G4Media.ro

Legea lui Șerban Nicolae care instituie scutiri de taxe pentru restaurantele și…

Legea lui Șerban Nicolae care instituie scutiri de taxe pentru restaurantele și cazinourile de pe insule, aviz pozitiv de la Comisia juridică a Camerei / Stelian Ion: Se creează paradisuri fiscale pentru nişte băieţi deştepţi

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil, marţi, propunerii legislative iniţiate de senatorul PSD, Şerban Nicolae, care prevede instituirea unui regim fiscal derogatoriu pentru terenuri ca insule, grinduri şi alte suprafeţe de uscat, construcţiilor edificate pe acestea şi activităţilor economice aferente, transmite Agerpres.

Proiectul, adoptat de Senat în 2017, urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Potrivi proiectului, terenurile pentru care se aplică acest regim fiscal sunt insulele, grindurile şi alte suprafeţe de uscat cu potenţial de exploatare economică, rezultate prin acţiuni sau modificări naturale ale teritoriului ori prin lucrări de amenajare hidrotehnică şi care fac parte din domeniul public sau privat al statului. Acestea sunt scutite de taxa pe teren.

Unităţile administrativ-teritoriale pot concesiona suprafeţele disponibile din aceste terenuri pentru activităţi economice, respectiv, de producţie de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentaţie publică, comerţ cu amănuntul, jocuri de noroc şi cele de servicii conexe acestora.

Jocurile de noroc ce se pot organiza sunt cele caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker şi jocurilor de bingo desfăşurate în săli de joc.

Taxele şi impozitele locale pentru construcţiile şi activităţile economice de pe aceste terenuri se vor putea reduce cu 50%.

În limita competenţelor legale, autorităţile publice vor putea adopta măsuri administrative, scutiri şi alte facilităţi, cu caracter temporar sau permanent, care să contribuie la stimularea investiţiilor şi a dezvoltării activităţilor economice, mai prevede proiectul aprobat de Comisia juridică.

Deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei juridice, a susţinut că legea este una „cu dedicaţie” şi a anunţat că USR o va ataca la Curtea Constituţională.

„Se creează tot felul de paradisuri fiscale pentru nişte băieţi deştepţi, spre exemplu pentru cei care au pus mâna pe Insula Belina sau pentru cei care au interese de a dezvolta afaceri de jocuri de noroc în Delta Dunării. Este o lege cu dedicaţie propusă de Şerban Nicolae pentru clienţii lor pesedişti şi nu numai. Este foarte grav ceea ce se întâmplă, o să o atacăm la Curtea Constituţională, pentru că am identificat motive de neconstituţionalitate”, a afirmat Stelian Ion.

El a afirmat că nu a fost verificat impactul bugetar al acestor prevederi.

„De asemenea, considerăm că e absolut nedrept pentru ceilalţi comercianţi din România care vor avea, în modul acesta, o concurenţă neloială, vor suporta o concurenţă neloială din partea celor care au asemenea zone în proprietate sau în folosinţă: insule sau alte asemenea formaţiuni. Ar trebui să mai spun un singur lucru: se pot crea şi prin intervenţia umană astfel de insule, insuliţe, prundişuri şi aşa mai departe, ceea ce înseamnă că, prin intervenţia umană, se pot crea paradisuri fiscale în România, adică îţi construieşti pur şi simplu o insuliţă sau o astfel de formaţiune şi automat vei beneficia de scutiri de taxe şi impozite. E absolut jignitor pentru toţi ceilalţi cetăţeni şi pentru ceilalţi comercianţi care îşi desfăşoară activitatea în România şi cred că trebuie să punem punct acestui soi de legiferare în interesul unor băieţi deştepţi”, a adăugat deputatul USR.

El a completat că prevederile se vor putea aplica şi în Rezervaţia Delta Dunării.

„Vor fi scutiri de taxe şi în cazul înfiinţării unor jocuri de noroc sau unor afaceri legate de jocurile de noroc în Delta Dunării, deşi asemenea cazinouri, asemenea stabilimente, în general, sunt invazive şi nu au nimic în comun cu activitatea de turism în strânsă armonie cu natura şi cu ceea ce dorim să dezvoltăm în Delta Dunării”, a spus Stelian Ion.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Stiti ce spune Nicolae in gandul lui in poza aia?
  „Sper ca nu trebuie sa asist din nou la cum si-o trag astia in masina.”

 2. face si el ceva, duce economia la cer, dupa ce a rezolvat cu justitia

 3. Se spune ca politidienii platesc politic pentru faptele lor politice, adica sa nu mai fie alesi la urmatoarele alegeri, dar ca sa nu mai fie alesi ar fi necesar un sistem de vot preferential, sistem care poate sa elimine uscaturile.
  Cu sistemul proportional pe lista uscaturile raman la locul lor si oamenii seriosi raman mereu pe margine.

 4. Se pricepe balbaitul asta sasait la facut legii doar pentru EI HOTII PENALI???

  • stai linistita ca nu este ideia lui ,i-a fost pusa in brate si i s-a cerut s-o propuna

 5. Asta era cel mai mare vis al lui Mazare : sa construiasca in dreptul Mamaia Nord dupa modelul celor din Dubai, cu jocuri de noroc si prostitutie legala, cu heliport, sa vina oamenii cu dare de mana sa se destrabaleze, toate astea sub egida unui singur ” naș” : Mazarica.
  PS. Probabil ca acum doar dna Furtuna, moasa miliardelor din Delta Dunarii si cu Livache, tarul de Belina, mai au insule.

 6. Se știe că ăștia cu cazinouri merlesc ușor. Facem pariu că în 10 ani Șerban Nicolae se va curăța? Apud Andi Vajna în Ungaria. Punem pariu că acest Nicolae are o nevastă cu 20 de ani mai tânără?

 7. Era şi în programul electoral PSD-ALDE?

  • Era.
   Si autostrăzi.
   Si repatrierea aurului.
   Și arestarea Roborului.
   Si o sa mai propună soferasul.
   Antieconomice si vai mama lor.

 8. la belina-n papurish e un paradish fishcal. acolo aduce miliardarul baieti si fete sa joace la ruleta.
  e departe panamaua, braizlica. „nobilimea” roshie vrea la e acasa.

 9. Pai nu are dracnea in plan sa faca pe insula Belina cazinouri si hoteluri in care sa petreaca rechinii penali din tara si nu numai? Nu-i trebuie scutiri de taxe pe insula? Se ingrijeste omul din timp sa-si aranjeze ploile.

 10. Șerban Nicolae zis și SECSANAL reprezintă pentru noi un COY, sau poate doi….!

 11. Da, numai dupa titlul acestei noi legi de furaciune mi-a si fugit gandul la insula Belina, nu stiu daca stiti, dar si insula mare a Brailei are tot un proprietar infractor, javra de nastase. Aici apare toata smecheria facuta de porkul de nastase cu banet dosit prin China, ca nu degeaba aparea el zilele trecute cu sustinere pe legea lui draknea si acelasi ordinar de serban nicolae, de repatriere a aurului de la Londra. Iata ce i se da lui nastase, pentru sustinere. Jurnalistii de la secundatv au expus public hotiile cu Insula Mare a Brailei aici
  http://www.secundatv.ro/bursa-zvonurilor/uriasa-tranzactie-cu-insula-marea-a-brailei-nastase-cumpara-agricost-prin-intermediul-lui-bittner-15540.html/
  Se pare ca in toata gasca asta mafiota, exista legaturi si cu scarbosul de buzatu de la Vaslui.

 12. Jurnaliștii de investigație!
  Faceți un inventar al insulelor și grindurior proprietate privată, aflați proprietarii adevărați, nu paravanele și vom avea beneficiarii legii.

 13. Marea mea tristețe e ca astfel de legi sunt votate și de așa-zisa „opoziție”. Și nu numai asta. E o golaneala, ca să nu zic „hotie” transpartinica. Noi pe cine votam? Sau, mai bine zis, pe cine sa votez? Aveți vreo sugestie? Sa nu-mi ziceți sa plec. Sunt prea bătrân s-o iau de la capăt.