G4Media.ro

Sondaj: 65% dintre copiii cu vârsta de până la 14 ani consumă…

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Sondaj: 65% dintre copiii cu vârsta de până la 14 ani consumă dulciuri zilnic, spun părinții lor. Jumătate dintre părinții participanți la studiu le dau copiilor mezeluri și chipsuri

65% dintre copiii cu vârsta de până la 14 ani consumă dulciuri zilnic, potrivit unui sondaj privind comportamentul alimentar al copiilor și părinților, realizat de Reveal Marketing Research, la inițiativa Asociației pentru Responsabilitate Socială „Plan B” și Kaufland România.

  • Studiul despre comportamentele alimentare ale copiilor a fost realizat în perioada 25 august – 5 septembrie, pe un eșantion reprezentativ national de 801 respondenți, eroarea de eșantionare fiind de +/- 3,5%, potrivit comunicatului.
43% dintre parinti au declarat că oferă spre consum copiilor dulciuri (ciocolata, prajituri, napolitane etc.). „Analizând la nivelul vârstei copiilor, este ingrijorator faptul ca 60% dintre parintii cu copii cu varsta intre 4 si 6 ani ofera spre consum dulciuri copiilor”, scriu autorii studiului. Întrebați de cîte ori pe zi consumă copiii lor dulciuri, 65% dintre părinți au spus că o data pe zi, 22% consuma de 2-3 ori pe zi, potrivit răspunsurilor date de părinții participanți la acest sondaj. Dacă analizam rezultatele in funcție de nivelul venitului se poate observa o proportie mai mare a consumului de dulciuri in randul celor cu venit mic (49%);
Foto: captură Reveal Marketing Research – Studiu despre comportamentele alimentare ale copiilor, septembrie 2021
Citește articolul integral pe Edupedu.ro Foto: Nathan Dumlao on Unsplash
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Au greutăți in a-și achita facturile la gaze si curent pentru ca “ue” si carbonul demola cele 20 de termocentrale pe cărbune nemțești. Cum sa-si hrănească BIO copii? Ca doar le dorim un viitor mai bun.

    • @Oamenii – Vorbesti ca sa vorbesti! Nu are nicio legatura cu greutatile felul in care alegi sa-ti hranesti copiii. Tine de educatie, dar, na, sa spui si tu ceva. Nu trebuie neaparat sa cauti alimente bio ca sa mananci sanatos… poti sa iti hranesti copilul sanatos si cu alimente ieftine, luate din piata, chiar si din marile magazine…

  2. Gradinitele ii strica!
    Nepotelul a mers prima oara la gradi si a venit fericit ca a mancat napolitana!
    Prima oara in viata lui, noi nu i-am dat asa ceva, l-am tratat cu grija, sanatos, cu fructe si doar cu dulciuri de casa cu urma de zahar vanilat sau pudra deasupra, dar cu fructe multe, gen tarte, prajituri simple cu fructe(mere, prune, caise) sau briose cu fructe de padure si nepotelul era mereu incantat!
    Acum, cand l-am intrebat de ce ii plac, ne-a raspuns: Pentru ca sunt foarte dulci!!!
    Dumnezeule!!!

  3. Astia nu sunt „parinti” ci „ingrijitorii proprietatii statului”… si se comporta ca atare, in linie cu 95% din „doctori”, „invatatori”, si „politisti”.
    Aceste specimene pot fi incredintati sa mute un bolovan 5 metri sau sa sape o groapa, de chestii mai complexe nici sa nu vorbim..

  4. Nu sunt casatorit, nu am copii. Nu imi permit sa judec pe cei ce au, dar uneori observ niste modele de parinti ce nu cred ca isi inteleg calitatea. Din ignoranta sau din nepasare.
    Un exemplu legat de subiectul articolului:
    Asteptam sa fac check in-ul pentru un zbor spre otopeni dintrun aeroport din anglia, iar in fata mea aveam o familie formata din parinti si trei copii, un baiat si o fata undeva in jur de 8-10 ani si un altul in jur de 4 ani. Copii foarte agitati, cel mic trecand de la ras isteric la plans cu sughituri in mod ciclic.
    Cei doi mai mari loveau cu picioarele in stalpi, in podea, se imbranceau unul pe celalalt de la te miri ce.
    In scurt timp de la momentul cand ne-am asezat la coada am avut si confirmarea celor banuite de mine.
    Mama celor 3 a scos o sticla de doi litrii de coca cola dintro plasa si dupa ce a baut cu sete a trecut sticla celor mici, avand grija sa il ajute pe cel mai mic tinandu-i sticla la gura.
    Pentru urmatoarele ore, si mai ales in timpul zborului nu va mai povestesc cum a fost ca va imaginati singuri.
    Va spun doar atat ca undeva pe la jumatatea drumului cel mic zbiera ca un porc injunghiat de un betiv ce i-a ratat carotida.
    De atunci am mare respect pentru parintii ce inteleg ca sa bagi zahar intrun copil e ca si cum ai amorsa o bomba si ca parinte poate nu iti doresti asta cand calatoresti, mergi la restaurant sau la teatru, si in general in orice loc public unde ai atentia tuturor in timp ce copilul tau se tavaleste pe jos.
    Pana la urma o asemenea situatie nu spune ceva despre copil, ci despre tine ca parinte.

    • @gigel, mare dreptate ai! Dar asta este modelul occidental, nu trebuie sa te miri. Cand vei avea copii, vei vedea ca nu este atat de simplu sa impui un mod se viata sanatos. Trebuie sa ne hotaram ce vrem de fapt: vrem model occodental, cu Mc Donald, KFC, Coca Cola (vezi reclamele de Craciun, cand se promoveaza consumul de catre copii), chipsuri etc, sau nu vrem acest model? Noi trebuie sa ne hotaram.
      Nu poti lasa totul la liber, legal, iar pe urma sa te astepti ca oamenii sa le refuze benevol. De ce in occident a crescut atat de mult procentul de obezi? Vezi ca romanii nu erau asa prin anii 70. Erau oare parintii romani pe timpul comunismului mai culti, mai grijulii, sau era de fapt statul?

    • @ XIZ – Hai, nu mai incerca tu sa faci tipare „occidentale”! Nu are legatura cu piata libera ci cu educatia parintilor. Din proprie experienta, pot sa spun ca poti sa induci copilului tau o conduita alimentara sanatoasa cu toate tentatiile cu care vine„ modelul occidental”, cum spui tu. Omul e liber sa-si faca propria alegere, inclusiv pentru copiii lui, iar daca alegerea vine pe un fond de educatie superior e de bine.

  5. Industria alimentara. Cum pot sta cuvintele astea două împreună?

  6. Mare prostie ati facut!
    Stati sa dea de ciocolata si cipsuri!

  7. Mi se pare de-a dreptul ridicoli ca tocmai voi sa deschideți gura despre alimentație, care de abia respirați și aveți cele mai mari cururi din istoria României.