G4Media.ro

Scrisoarea unei mame către guvernanți: Nimeni nu va fi cu gândul la…

FOTO: pexels.com

Scrisoarea unei mame către guvernanți: Nimeni nu va fi cu gândul la carte în școli, ci la boală și la moarte. Lăsați copiii acasă până în toamnă!

Edupedu.ro publică scrisoarea unei mame care povestește că are doi copii, dintre care unul cu alergie, și le cere public guvernanților ca elevii să fie lăsați acasă până în toamnă. “Organizați sesiunile de examene respectând normele necesare și lăsați copiii acasă până în toamnă. Nimeni nu va fi cu gândul la carte în școli, ci la boală și la moarte. Nu uitați faptul că un copil de școală știe despre boala asta exact ceea ce știm și noi, adulții: că ne poate omorî pe unii dintre noi”, scrie părintele.

“Nu e o povară ușoară pentru un copil să știe că merge la școală și își poate îmbolnăvi familia când vine acasă… Lăsați-i acasă până în toamnă, cumpărați-le niște timp, oferiți niște timp medicinei să câștige puncte în cursa cu boala! Poate îi privați de niște cunoștințe, dar e costul pe care ni-l asumăm ca să salvăm niște vieți! Vă rog!”, spune aceasta.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Photo by Stefan Lobont from Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

32 comentarii

  1. pai in toamna vine valul doi …

  2. Proastă mama, proști și ăia care publică așa ceva.

    • Daca nu ai nimic de spus, TACI!
      Mai bine facem scoala online, facind un efort, nu prea mare, nu cu tablete de 200 euro ci cu pc sh de 100 euro, si atunci nu se infecteaza nimeni, dam timp sa se produca vaccinul si medicamentul necesar pentru vindecare.
      Nu mai putem sa stam in casa, plecam la cimitir !

  3. Bun, doamna, dar cu mediile scolare ce facem? Le mai incheiem pe sem 2 sau nu? Cu corigentii ce facem? II lasam direct repetenti sau ii trecem automat in anul urmator? In clipa de fata sunt cam 2 optiuni: ori se deschide scoala pe 15 mai si anul scolar se prelungeste pana in 15 iulie-1 august, ori se ingheata anul scolar. Nu cred ca e corect fata de generatiile trecute sa treci automat elevii in anul scolar urmator.

  4. Eu personal NU i voi trimite la scoala. Sa ramana repetenti , e mai bine decat orfani. Punct.

    • Vedeti ,problema este a dumneavoastra nu a copiilor ,traiti cu frica de a muri ,când spuneti”Sa ramâna repetenti,e mai bine decât orfani.”

  5. Mămica are perfectă dreptate!!!! Până în toamnă poate se descoperă vreun tratament eficace, vreun vaccin!
    Trebuie găsită o modalitate de a încheia anul școlar, de a susține copiii capacitatea și bacalaureatul și mai departe admiterea la facultate!
    Dacă ne sunt sănătoși copiii au timp să învețe in anii următori.

  6. Femeia are perfectă dreptate. Nu poți să stai liniștit ca părinte să stii că în fiecare secundă copiii sunt expuși. Toți vrem libertate, dar moartea pândește la colț. Toți avem semne de intrebare referitor la aceasta relaxare. Să ni se spună cât de relaxați putem fi după 15 mai. In mijloacele de transport în comun va fi înghesuială mare. Nu mai este riscant după 15 mai? Atunci pentru ce am stat atât de izolați timp de 2 luni de zile? Degeaba? Care a fost sensul? Cum ne mai protejăm dacă virusul se ia la 4 m iar măstile nu sunt eficiente? Asta pare o nebunie curată doar dacă nu cumva se ascunde altceva în spatele acestei „pandemii”. Să ne răspundă dl.Vela la toate întrebările dacă tot a promis că răspunde la întrebari. Cât de mult ne putem relaxa? Concret. La scoală, la muncă, în trafic, în transportul în comun, în mall-uri, în parcuri si altele.

    • Rezolva Firea.

    • Frica de boala si moarte este problema voastra a adultilor nu a copiilor daca aceasta frica nu este semánata in mintea copiilor .Atunci de ce nu spuneti copiilor ca noi fiinte umane suntem plini de bacteri si paraziti care traiesc in corpul nostru si ne ajuta sa traim ?

  7. Copii se pot imbolnavi si stând acasa ,in familie , in parc , in fata blocului ,când se merge in vizita la prieteni si rude. Parintii care gândesc cum gândeste aceasta persoana au probleme ,frica si stresul pe care il traiesc ei ,il transmit copiilor lor . Saracii copii care au acest tip de parinti!!

    • Foarte corect comentariul! Subscriu!
      Le transferam fobiile noastre si in transformam in iepurasi fricosi.

    • Foarte bine spus. Si eu sunt parinte si, ca multi altii, am fost puternic loviti financiar de pandemie.
      Dar una din grijile mele principale din aceasta perioada de izolare e sa nu transmit copiilor mei teama, panica si disperare.

    • Te obliga cineva sa mergi in vizita la rude? In parc? La teatru? Cred ca nu.
      Te poate obliga sa-ti trimiti copilul la scoala? Da, daca asat va fi ordinul de ministru.
      Nu vezi nici o diferenta?

      Copiii nu au frica de moarte si parintii au? Bineinteles ca parintii au, geniul Carpatilor care esti! SI pentru ca pruncii lor inca nu au frica de moarte si boala, trebuie trimisi in focarele de infectie care sunt scolile si gradinitele?

      Asa era pe timpuri de mult apuse, cand se trimiteau copiii la scoala ca la gherla.
      Acum, idiotilor educati de comunisti ce sunteti, VIATA ARE PRIORITATE! Sanatatea e mai importanta decat orice.
      Atat timp cat exista solutii online, anul scolar se poate incheia online.
      De asemenea, examenele de pot da online.

    • @provest
      Dincolo de limbajul suburban si de atitudinea ta de doi bani:
      1) Se duc copiii la scoala in tari in care parintii n-au fost niciodata educati de comunisti, ceea ce inseamna direct ca esti simultan suburban/a si prost/proasta
      2) Nu se intrevede nicio solutie pentru coronavirus pentru multa vreme, asa ca problema de astazi e valabila pentru cel putin un an, probabil doi. Tine-ti dumneata copilul in casa un an sau doi.
      3) Responsabilitatea pentru copil o are parintele LUI, prin urmare nu dumneata hotarasti daca eu sau altcineva ne trimitem copiii la scoala sau nu. Fa cum crezi ca-i bine si eu o sa fac la fel
      4) Mersul la scoala nu-i doar pentru note si lectii, e pentru socializare si deprinderea comportanentului social. Notele si cursurile/lectiile sunt doar o parte din problema, dar dumneata esti prea speriat/speriata pentru a mai intelege ceva.
      5) Chiar si daca un ordin de ministru spune ca trebuie sa-ti duci copilul la scoala, dumneata poti alege sa repete anul scolar din motive medicale, poti insista sa faca scoala la domiciliu sau chiar toate cursurile on-line.
      Ce iti doresti dumneata pentru copilul meu nu ma intereseaza si nu ma priveste, dar nu indrazni sa-mi exlici ca dumneata iti iubesti copilul mai mult decat il iubesc eu pe al meu.
      Foloseste un limbaj mai moderat cand comentezi sau o sa-ti inveti copilul la fel si-o sa pateasca ce patesti tu astazi.

    • Provest -Eu exprim parerea mea ,respect parerile tuturor ,am avut norocul sa cresc unica mea fiica intr-un stat european ( generala liceu facultate) cu o ideologie europeana . Inca in România se cresc copii cu ideologia comunista,si peste 100 de ani o sa ramâneti unde sunteti cu mentalitatea voastra care o transmiteti copiilor vostri. Cordiali saluti

    • Ce mai român verde si @Vali asta , cica „dumneata poti alege sa repete anul scolar din motive medicale„, adica fă mă şi tu o româneală, fenteaza legea, nu fii prost! 💡

    • @ebe, ma mir ca nu eba, tu esti un postac idiot ce vii aici sa sustii ineptii astfel incat sa nu-i inghitim pe romanii din diaspora, deci dispari dracului!

    • @sanitarul
      Nu stiu ce intelegi dumneata prin „manareala”. In circumstantele actuale cred ca orice medic ar semna o scutire fara sa clipeasca si nimeni nu l-ar putea invinovati.
      Restul comentariului tau e neimportant, ironiile dumitale banuiesc ca starnesc zambete prin familie si pe langa casa, dar astea de aici sunt nereusite.

    • Gabriela Constantinescu -parerea dumneavoastra =ZERO va sfatuiesc sa lucrati un pic cu autostima dumneavoastra .

  8. Reactii similare in Germania:
    „Haos în sistemul de învăţământ german: „Nu suntem cobai!”.
    În timp ce în România se estimează că elevii s-ar putea întoarce la școală la sfârșitul lunii mai sau începutul lui iunie, unele landuri germane au deschis deja, parțial, școlile.
    Mulți copii se tem de o contaminare.
    Redeschiderea treptată a şcolilor i se pare tinerei de 15 ani Elea Marschollek din Lippstadt o decizie „iresponsabilă” luată de autorităţi. Timp de o lună au fost închise în Germania toate şcolile ca măsură de frânare a răspândirii COVID-19.
    Landurile federale au decis să revină după data de 4 mai, pas cu pas, la normal.
    Tânăra i-a trimis, furioasă, un mesaj lung pe Instagram premierului de land, Armin Laschet, subliniind: „Noi suntem viitorul electorat şi nu vom uita cui nu i-a păsat de sănătatea noastră.”
    Mâine, Elea îşi va relua cursurile la şcoală – într-o clasă cu doar 13 colegi, din motive profilactice. De clasa politică e dezamagită: „Am impresia că se fac experimente pe seama noastră. Doar nu suntem cobai!”
    Persoanele din grupele de risc sunt neliniştite.
    Susanne Hauser, angajată a unui birou de avocatură, suferă de astm şi emfizem pulmonar şi face, ca atare, parte din aşa-numitele grupe de risc. Chiar şi o simplă răceală îi creează mari probleme: „Am respectat cu toţii foarte strict apelul de a sta acasă. Şi acum? E cam stresant.” Ceea ce nu înţelege ea, e de ce se iau acum decizii pripite. Şi mai ales referitor la copii.

    Şi Ralf Radke vede lucrurile în mod similar. El este nu doar consultant financiar, ci şi Preşedintele onorific al comitetului de părinţi al sistemului şcolar integrat din landul Renania de Nord-Vestfalia.
    Luna trecută nu a primit multe telefoane de la părinţi îngrijoraţi.
    După anunţul făcut de autorităţi privind redeschiderea şcolilor, situaţia s-a schimbat radical. Părinţii îl sună, consternaţi şi plini de teamă.
    Unii părinţi NU vor nici în ruptul capului să-şi lase copiii să meargă din nou la şcoală.
    Radke atrage atenţia că nu numai pentru elevii aflaţi în prag de examene, ci şi pentru ceilalţi care ar urma să-şi reia activitatea, treptat, acest an şcolar până în vară va fi unul extrem de dificil.
    Nu doar părinţii, ci şi elevii iau poziţie.”

    • Nu m-ai convins cu un singur articol, reprodus in intregime intr-o sectiune de comentarii … mai pune macar vreo 2!
      Tu pareri personale ai? Ceva capacitate de sinteza si deducere? Sau numai abilitati de xerox?

    • Eu nu-i mai zic…..ca nu ma crede!

  9. Nici asa nu e bine, nici asa….! Hai, ca suntem buni!

  10. La toamna, cum zice mamica cu 3 clase, va veni etapa a doua de virusare, la pachet cu gripa sezoniera.
    Deci propun intreruperea scolii pentru doi-trei ani. Si asa nu e nevoie de scoala pentru cules sparanghel. Elevii trebuie invatati cu munca la camp de mici

    • Stimati parinti , nu uitati ca copilaria si adolescesta copiilor nostri nu poate fi furata de problemele si egoismul nostru .Incercati sa vedeti si latul pozitiv al problemelor in negativitatea lor.

  11. Pot revizui programa scolara care este prea incarcata si nu pierde nici un copil nimic. Credeti ca avem riscul ca Invatamantul vesticilor sa ne-o ia inainte?

  12. Totuși, la toamnă se pare că nu va f i mai bine, poate chiar mai rău. Mai potrivită ar fi continuarea semestrului 2 în iulie-august, când se pare că transmiterea virusului va fi totuși inhibată de condițiile meteo.

  13. Treaba foarte proasta o reprezinta faptul ca orice scoala poate deveni un focar, si daca se intampla o asemenea drama, toata lumea care-a trecut pe-acolo devine potential purtatoare a virusului, auto-izolare si scoala se inchide din nou, de data asta cu numar masiv de noi imbolnaviri, si ramificatii in comunitate. Nu vad normala revenirea dupa 15 mai, posibil in iunie, si doar clase terminale, cu respectarea distantei sociale, adica doar 13 elevi in clasa, posibil lucru pe grupe, cum e organizata maniera de lucru la clasele bilingv. Restul de clase, le putem coordona in format online, va fi multa bataie de cap, dar nu vad cum altfel, ca sa fim totodata si in siguranta.