G4Media.ro

Slovacia a anunţat vineri prelungirea embargoului asupra cerealelor ucrainene, sfidând Comisia Europeană care…

Sursa foto: Pxfuel.com

Slovacia a anunţat vineri prelungirea embargoului asupra cerealelor ucrainene, sfidând Comisia Europeană care anunţase anterior încetarea restricţiilor

După Ungaria şi Polonia, Slovacia a anunţat vineri prelungirea embargoului asupra cerealelor ucrainene, sfidând Comisia Europeană care anunţase anterior încetarea restricţiilor, relatează AFP conform Agerpres.

Guvernul slovac a indicat într-un comunicat că a „decis să interzică importul lor la nivel naţional până la sfârşitul anului”.

După ce Polonia, Ungaria, Slovacia şi Bulgaria au interzis temporar importurile unor produse agroalimentare ucrainene, în special cereale, Comisia Europeană a ajuns la sfârşitul lunii aprilie la un acord cu aceste patru ţări, plus România, pentru ca ele să garanteze tranzitul cerealelor ucrainene, în schimbul unor „măsuri excepţionale de salvgardare” aplicate pentru patru produse agricole ucrainene, respectiv grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea soarelui, acord care a expirat pe 15 septembrie.

Cele cinci ţări ceruseră Comisiei Europene prelungirea acestei interdicţii, solicitare în final respinsă vineri de Bruxelles, care a motivat că „distorsiunile de pe pieţele celor cinci state membre care sunt vecine cu Ucraina au dispărut”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Toți știu cât de birocratica a devenit UE, de aceea nu mai respectă deciziile CE.

  2. Nu e nevoie de nicio interzicere explicita. Fermierii romani invoca faptul ca sunt ieftine pentru ca nu respecta standardele UE. Si exista legislatie care permite autoritatilor romane sa interzica produsele care nu respecta standardele. Deci nu e musai sa dai o lege care sa numeasca cereale ucrainene ci e suficient sa le interzici pe piata interna pentru ca sunt sub standard. Daca am avea spirit de antreprenor, le-am cupara integral toata productia si am revinde-o noi la pretul pietii in Asia, Africa, etc. Este ceea ce vrea Erdogan sa faca, de asta se zbate sa negocieze culoare de transport care sa aduca in Turcia cerealele ucrainene si rusesti.