G4Media.ro

Șeful ATI de la Spitalul Județean Sibiu: Legarea de pat a pacienților…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. „Conducerea va face o anchetă”, de parcă le pasă de pacienţi.

  2. Scursura e inca pe functie?!?!

  3. Daca sedarea induce decesul, masura e una criminala. Mai bine se autoraneste, decat sa fi linistit pentru totdeauna. Ce fel de scursuri sunt acolo la judetean?

    • Dureros! Din 570 internați la ATI…397 au murit…au scapat173. Cred că cei mai mulți din cauza microbilor, bacteriilor, neglijentei, nepăsării….in fine ,au murit de covid.

  4. Gunoaie in halate albe. Peste 80% din cadrele medicale. Doar si-o trag intre ei in spitale; de pacienti nici ca le pasa. Solutia: asigurari private de sanatate! Ar trebui si executii publice… dar cica suntem evoluati. Noi da, ei cu siguranta nu.

  5. Conducerea va „pune batista pe tambal” !!!
    Toate conducerile spitalelor in frunte cu politrucii de la putere, asta fac!

  6. Hainsi cu o statistica din fisele tuturor pacientilor din ultimele 6 luni. Carui procent din total li s-au administrat tranchilizante, coroborat cu variatia stocurilor tranchilizantelor spitalului, sa vedem daca e o exceptie sau mai degraba regula.

    Daca e mai degraba exceptia, are dreptate medicul.

    Daca e mai degraba regula, afara si dosar (nu ca ar rezolva mare lucru, caci va depinde de expertiza facuta de catre Colegiul Medicilor …). Ah, dar stai, ca nu se poate, caci nu avem destui medici si sectia e in criza, etc. Vorba aia, „nu mai bine va fac un platouaş”?

    Totusi, hai cu momentul adevarului, ca nu-i asa complicat!

  7. Pai mai bine te legau de grinda, din bilantul prezentat, de la ATI Sibiu nu prea iesi viu.

  8. Cum ar veni, la Sibiu sunt de 8 ori mai mulți agitați decât la Cluj, dacă Sibiul are de 2 ori mai multe decese la de 4 ori mai puțini pacienți.

    • Problema nu e in aceste medicamente. De exemplu, acad dr ing Gica Floyd a luat portie dubla de fentanil, dar de ucis l-a ucis tot rasismul sistemic.

      De la decesul sau, eu si sotul meu ne ingrijoram foarte mult de problemele medicale si sociale ale iubitului meu, un inginer de culoare neagra, specializat in spargerea de uci.

  9. E foarte simplu, la nivelul asta daca omori unul de-al nostru sau/si al celor de afara, ai noroc sa scapi cu o demitere. Daca n-ai noroc, Radu si ta’su!

  10. Newsweek.ro: „Sporuri de 35.000 de lei/Luna pentru medicii de la spitalul groazei din Sibiu. Managerul, ZERO Experiență.
    Sporuri de 35.000 de lei pe Luna pentru medicii de la spitalul județean din Sibiu, arată datele pentru septembrie 2020.
    Un angajat al spitalului susține că aici pacienții cu forme grave de covid erau sedați ca să nu deranjeze angajații spitalului, deși asta îi putea ucide.
    Potrivit datelor publicate pentru septembrie 2020, Spitalul are peste 2700 de angajați.
    Din ianuarie 2021, la acest spital a fost numit un manager interimar, Neag Florin, absolvent de drept la Universitatea Titulescu.
    În fișa sa biografică nu apare că ar fi absolvit vreun curs de management al spitalelor sau că ar fi avut vreo legătură cu acest domeniu, până acum. Din 2010 în 2020, el a lucrat la societatea de transport în comun din Mediaș.
    El a fost numit de Consiliul Județean Sibiu.
    Sporuri de 35.000 de lei.
    Datele din documentul privind transparența salarială, pentru septembrie 2020, arată că la acest spital sunt mai mulți medici primari care primeau, acum șase luni, salarii de 15-17.000 de lei, dar sporurile ajungeau la 35.906 lei!
    Majoritatea sporurilor pentru medicii primari sunt în jur de 24-25.000 de lei pe LUNA.
    Directorul medical al spitalului avea peste 16.000 de lei salariu, plus 25.000 de lei sporurile și încă 347 de lei – indemnizație de hrană.
    Pe Luna, atentie!!!
    Unii medici au încasat și sume între 600 și 1.000 de lei, spor de tură.
    Un medic rezident în anul IV avea peste 7.000 de lei salariu și încă aproape 17.000 de lei pentru sporuri, adică peste 5.000 de euro pe lună.
    Asistenții medicali principali săreau de 15.000 de lei pe lună, depășind astfel salariul obținut în 2019 de premierul Cîțu, pe atunci senator și ministru de Finanțe.
    O asistentă debutantă ajungea la 10.000 de lei.
    Brancardierii și infirmierele – peste 8.000 de lei pe lună.
    Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a declarat luni pentru Europa FM că parchetul va deschide dosar penal pentru omor în cazul pacienților cu COVID din secția de terapie intensiva a Spitalului Județean Sibiu.
    Un lucrător medical de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Sibiu a susținut că pacienții cu COVID ar fi legați de paturi, cu răni la mâini din cauza feșelor și sedați cu Midazolam, Propofol și Fentanyl, anestezice și sedative extrem de puternice pentru a nu se mai agita.
    ”Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. (…) Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare”, a povestit acesta, sub anonimat, la Turnul Sfatului

    • medicii nu medicul primeau sporul de 35000 de lei pe luna . iar le incurci .

    • faci ce faci si le balmajesti .

    • Intre timp vad ca te pricepi si la medicina . Un anume medic a explicat deja procedura , procedura ce tine de situatia particulara si medicala a fiecarui pacient , ba mai mult ai ajuns sa te uiti in gura vreunui nemultumit .Las-o balta e prea de tot .Macar stii ce inseamna un dosar deschis sau ai aruncat deja anatema pe vinovatii din mintea ta ..

  11. Ba, ce chestie!
    Cainii si pisicile care ajung la spitalul veterinar si trebuie sedati, intubati, si manevrați ca sa li se salveze viețile nu trebuie legati fedeleș. Si mai si trăiesc! (Dar li se dau toate medicamentele si glucoza pe vena, pe langa altele ca sa nu simtă foamea.)
    Femeile operate pentru cezariana cu anestezie generala si intubare, nu trebuie legate, că nu-și smulg nimic de pe ele cand sunt intubate. Nici alea cu implanturi mamare. N-au vanatai pe extremitati, nu necesita imobilizare suplimentara cu chingi.
    Doar astia care ar putea sa deranjeze si sunt separati complet de aparținători, care pot fi dati la morti de inmormantat cu distanta (fara autopsie), astia isi smulg firele de pe ei?
    Suparare mare ca lumea nu pune botul la balmajelile lor… Ba, dar ati încercat să-i si tratati, ba? Nu doar să-i cazati/gazati pe sectia ati?