G4Media.ro

Şeful administraţiei militare din Lugansk îi îndeamnă pe ucraineni să sărbătorească Paştele…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Şeful administraţiei militare din Lugansk îi îndeamnă pe ucraineni să sărbătorească Paştele online, fiindcă „ruşii vor încerca să atace”: „În regiune nu a mai rămas aproape nicio biserică în picioare”

Şeful administraţiei militare regionale Lugansk din estul Ucrainei, Serhii Haidai, a avertizat, miercuri, cu privire la posibile atacuri ale forţelor ruse în timpul viitoarelor slujbe de Paşte şi a cerut locuitorilor regiunii să participe la slujbe în format online. ”Ruşii vor încerca” să atace, aşa că ”e mai bine să staţi acasă, să nu vă riscaţi viaţa. Să sărbătorim Paştele online”, a afirmat el, relatează CNN, citată de News.ro.

”Ruşii vor organiza provocări în Duminica Paştelui. Salvaţi-vă viaţa, staţi acasă! Fac un apel către locuitorii din Lugansk care rămân în regiune şi care au fost deja evacuaţi. În regiunea Lugansk nu a mai rămas aproape nicio biserică în picioare; au fost distruse de Rusia. Bisericile care erau subordonate Patriarhiei Moscovei (a Bisericii Ortodoxe) au fost atacate de «lumea rusă»”, a afirmat guvernatorul regional Serhii Haidai.

Mulţi ucraineni sărbătoresc Paştele după calendarul iulian, duminica Paştelui căzând anul acesta pe 24 aprilie. Haidai a recomandat ca Sărbătorile Pascale să fie celebrate în format virtual.

”Ruşii pot profita de obiceiurile noastre şi pot înscena teroare în timpul uneia dintre cele mai importante sărbători creştine”, a spus el.

„Dacă li se va ordona să atace bisericile de Paşte, nu se vor opri. Ruşii vor încerca, sunt sigur. Aşa că e mai bine să staţi acasă, să nu vă riscaţi viaţa. Să sărbătorim Paştele online. Oameni se poate alătura slujbelor de Paşte de la distanţă prin intermediul emisiunilor TV şi online”, a mai precizat Haidai.

La începutul acestei săptămâni, şeful administraţiei militare regionale Sumî, din nordul Ucrainei, i-a îndemnat pe localnici să participe la slujbele virtuale de Paşte în urma unor avertismente similare.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Gane

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Da, online rules.
    Orice este mai bine online.

  2. Transmiteti sa citească și popa Teodosie ! BAREM puțin!