G4Media.ro

Sindicatele FSLI: Facem apel la președintele Iohannis să promulge legea care învestește…

Foto: FSLI

Sindicatele FSLI: Facem apel la președintele Iohannis să promulge legea care învestește profesorii cu statut de autoritate publică

“Federația Sindicatelor Libere din Învățământ face apel la Președintele României, domnul Klaus Iohannis, să promulge Legea de protecție a cadrelor didactice, care a primit ieri votul senatorilor”, anunță FSLI. Sindicatele conduse de Simion Hănescu precizează că legea prin care profesorii capătă statut de autoritate publică a fost realizată la propunerea FSLI.

Reacția FSLI vine după ce Consiliul Național al Elevilor i-a cerut președintelui să nu promulge legea și a anunțat că va ataca actul normativ la Avocatul Poporului.

“Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că Legea privind măsurile de protecție a personalului didactic, de conducere, îndrumare și control în îndeplinirea atribuțiilor specifice funcției reprezintă o necesitate pentru sistemul educațional românesc, după ce în ultimii ani ne-am confruntat cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri în care colegii noștri au fost bătuți, agresați, scuipați, înjurați sau umiliți în cadrul unităților de învățământ”, spune federația, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

 

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Făceți- vă că lucrați!

  2. Mai întâi să muncească mai mult.La scoala nu fac nimic cu copiii.Daca tu ca părinte nu te ocupi de el si faci suplimentar……..Asa ca mai lăsați fasoanele si puneti mana si munciti.Nu aveti nevoie de acest statut de autoritate publică.Sunteti praf la școală!!!!!

  3. Comportamentul este insusit prin copiere(imitatie) din societate: familie, prieteni, colegi, de pe strada, din cluburi si localuri, de la vedetele tv, din telenovele, de la manelisti, politicieni etc, fapt pentru care statutul nu aduce cine stie ce imbunatatiri. Depinde deci de intreaga societate sa influenteze in bine comportamentul membrilor sai. Chiar interesul profesorilor care si-au dorit statutul de functionari publici este dobandit tot prin imitatie , de la alte categorii care il aveau deja. Relatiile dintre indivizi se bazeaza pe reciprocitate, iar pentru copii si tineri ceea ce conteaza este corectitudinea , ideea de institutie fiind mai putin accesibila copiilor. De aceea , respectul se castiga prin corectitudine si competenta.In situatiile in care se va ajunge sa fie invocat statutul , deja s-au depasit regulile. In plus, profesia de educator nu este una speciala, incat sa necesite un statul aparte. Protectia este asigurata foarte bine de legile obisnuite.