G4Media.ro

Secretar de stat în Ministerul Sănătății, întrebat dacă bărbaţii ar fi mai…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Secretar de stat în Ministerul Sănătății, întrebat dacă bărbaţii ar fi mai expuşi la variola maimuţei: ”Nu, nu există o astfel de chestiune/ Lucrurile trebuie privite fără discriminare şi fără stigmatizare”

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu afirmă nu există indicii conform cărora bărbaţii ar fi mai expuşi infectării cu variola maimuţei decât femeile. Întrebat fiind care este explicaţia medicală privind faptul că toţi cei patru pacienţi diagnosticaţi cu variola maimuţei în România sunt bărbaţi, Baciu a răspuns că „lucrurile trebuie privite fără discriminare şi fără stigmatizare”.

„Ca urmare a prezentării la spital avem aceste prime patru cazuri, la patru persoane de sex masculin. După cum s-a menţionat deja, pentru persoanele care au contact prelungit, contact apropiat, contact intim, contact sexual neprotejat, aşa cum este un risc crescut şi pentru alte boli cu transmitere sexuală – nu e nimic nou din această perspectivă – aşa se poate întâmpla şi dacă se întâmplă în cazul unor interacţiuni între persoane de sex masculin, putem să avem şi astfel de situaţii. Una peste alta, să ştiţi că lucrurile trebuie privite fără discriminare şi fără stigmatizare, este extrem de important. Este o infecţie virală transmisibilă care, din fericire, provoacă boli cu o seriozitate mică sau medie”, a declarat Andrei Baciu, vineri seară, la Euronews România, întrebat fiind care este explicaţia medicală pentru care toate cele patru cazuri de variola maimuţei sunt pacienţi bărbaţi.

El a precizat că „pentru orice fel de contact intim, îndelungat şi prelungit este bine să luăm toate măsurile pentru a ne proteja sănătatea”, iar în cazul raporturilor sexuale „recomandarea fermă şi serioasă” este aceea de a exista protecţie.

Întrebat fiind dacă există indicii conform cărora bărbaţii sunt mai sensibili la această boală, Baciu a răspuns: „Nu, nu există o astfel de chestiune, chestiuni legate de diferenţe de sex nu există în acest caz”.

În ceea ce priveşte administrarea preventivă de medicamente pentru a evita infecţia cu variolă, oficialul din Ministerul Sănătăţii a răspuns că „nu e cazul să intrăm în zona de măsuri exagerate”, ci trebuie doar evitat contactul prelungit şi intim cu persoane necunoscute.

Baciu a mai spus că „nici pe departe nu putem să comparăm transmisibilitatea acestui virus cu transmisibilitatea SARS-CoV-2”.

sursa: News.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Baciu nu e ăla care poza în chiloți cu o maimuță în cap? Cred și eu că nu vrea să fie discriminat.

  2. Adevarul e ca inca nu stim cu adevarat, chiar daca ar fi improbabil.. desi e un virus ADN, totusi se pare ca sunt multe mutatii la forma care e acum in circulatie

  3. „[…] pentru orice fel de contact intim, îndelungat şi prelungit” — ahahahahaaa, ce tare e asta!

    • Adica trebuie sa stea ala cu carasul in bijboc mult si bine, nu merge doar asa sa-l bage si sa-l scoata.

  4. Pe asta cu poze in chiloți îl întrebați voi de maimuțe?
    Cred ca nici masa nu-l ia in serios!

  5. Domnu’ Andrei Baciu, sanatatea publica n-are a face cu „cancel culture”! N-a zis nimeni ca varianta variolei care circula acum in Europa este „boala homosexualilor”, nici Sida (boala)/HIV (virusul) nu este/a fost, dar si una si cealalta au ajuns sa fie transmisa comunitar „prin” minoritatea homosexualilor. Poate-mi explica cineva, de ce din toate cazurile pana azi, „majoritatea sexuala” este cvasi-inexistenta (deocamdata….ca asa a fost si cu Sida)? Nu, nu este o boala a homosexualilor dar ei sunt mai expusi, asta e realitatea medicala care nu tine seama de „plitica ideologica” a zilei, cum nici virusu’ nu tine seama de „trendul” zilei!