G4Media.ro

Se solicită noi puncte vamale între România și Republica Moldova / ”Vămile…

Foto: Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

Se solicită noi puncte vamale între România și Republica Moldova / ”Vămile au rămas în paragină completă, abordările sunt absolut inadmisibile pentru 2022”

Președintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul de la Chișinău, Vladimir Bolea a solicitat, autorităților române, modificarea legislației și înființarea unor puncte vamale comune între România și Republica Moldova, informează Agenția de presă Rador.

Deputatul susține că aproximativ 70% din exportul pe mare al Republicii Moldova este afectat de războiul din Ucraina, iar prin porturile românești Republica Moldova exportă maximum 23% din produsele sale.

„Lucrul ăsta se întâmplă numai din cauza existenței unor piedici administrative și vorbim de vămile moldo-române, care sunt mici, nu sunt dezvoltate, evoluate și mai mult că atât, noi avem un număr foarte mic de poduri. Vămile au rămas în paragină completă, abordările sunt absolut inadmisibile pentru 2022 și evident că noi vrem apropierea să aibă loc prin practică. Adică noi vrem să rugăm ca Parlamentul României, dacă acte legislative nu permit să schimbe legea, ca vămile din partea română sau din partea Republicii Moldova să treacă Prutul şi viceversa, să fie vămi comune, ca să poată fi fluidizat traficul”, spune Vladimir Bolea.

Deputatul de la Chișinău, Vladimir Bolea a mai spus că Uniunea Europeană încă nu și-a deschis porțile în totalitate pentru produsele din Republica Moldova.

Sursa foto: Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Din 2007 suntem in UE si ne cacm pe noi. In afara de vama de pe autostrada de la Arad, toate vamile au ramas la fel ca in 2007 sau mai rau, ma rog, ca s-au paraginit. Gropi, tarabe ca in 1990 cu schimb valutar, rovigneta. Conduci prin gropi ori noroi catre aceste tarabe. Desi nu ar trebui sa existe. Ceva civilizat nu s-a facut. Si acolo totusi e EU de ambele parti de atata timp. Acum v-ati trezit cu Moldova. Voi incepeti mereu din partea opusa ca sa nu terminati niciodata

  2. serios, ma, bolea? dar de ce nu deschideti voi vami si dupa aia sa cereti romaniei sa le deschida de partea cealalta? sunt putine poduri? pai mai construiti, ba, si voi, ca de ajuns cat ati stat cu mana intinsa la romania si la alte tari si organizatii. va plangeti ca nu aveti bani dar ati furat un miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc. deci bani sunt, asa ca, hai, la munca si mai lasati cersitul si ciorditul!

  3. Zic sa la desființăm pe toate , sa le mutam peste Nistru

  4. Vămile trebuiesc desființate..nu modernizate !

  5. mda, pana acum 2 ani , ar fi vrut vami doar pe directia cealata,

    vitelul care suge la 2 tate a luat teapa…

    moldovenii astia de peste prut, sunt moldoveni cu numele, sunt pe jumate rusi