Chiar și la Wuhan se vede, e cel mai mare oraș din China Centrala. Din punctul asta de vedere, Europa este mult dezavantajată față de SUA, având o populație mult mai mare la o suprafață nici jumătate din SUA. Dezavantajul Statelor Unite e în NY, Chicago, Seattle, LA etc., locuri mult mai aglomerate decât Europa, dar puține raportat la suprafata totala. La Europa se adaugă și mobilitatea mare a muncii transfrontaliere in migrația populației (vezi romanii care lucrează în Italia, Spania etc.) plus ca Europa este de departe cea mai populara destinație turistica, în special orașele mari și aglomerările urbane.
      Toți ăștia si mulți alții sunt factori (variabile) de luat în seama la o analiza corectă.

  4. Angela Merkel și regina Elisabeta a II-a arată cum să comunici
    Ce ne oferă Angela Merkel și Regina Elisabeta a II-a iar Donald Trump nu? Răspunsurile la această întrebare aruncă lumină asupra a ceea ce cetățenii au nevoie de lideri, în timp ce luptăm pentru a face față COVID-19, scrie Melinda Crane, de la DW.
    Angela Merkel și Regina Elisabeta a II-a în timpul comunicărilor televizate despre pandemia coronavirusului
    1. Exprimare directă
    Nu cu mult timp în urmă, am primit un mesaj pizmaș de la un prieten din Washington: „Discursul Angelei Merkel, că 60% dintre noi vom avea virusul, a făcut-o erou instant ”. În primele zile ale crizei, cancelarul s-a adresat nemților direct – așa cum nu o făcuse niciodată, în afară de urările de Anul Nou – pentru a explica modul în care guvernul le va proteja în fața a ceea ce ea a descris drept cea mai grea provocare pe care a avut-o țara înfruntat de la al doilea război mondial. Simplu și sobru, nu numai în acea adresă, ci și în podcast-uri și conferințe de presă repetate, a prezentat fapte dure, a explicat concepte precum aplatizarea curbei și a expus detalii la fel de banale precum spălarea mâinilor și furnizarea hârtiei igienice.
    În propria adresă adresată britanicilor duminică seară, primele cuvinte ale reginei Eilzabeth au fost o recunoaștere a perturbării, a mâhnirii și a dificultăților financiare cu care se confrunta națiunea. La fel ca cancelarul și, în contrast puternic cu președintele SUA, nu a făcut asigurari false și nici nu a făcut afirmații liniștitoare cu privire la remedieri potențiale și strategii de ieșire.

    Când cetățenii au date reale, aceștia pot lua decizii în cunoștință de cauză despre adiminuarea riscurilor, atât individual, cât și colectiv. Când liderii obstrucționează, neagă și înșală, transformă un risc potențial gestionabil într-un pericol incalculabil, semănând anxietatea și pasivitatea.
    2. Empatie și exemplu
    Nici cancelarul, nici regina nu sunt renumiți pentru căldura personală și legătura populară. Cu toate acestea, adresele lor au fost cu atât mai afectante pentru tonul lor de reținere cernită. Regina a amintit prima emisiune, către tinerii evacuați la apogeul Blitz-ului, în timp ce vorbea despre sentimentul dureros de despărțire de cei dragi pe care mulți britanici îi simțeau cu siguranță. Cancelarul i-a asigurat pe ascultători că, ca un german din est pentru care libertatea de mișcare a fost un drept cîstigat cu greu, este conștient de faptul că suspendarea vieții publice este profund invazivă. Ambii și-au exprimat recunoștința în termeni simpli, sinceri față de toți cei care pun sănătatea familiilor lor și de ei înșiși pe linia de a susține servicii esențiale.

    Cele doua au dat exemplu: regina și prințul Filip au început să se izoleze pe 19 martie. La începutul carantinei, în timp ce cumpărătorii panicați au început să se supra aprovioneze , cancelarul Merkel a vizitat un supermarket local și a fost fotografiat cu un coș de alimente modest umplut. a inclus exact un pachet de hârtie igienică (și mai multe sticle de vin). Ulterior a intrat în carantină după ce a fost vaccinată de un medic care la scurt timp după aceea a fost pozitiv. Când, după trei teste COVID-19 negative, a revenit săptămâna aceasta la cancelarie, a vorbit deschis despre cât de dificile au fost acele două săptămâni.
    Președintele Trump își exprimă mulțumirile și recunoștința în primul rând asupra sa și, ocazional, pe corporațiile gigantice cu care se înconjoară la ședințele sale zilnice. El îi subminează pe consilierii medicali superiori pe față , face critici de țap ispășitor și dezamăgește în mod flagrant practicile de igienă precum utilizarea măștilor. Chiar în timp ce declara o situație de urgență națională, a bătut pe spate și a strâns mâini.

     Donald Trump
    Donald Trump folosește informațiile sale de presă asupra pandemiei coronavirusului pentru a se ridica în slăvi pe sine
    Doar o diferență de stil? Americanii sunt reasigurati cu exuberanta ultraîncrezătoare ,în timp ce europenii preferă austeritatea? Nu cred. Transparența, empatia pentru cei afectați și evitarea vinovăției sunt practici standard de comunicare în criză concepute pentru a asigura credibilitatea și încrederea. Atunci când cetățenilor li se solicită să se supună unor incursiuni serioase în ceea ce privește libertatea, încrederea este poate cel mai puternic facilitator de conformitate.
    3. Demnitate
    Ceea ce cancelarul și regina posedă și transmit că președintele îi lipsește este demnitatea. De ce contează demnitatea? Din același motiv, faptele contează și empatia și exemplul permit: Demnitatea este infecțioasă, catalizează un răspuns. Dacă liderii se comportă cu disciplină și comunică cu respect, îi împuternicesc pe cetățeni să acționeze. Acest lucru are beneficii subiective pentru cei care sunt incerti și temători, precum și consecințe obiective pentru gestionarea crizelor. Fie că este vorba de aplatizarea curbei acum, fie de reconstruirea economiilor noastre mai târziu, pentru a face față pandemiei este necesar ca noi toți să acționăm în interesul societății în ansamblu. Dacă indivizii își urmează propriul interes de sine, vor întârzia sau chiar recuperarea inversă. Dar binele comun nu este întotdeauna ușor evident. Este nevoie de îndrumări hotărâte pentru a elucida finalul și mijloacele.
    Norocoasele sunt societățile care pot privi astfel de lideri în acest moment.

    • Un comentariu de mare bun simt. In vremuri de grea incercare liderii trebuie sa fie exemplu si sa inspire cetatenii, sa le transmita incredere si sa catalizeze eforturile pentru depasirea tuturor problemelor. Intotdeauna adevarul a facut mult mai mult bine decat minciuna si dezinformarea. Cat despre Trump si sigur imi vor sari in cap laudatorii, nu prea are cum sa faca fata unei situatii de genul asta. Din felul in care vorbeste engleza la nivelul unui copil de clasa a 4 a realizezi ca nu ii lipseste doar empatia ci si inteligenta. Omul nu glumeste si nu poate sa rada natural, alt semn ca ii „clipeste o lampa”. Prefer de o mie de ori USA ca lider mondial, cu toate relele lor, in comparatie cu China sau Rusia. Si Trump a distrus aceasta ordine mondiala iar rezultatele se vad chiar acum in plina pandemie.

  5. Valiza cu codurile nucleare o fi dotata cu detector de Coviduț-19 sau macar cu un termometru de mare precizie? Zic sa nu carecumva sa-i treaca prin cap lui Bozo sa combata pandemia cu un nor radioactiv…

  6. Cand scrii tampenii ca acest titlu:”STATELE UNITE ,cea mai lovita TARA”,ce raspuns poti da?STATELE UNITE SUNT CAT 50 DE TARI CA FRANTA SAU GERMANIA,SAU ITALIA,SPANIA! Si pe langa asta,comunitati URIASE de chinezi,cu rude sau afaceri in China! Ghici cum s-a raspandit virusul SARS2,cand criminalii de la Beijing au lasat granitele deschise pana in 31 ianuarie,la aproape 2 luni de la primele cazuri…CU COMPLICITATEA CRIMINALA A ETIOPIANULUI COMUNIST DE LA SEFIA OMS,PRIETEN SAU MAI DEGRABA SLUGA A LUI XI PING!

  7. Si scoateti dracului tampenia de mesaj dubios semnat „Declic”,pare marca PSD,PONTA&PMP! FOARTE DUBIOS,NICIODATA NU AM VAZUT LA ACEASTA ORGANIZATIE ASEMENEA MIZERII -si am fost abonata din 2017-IMAGINEA INDUCE IDEEA CA ORBAN ESTE RASPUNZATOR DE RASPANDIREA VIRUSULUI,ALUZII TIPIC PESEDISTE!Ce este mai ciudat,este faptul ca nu l-am mai intalnit pe NICAIERI IN PRESA DEMOCRATA,PE SITE-URI,DECAT AICI ,ACUM PUS SI DE 2 ORI!

  8. Ziaristii sunt si ei de pe o planeta a unor maimute de un tip diferit: cind spuneti cea mai afectata tara, trebuie sa calculati procentele nu numai numarul si trebuie sa aveti datele corecte: despre China se spune ca au murit 42000 doar la Wuhan .