G4Media.ro

Silvio Berlusconi, candidat la alegerile din Italia, îi ia apărarea lui Putin.…

sursa foto: Facebook/ Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi, candidat la alegerile din Italia, îi ia apărarea lui Putin. Fostul premier italian pretinde că liderul de la Kremlin a fost „împins” să invadeze Ucraina

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a luat apărarea invaziei lui Vladimir Putin în Ucraina, afirmând că liderul rus a fost „împins” în conflict, relatează BBC.

În vârstă de 85 de ani, acesta a declarat că trupele rusești trebuiau să înlocuiască guvernul cu „oameni decenți”, apoi să plece.

Premierul italian de trei ori premier este un aliat pe termen lung al președintelui rus.

În acest weekend, se așteaptă ca partidul său să preia puterea ca parte a unei coaliții de dreapta în cadrul alegerilor generale din Italia.

Berlusconi a declarat pentru televiziunea italiană că o narațiune conform căreia guvernul ucrainean ar fi masacrat vorbitori de limbă rusă în estul țării a fost creată de mass-media de la Moscova.

El a spus că această relatare, promovată de forțele separatiste și de politicienii naționaliști din guvernul rus, nu i-a lăsat lui Putin altă opțiune decât să lanseze o invazie limitată.

„Putin a fost împins de populația rusă, de partidul său și de miniștrii săi să inventeze această operațiune specială”, a spus el.

„Trupele ar fi trebuit să intre, să ajungă la Kiev într-o săptămână, să înlocuiască guvernul Zelenski cu oameni decenți și o săptămână mai târziu să se întoarcă”, a adăugat Berlusconi.

„În schimb, au găsit o rezistență neașteptată, care a fost apoi alimentată cu arme de tot felul din Occident”.

Berlusconi este de mult timp un admirator al lui Putin, în 2012 alăturându-se premierului de atunci pentru o excursie de schi în orașul rusesc Soci.

Dar în aprilie, el a condamnat invazia și s-a declarat „profund dezamăgit și întristat” de comportamentul lui Putin, adăugând că „masacrele civililor din Bucha și din alte localități sunt adevărate crime de război”.

Liderul partidului Forza Italia se află în prezent în campanie electorală în cadrul unei coaliții de dreapta înaintea alegerilor generale de duminică.

Partidul său de centru-dreapta este partenerul junior al alianței, care este ancorată de partidul de dreapta extremă Frații Italiei al Giorgiei Meloni și de partidul populist Lega Nord al lui Matteo Salvini. Sondajele au sugerat că blocul va obține o majoritate.

În ciuda prieteniei din trecut a lui Berlusconi cu Putin și a criticilor lui Salvini privind sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, Meloni, care este de așteptat să conducă orice potențial guvern, a promis că va continua sprijinul Italiei pentru Ucraina.

„Războiul din Ucraina este vârful icebergului unui conflict care vizează remodelarea ordinii mondiale. Așa că trebuie să luptăm în această bătălie”, a declarat ea la începutul acestei luni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Are dreptate, l-a împins satana

 2. Care e gena italiană care-i face să iubească fascismul, de data asta rusesc? Nu înțeleg. Pe de-o parte, italienii vor doar să petreacă, pe de altă parte, una-două vor fascism.

 3. Deci un om politic din vestul Europei gaseste absolut normal scenariu „Trupele ar fi trebuit să intre, să ajungă la Kiev într-o săptămână, să înlocuiască guvernul Zelenski cu oameni decenți și o săptămână mai târziu să se întoarcă.”

  Daca italienii il voteaza pe asta, atunci inseamna ca situatia e destul de albastra. Cam ca prin frumosii ani 30 ai secolului trecut. Chiar am luat-o razna cu totii?

 4. La fel cum si violatorul este împins să violeze de atractivitatea victimei! Este vina victimei că există în univers lângă atacant!

 5. Pai hatarati-va…a invadat Ucraina sau e operatiune speciala sau da-va dracului pe toti ca noi facem ce vrem

 6. După Orban,se pare că Vlăduț a mai apăsat un buton și a activat alt…bufon. E destul de greu pentru ei acum să trebuiască să legitimizeze actiunile Moscovei,dar nah…doar nu credeau că banii vin fără obligații..
  Nasol moment!😁

 7. Alt batran nebun! Prietenii lui Orban …
  Si Hitler a fost impins sa invadeze….🤬

 8. Porc batran…Nerusinare maxima!

 9. Corect.