G4Media.ro

SRI neagă funcțiile menționate în CV de noul asistent universitar de la…

Sursa: Facebook / Antonio Amuza

SRI neagă funcțiile menționate în CV de noul asistent universitar de la Jurnalism: Cum se apără Antonio Amuza

Serviciul Român de Informații a precizat, într-un răspuns pentru Libertatea, că Antonio Amuza, admis recent la Facultatea de Jurnalism din București pe un post de asistent universitar titular, a activat timp de 5 ani în cadrul instituției, dar n-a fost nici șef de departament HR, nici consilier la cabinetul directorului SRI, așa cum a scris acesta în CV-ul oficial.

Mai mulți profesori și studenți de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării au criticat în iulie validarea lui Antonio Amuza de către Senatul Universității București, pentru o funcție de asistent universitar, în contextul în care în CV-ul său era menționată o funcție în cadrul SRI.

Antonio Amuza, 34 de ani, era cunoscut de către opinia publică drept sociolog al IRES, profesor și editorialist. Informațiile despre funcția din SRI au ieșit la iveală cu ocazia candidaturii.

Publicitate electorală

În CV-ul care a adus la lumină colaborarea cu serviciul secret, Antonio Amuza notează faptul că în perioada 2017 – 2022 a fost „șef Departament HR (Planificare Strategică a forței de muncă)” în cadrul Serviciului Român de Informații.

Totuși, într-un răspuns pentru Libertatea, SRI îl contrazice: ”Domnul Amuza Antonio a fost cadru al Serviciului Român de Informații în perioada 01.09.2017-14.04.2022, interval în care nu a avut calitățile de șef departament HR, respectiv consilier la cabinetul directorului SRI”.

Contactat de Libertatea pentru reacție, Antonio Amuza neagă că ar fi mințit în CV și dă vina pe presă, care ar fi interpretat greșit funcția sa în cadrul Serviciului Român de Informații.  „Echivalentul funcției de la SRI, în regim privat sau de stat, dar civil este departament. La SRI se cheamă Serviciu, am fost, așadar, șef serviciu. Presa este cea care a interpretat cum a crezut datele din CV”, se apără asistentul universitar.

În perioada în care lucra la SRI, Antonio Amuza era concomitent profesor asociat la Facultatea de Sociologie, unde preda din 2014, iar din 2022 a început să predea și la Facultatea de Jurnalism. În plus, a publicat articole de opinie și articole pe subiecte de agricultură și consum în mai multe publicații media din România.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...