G4Media.ro

Șeful spionajului rus susține că Occidentul împinge Georgia spre un conflict cu…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șeful spionajului rus susține că Occidentul împinge Georgia spre un conflict cu Moscova, pentru a deschide un „al doilea front”

Un înalt șef al spionajului rus a afirmat că Occidentul împinge Georgia, care se învecinează cu Rusia, într-un conflict cu Moscova pentru a deschide un „al doilea front”, în condițiile în care războiul din Ucraina nu evoluează „în favoarea” Kievului, relatează CNN.

„Observăm încercări persistente din partea Washingtonului, Bruxellesului și Londrei de a convinge conducerea georgiană de necesitatea deschiderii unui așa-numit al doilea front”, a declarat marți șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, în timp ce se afla în vizită în Belarus, potrivit agenției de presă de stat belaruse BelTA.

„Ei văd că situația actuală de pe câmpul de luptă nu este în favoarea Ucrainei și forțează Georgia să intre în conflict cu Federația Rusă”, a susținut Narîșkin, potrivit BelTa.

De asemenea, el a avut marți o întâlnire cu președintele belarus Alexander Lukașenko, în timpul căreia liderul belarus i-a spus lui Narîșkin că cele două țări se confruntă cu amenințări „serioase”.

„Luând în considerare diversele evoluții care au loc în lume, și nu ultimul factor aici este lupta împotriva terorismului, vedem că operațiunea militară specială a Federației Ruse ne-a determinat să privim cu scrupulozitate agențiile de aplicare a legii, militare și de securitate”, a declarat Lukașenko, potrivit BelTa.

Președintele KGB-ului belarus, Ivan Tertel, a participat, de asemenea, la întâlnirea cu Lukașenko, și va avea o întâlnire separată cu Narîșkin, potrivit BelTa.

Context: Lukașenko este un aliat autocratic cheie al președintelui rus Vladimir Putin. Belarus a ajutat Rusia să lanseze invazia sa în februarie 2022, permițând trupelor Moscovei să intre în țară prin granița comună cu Ucraina.

Luna trecută, au izbucnit proteste în Georgia după ce parlamentul țării a adoptat în primă lectură un proiect de lege care ar impune ca unele organizații care primesc finanțare străină să se înregistreze ca „agenți străini”. Ulterior, partidul de guvernământ a anunțat că va renunța la controversatul proiect de lege, de teamă că acesta ar putea crea o prăpastie între națiunea caucaziană și Europa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cine să deschidă al doilea front, că si armata Lichtenstein poate ajunge la Moscova, armata rusă este vraiște acum!