G4Media.ro

Senatul a adoptat propunerea lui Șerban Nicolae privind formarea ”paradisurilor fiscale” pe…

Senatul a adoptat propunerea lui Șerban Nicolae privind formarea ”paradisurilor fiscale” pe insulele din România

Senatul a adoptat luni, în plen, propunerea legislativă privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu, iniţiată de social-democratul Şerban Nicolae, conform căreia se pot reduce cu 50% impozitele locale calculate pentru construcţiile ridicate pe grinduri şi unele activităţi economice desfăşurate pe aceste terenuri, transmite Agerpres.ro.

G4Media a scris despre proiectul lui Șerban Nicolae potrivit căruia terenurile pentru care se aplică acest regim fiscal sunt insulele, grindurile şi alte suprafeţe de uscat cu potenţial de exploatare economică, rezultate prin acţiuni sau modificări naturale ale teritoriului ori prin lucrări de amenajare hidrotehnică şi care fac parte din domeniul public sau privat al statului. Acestea sunt scutite de taxa pe teren.

Unităţile administrativ-teritoriale pot concesiona suprafeţele disponibile din aceste terenuri pentru activităţi economice, respectiv, de producţie de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentaţie publică, comerţ cu amănuntul, jocuri de noroc şi cele de servicii conexe acestora.

Jocurile de noroc ce se pot organiza sunt cele caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker şi jocurilor de bingo desfăşurate în săli de joc.

Taxele şi impozitele locale pentru construcţiile şi activităţile economice de pe aceste terenuri se vor putea reduce cu 50%.

În limita competenţelor legale, autorităţile publice vor putea adopta măsuri administrative, scutiri şi alte facilităţi, cu caracter temporar sau permanent, care să contribuie la stimularea investiţiilor şi a dezvoltării activităţilor economice, mai prevede proiectul aprobat de Comisia juridică.

Deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei juridice, a declarat la acea vreme că legea este una „cu dedicaţie” şi a anunţat că USR o va ataca la Curtea Constituţională.

„Se creează tot felul de paradisuri fiscale pentru nişte băieţi deştepţi, spre exemplu pentru cei care au pus mâna pe Insula Belina sau pentru cei care au interese de a dezvolta afaceri de jocuri de noroc în Delta Dunării. Este o lege cu dedicaţie propusă de Şerban Nicolae pentru clienţii lor pesedişti şi nu numai. Este foarte grav ceea ce se întâmplă, o să o atacăm la Curtea Constituţională, pentru că am identificat motive de neconstituţionalitate”, a afirmat Stelian Ion.

El a afirmat că nu a fost verificat impactul bugetar al acestor prevederi.

„De asemenea, considerăm că e absolut nedrept pentru ceilalţi comercianţi din România care vor avea, în modul acesta, o concurenţă neloială, vor suporta o concurenţă neloială din partea celor care au asemenea zone în proprietate sau în folosinţă: insule sau alte asemenea formaţiuni. Ar trebui să mai spun un singur lucru: se pot crea şi prin intervenţia umană astfel de insule, insuliţe, prundişuri şi aşa mai departe, ceea ce înseamnă că, prin intervenţia umană, se pot crea paradisuri fiscale în România, adică îţi construieşti pur şi simplu o insuliţă sau o astfel de formaţiune şi automat vei beneficia de scutiri de taxe şi impozite. E absolut jignitor pentru toţi ceilalţi cetăţeni şi pentru ceilalţi comercianţi care îşi desfăşoară activitatea în România şi cred că trebuie să punem punct acestui soi de legiferare în interesul unor băieţi deştepţi”, a adăugat deputatul USR.

El a completat că prevederile se vor putea aplica şi în Rezervaţia Delta Dunării.

„Vor fi scutiri de taxe şi în cazul înfiinţării unor jocuri de noroc sau unor afaceri legate de jocurile de noroc în Delta Dunării, deşi asemenea cazinouri, asemenea stabilimente, în general, sunt invazive şi nu au nimic în comun cu activitatea de turism în strânsă armonie cu natura şi cu ceea ce dorim să dezvoltăm în Delta Dunării”, a spus Stelian Ion.

Citește mai multe despre proiectul privind paradisurile fiscale de pe insulele din România pe G4Media.

Propunerea legislativă privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu aplicabil anumitor terenuri, construcţii edificate pe acestea şi anumitor activităţi economice autorizate va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Ne-am dat drq.

 2. Asta a omorat Justitia ziua in amiaza mare si inca mai are neobrazarea sa vina cu noi legi pentru infractori?!

 3. Sunt de acord cu Stelian Ion- propunerea este cu dedicație

 4. Tara asta e moarta.

 5. Spalare de bani pe fata. Foarte grav. Senatul n-are PNL-isti ? Evident. Cum s-a votat ?

 6. Va mirati? Ce, ati uitat ca PSD-ul are majoritate in Parlament si Senat? Credeati ca odata cazut guvernul, au disparut si toti infectii lor pusi sa stea pe fotolii in Parlament si Senat?

  Pana la urmatoarele alegeri sau anticipate, inca ii avem pe cap.

 7. a) cate insule are Romania de a simtit nevoia un senator PSD sa dea o lege prin care le umbla la regulile fiscale?
  b) cati bani furati/mita/japcuiti de la orfani are Serban Nicolae de simte nevoia unor laradisuri fiscale in fundul curtii?

  SRI, SIE, RiseP, presa, anyone?

  • Rahatii astia de la PSD mereu au fost cu idei crete ca sa poata fura in domeniul turismului, amintesc aici pe Agaton cu Dracula Land.

 8. Daca avem piscina si in mijloc facem o insulita se pune?

 9. Pe brațul Sulina, la Crișan, în fostul complex Lebăda a lui Vântu este pregătit deja un mare cazinou.
  Prin această lege se dovedește că acea investiție nu a fost întâmplătoare. 🙂
  Ar fi interesant de verificat cine sunt beneficiarii de drept…

 10. Încă o dovadă, pentru unii care sunt naivi, această scursură de partid nu se poate schimba NICIODATĂ! Așa este croit, așa există, așa va sucomba, cu ajutorul nostru, noi îl putem trimite în groapă. șobolan 0lae nu face altceva decât să aplice politica partidului, politica infracțională, de îndestulare a propriilor infractori și de jefuire a țării, atâta tot, nu vă imaginați că toți acești impostori se vor putea schimba vreodată, că își vor putea schimba modul de viață infracțional, că vor acționa pentru țară. Este identic cu încercările de a-l transforma pe un individ trecut de zeci de ori pe la pușcărie să nu mai comită infracțiuni, este posibil? nu. Cam la fel stau lucrurile și în cazul de față, nu poți transforma niște impostori, niște hoți, niște unii de cea mai joasă speță în oameni onești, morali și de bun-simț. Reforma în cazul acestui cancer de partid este infinit mai dificilă decât locuitul pe Marte sau pe Lună. Să reformez ce și cu cine? Ca și cum ai încerca să însănătoșești un măr putregăit în integralitatea sa, este posibil? Deci, toate aceste dovezi nu fac decât să arate încă odată, ghena de gunoi psd trebuie să dispară, trebuie ejectată prin vot și trimisă în hăul istoriei, unde să nu mai poată fi identificat vreodată, doar noi ne putem debarasa de ei, deconectându-i pentru totdeauna de la butoanele puterii.

 11. Afară cu sekurikii din viața publică!

 12. Eeeee! Acu vedeți de ce condamnatul fara mustață își iubește țară și se sacrifica pentru ea?! otreapă asta de Șerban Nicolae nu merita sa fie țintă în poligon?!

  • M-aș sacrifica și eu nițel ca ăla, dacă știu că după 3 ani juma rămîn cu zecile de milioane de euroi în conturi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.