G4Media.ro

Semipareza provocată de o tumoră cerebrală poate fi înlăturată prin recuperare medicală…

Semipareza provocată de o tumoră cerebrală poate fi înlăturată prin recuperare medicală neurologică (P)

Mulțumesc personalului pentru atitudinea pozitivă și tot ajutorul acordat recuperării soțului meu”. Există timp pentru astfel de gesturi frumoase, de a mulțumi medicilor, asistenților și tuturor angajaților unei clinici. Și este suficient pentru a aduce zâmbetul pe chipul lor, un fel de victorie după o luptă, în care au mai recuperat un om, redându-l familiei. 

Cu o tumoră cerebrală operată, cu paralizie pe partea stângă a corpului, cu imposibilitatea de a sta fie și pe margine patului fără sprijin, pacientul a fost recuperat medical de echipa Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava. Acum se deplasează folosind bastonul, pe distanțe scurte și cu sprijin, dar este un progres semnificativ. Se poate ridica singur din pat și poate sta în șezut. 

Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, este specializat în recuperare medicală și îngrijiri paliative, de orice natură, în regim de spitalizare continuă, cu asistență medicală 24/7. Are personal specializat, cu competență în servicii de recuperare medicală – 30 kinetoterapeuți și medici de recuperare. 

Recuperarea neurologică este un program specializat, conceput pentru persoanele cu boli, leziuni sau tulburări ale sistemului nervos. Recuperarea neurologică poate îmbunătăți adesea starea pacientului, reducând simptomele și crescând mobilitatea. Tipurile de tratamente depind de zonele corpului afectate de starea neurologică.

De recuperare neurologică este nevoie în cazul leziunilor cerebrale sau vertebrale, infecții, boli degenerative, defecte structurale, tumori si tulburări ale sistemului circulator ce pot afecta sistemul nervos. Spitalul Sfântul Sava înregistrează cele mai numeroase rezultate pozitive în restabilirea capacităților funcționale locomotorii pierdute în urma unei traume survenite din cauza unui accident sau a bolii.

Recuperarea după AVC efectuată la Spitalul Sfântul Sava nu se reduce doar la fizioterapie și kinetoterapie. În acest domeniu, specialiștii în recuperare medicală conlucrează cu neurologii, cu psihologii, logopezii, astfel încât pacienții care ”au uitat” să meargă, să vorbească, să privească sau să mănânce, în urma unui accident vascular cerebral (AVC), să reînvețe toate aceste funcționalități, pe care noi le considerăm instinctive. Creierul care a suferit un atac cerebral, fiind inundat cu sângele provenit dintr-un vas spart, a pierdut celulele cerebrale care știau să dea toate aceste comenzi organismului. În procesul de recuperare medicală, creierul trebuie să reînvețe comenzile pentru ca pacientul să-și poată relua viața cât mai puțin dependent de alte persoane. La Spitalul Sfântul Sava, au sosit pacienți care, la internare, își puteau mișca doar ochii, dar care au fost recuperați medical aproape în totalitate. Recuperarea medicală neurologică ajută pacienții cu boli neurologice sau nervoase. Recuperarea neurologică reduce simptomele și îmbunătațește calitatea vieții pacienților care au suferit accidente cu leziuni neurologice, infecții, care au boli degenerative, defecte structurale, tumori și tulburări din sistemul circulator, ce pot afecta sistemul nervos.

Spitalul Sfântul Sava începe recuperarea medicală chiar de la ATI

Preluând modelul marilor clinici din străinătate, Spitalul Sfântul Sava s-a dotat cu echipamente de recuperare medicală inovative, care nu se regăsesc în alte spitale românești. Cu aceste echipamente, care pot fi aduse la patul bolnavului chiar din secția de ATI, adică la câteva ore după operație, recuperarea medicală pasivă începe foarte repede după intervenția chirurgicală cerebrală.

Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, specializat în recuperare medicală și îngrijiri paliative, are o secție de monitorizare a funcțiilor vitale în regim de terapie intensivă, cu 18 paturi dotate cu monitoare ATI și instalație de oxigen, în care poate fi începută recuperarea medicală timpurie. În această secție, se continuă tratamentul și monitorizarea funcțiilor vitale într-un mod similar cu secția ATI din spitalul de neurochirurgie unde pacientul a fost operat, dar este dublat de recuperare medicală pasivă.




Montate chiar la patul pacientului, echipamentele medicale inovative funcționează prin impulsuri electrice și nu supun pacientul la niciun fel de efort, stimulează creierul acestuia să dea comenzi membrelor care au fost afectate în urma AVC. Astfel, pacientul începe să fie recuperat chiar de când acesta nu poate conștientiza ce mișcări trebuie să facă pentru a reînvăța creierul să dea comenzi funcționale. Or, acest tip de terapie este esențial într-o recuperare medicală de succes. După ce pacientul este apt pentru a începe kinetoterapia și fizioterapia la sală, recuperarea medicală este intensificată prin masaj terapeutic, exerciții fizice, logopedie, psihologie, terapii specifice de recuperare medicală, a căror intensitate și frecvență este stabilită de specialiști.

Spitalul Sfântul Sava deține cele mai performante aparate și cea mai numeroasă echipă specializată în kinetoterapie și fizioterapie, ceea ce explică și obținerea celor mai bune rezultate dovedite în recuperare medicală.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/ 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează