G4Media.ro

Sindicatele din Educație: Aproape 87% dintre grevişti continuă protestul/ Solicităm Guvernului reluarea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Sindicatele din Educație: Aproape 87% dintre grevişti continuă protestul/ Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învăţământ

Federaţiile sindicale din Educaţie afirmă că procentul membrilor de sindicat aflaţi în grevă este de 86,93 din totalul celor care au semnat referendumul pentru declanşarea acestei forme de protest. La rândul său, Ministerul Educaţiei a precizat că procentele comunicate marţi ”sunt calculate prin raportare la totalul personalului, respectiv la totalul personalului didactic din învăţământul preuniversitar, nu la numărul total al membrilor de sindicat”, transmite News.ro.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” arată, marţi seară, într-un comunicat comun, că, în urma centralizării făcute de sindicatele afiliate, în conformitate cu dispoziţiile Legii 367/2022 privind dialogul social, a reieşit că marţi au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei.

”Menţionăm că procentele avansate astăzi de Ministerul Educaţiei au fost raportate la totalul salariaţilor din învăţământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflaţi în grevă. Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învăţământ”, afirmă sindicaliştii.

La rândul său, Ministerul Educaţiei a transmis precizări privind informaţiile statistice privind procente ale întregului personal/ ale cadrelor didactice care continuă protestul declanşat în 22 mai sau şi-au reluat activitatea.

”Datele făcute publice astăzi de Ministerul Educaţiei au rezultat din centralizările primite de la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în urma raportărilor unităţilor de învăţământ. Procentele comunicate de Ministerului Educaţiei astăzi, 6 iunie, sunt calculate prin raportare la totalul personalului, respectiv la totalul personalului didactic din învăţământul preuniversitar, nu la numărul total al membrilor de sindicat”, precizează ministerul.

Ministerul Educaţiei adaugă că a solicitat şi a centralizat, în această perioadă, informaţii statistice privind întregul personal din unităţile de învăţământ, pentru o imagine de ansamblu asupra dinamicii din sistem, în contextul protestului personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Șmecherul care nu riscă să facă grevă ia aceeași mărime de salariu, dar așa îi va educa și pe elevii săi!

  2. Ce frumooos, cum continua ei protestul DUPA mini-vacanta, doar nu aveau sa si-o strice, nu? Nu am absolut nicio problema in a avea salarii cat mai bune, dar nu este posibil ca salariile sa fie duble sau chiar triple fata de mediul privat! Nicaieri in lume nu exista situatia asta. Si uite asa suntem ultimii din Europa.

  3. Contează și asta : este suspectă evocarea cifrei de 83% din numărul greviștilor dar de ce nu se spune procentul celor care au încetat lucrul din numărul total al celor din Educație.Așa se pot face aprecieri mai apropiate de realitate în legătură cu posibilitatea de a se încheia anul școlar. E suspectă și „determinarea” pentru continuarea protestului cînd este cu totul exagerat să ceri sume fantastice. Cineva le dă asigurări greviștilor că vor obține satisfacție. Altfel, nu mai avem Țară !

    • bine ca nu ti se pare ‘suspect’ sa li se dea militienilor pe usa din spate, fara numar.