G4Media.ro

Scrisoare cutremurătoare către parlamentarii care au votat legea recursului compensatoriu:  Vă consider…

sursa foto: Inquam Photos/ Cornel Putan

Scrisoare cutremurătoare către parlamentarii care au votat legea recursului compensatoriu:  Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii/ Abrogați legea în cel mai scurt timp

O femeie din Constanța le-a trimis parlamentarilor PSD, ALDE și UDMR care au votat legea recursului compensatoriu o scrisoare în care le solicită să abroge legea în cel mai scurt timp, după ce în luna august și-a pierdut ambii păriți, uciși cu bestialitate de un infractor eliberat înainte de termen în baza legii.

”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, le scrie fiica parinților uciși în scrisoarea adresată parlamentarilor.

Maria Dumitru a declarat pentru G4Media.ro că a trimis scrisoarea în data de 9 octombrie, dar că până la acest moment a primit răspuns de la un singur parlamentar, care i-a transmis că este ”o lege criminală, care trebuie abrogată”.

Publicitate electorală

”Parintii mei, Neculai (86 de ani) si Elena (82 de ani, handicap grad 1) Coşer, au fost ucisi în noaptea din 21 spre 22 august 2019 cu mai multe lovituri de cuţit şi obiecte contondente de catre un individ eliberat mai devreme (la sfarsitul lunii martie) datorita acestei legi. Părinții locuiau în comuna Zorleni, județul Vaslui, unde premierul Viorica Dăncilă a fost de curând în vizită”, a declarat Dumitru pentru G4Media.ro

La sfârșitul lunii august, prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Sorin Armeanu, a anunțat că autorul celor două crime este un tânăr din aceeaşi localitatea cu victimele, cunoscut cu antecedente penale.

”Principalul suspect este un tânăr de 24 de ani, recidivist, care a acţionat în scop de jaf. Victimele aveau o gospodărie frumoasă, o casă cu zece camere. Individul a acţionat cu scopul de a sustrage bunuri, moment în care a fost surprins de victime. Le-a ucis cu lovituri de cuţit pe amândouă”, a precizat prim-procurorul, citat de Adevărul.

Potrivit sursei citate, soţii Elena şi Neculai Coşeru, cu vârste de 82 şi 86 de ani, erau cunoscuţi ca fiind printre cei mai gospodari oameni din sat, iar situaţia lor materială a fost o ţintă pentru hoţi, care au profitat de vârsta lor înaintată şi imposibilitatea de a se apăra. Cei doi au fost găsiţi fără viaţă de femeia care îi ajuta cu treburile în gospodărie.

Când a ajuns la locuinţa celor doi octogenari, menajera a suferit un şoc: bătrânul de 86 de ani era căzut în curte, înjunghiat, cu multiple leziuni la faţă, iar soţia sa era căzută în holul locuinţei, cu corpul plin de leziuni.

Citește integral scrisoarea Mariei Dumitru, fiica soților Coșeru, adresată parlamentarilor are au votat legea 169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

”Domnule parlamentar,

Aţi votat în data de 9 mai 2017 DA pentru legea recursului compensatoriu (Lege 169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal), în baza căreia au fost eliberaţi până acum 21.000 de infractori.

Unul dintre aceştia, eliberat la sfârşitul lunii martie, a intrat în noaptea din 21 spre 22 august 2019 în scop de jaf în curtea şi casa părinţilor mei – Neculai (86 de ani) şi Elena Coşer (82 de ani, handicap grad 1), doi bătrâni fără apărare şi i-a ucis cu sălbăticie, cu mai multe lovituri de cuţit şi obiecte contondente.

Cei care se ocupă de caz spun că nu au mai văzut până acum asemenea violenţă şi agresivitate. Vă invit sa citiţi dosarul, dacă aveţi acelaşi sânge rece ca atunci când aţi votat DA pentru legea recursului compensatoriu, fără să vă gândiţi la consecinţele reale.

Chinul şi durerile prin care au trecut părinţii mei puteau fi schimbate de o secundă. O secundă în care aţi ales altfel. O secundă care le putea salva viaţa.

Dacă această lege nu ar fi intrat în vigoare, ucigaşul s-ar fi aflat şi acum în închisoare, părinţii mei s-ar fi bucurat în continuare de bătrâneţea lor, iar eu şi fratele meu, copiii şi nepoţii noştri i-am fi avut în continuare alături de noi, aşa cum ar fi trebuit să fie cursul normal al vieţii, întrun stat care ar trebui sa ne apere de infractori, nu să îi pună în libertate.

Când aţi votat DA ştiaţi care este numărul celor care vor fi eliberaţi, știați ce fapte au săvârșit, ce caziere au? V-aţi gândit că mulţi dintre ei vor recidiva? V-aţi întrebat ce mesaj le transmiteți, reducându-le pedeapsa ad-hoc, fără nici un fel de verificare în prealabil? V-ați gândit ca ați semnat poate şi pentru sfârșitul părinților sau copiilor dumneavoastră?

De ce trebuie să plătim noi, cetăţenii, pentru lipsa dumneavoastră de interes? Poate că dreptul deţinuţilor trebuie respectat, însă nu cu preţul vieţii tuturor victimelor a căror voce sunt convinsă că o reprezint. Și vă întreb: dreptul la viaţă al părinţilor mei şi al celorlalte victime cine l-a apărat?

Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute.

Nu mai pot schimba cele întâmplate, dar fac un apel la dumneavoastră: dacă mai aveţi măcar o fărâmă de umanitate şi înţelegeţi rolul şi responsabilitatea pe care le aveţi ca parlamentar, şi anume acela de a aproba legi care să ne permită nouă, copiilor şi părinţilor noştri, cetăţenilor acestei ţări, să trăim în siguranţă în România, ABROGAȚI în cel mai scurt timp legea recursului compensatoriu, care a distrus deja nenumărate vieţi.

Cu multă durere şi revoltă in suflet,
Maria Dumitru

Context

Autorii de facto ai punerii în libertate a unor infractori periculoși, precum criminalii și violatorii, sunt parlamentarii PSD, ALDE și UDMR, care au introdus anul trecut o serie de modificări la proiectul de lege privind recursul compensatoriu, astfel încât condamnații la închisoare cu executare să se califice în număr cât mai mare la eliberare.

Recursul compensatoriu a fost, într-adevăr, inițiat de ministrul Justiției din Guvernul Cioloș, Raluca Prună, dar într-o formă care nu ar fi permis eliberări în masă din închisori. Proiectul inițial prevedea ca deținuților să li se scadă câte trei zile pe lună din pedeapsă dacă au stat într-un spațiu de sub trei metri pătrați de persoană. Prevederea fusese preluată de Raluca Prună dintr-o decizie a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) din octombrie 2016 (Mursic contra Croației), care a stabilit că norma minimă aplicabilă este de trei metri pătrați de suprafață la sol pentru fiecare deținut în celulă colectivă.

Mandatul Guvernului Cioloș s-a încheiat însă înainte ca proiectul legii recursului compensatoriu să fie trimis Parlamentului pentru dezbatere. Primul Guvern PSD instalat după alegerile din 2016, condus de Sorin Grindeanu, a fost cel care a trimis proiectul de act normativ în Parlament, exact în forma elaborată de Raluca Prună.

Măsurile adoptate de PSD, ALDE și UDMR în Parlament care au permis eliberarea în masă a criminalilor, violatorilor și tâlharilor

Proiectul a fost aprobat de Guvernul Grindeanu pe 31 ianuarie 2017, în ședința în care a fost adoptată și OUG 13, și a fost înregistrat în aceeași zi la Senat pentru dezbatere în procedură de urgență.

Pe 13 martie, actul normativ a intrat în dezbaterea Comisiei Juridice a Senatului, condusă la acea vreme de social-democratul Șerban Nicolae. Aici sunt adoptate, la propunerea UDMR, primele măsuri în favoarea infractorilor: redefinirea spațiului necorespunzător prin creșterea suprafeței de la trei la patru metri pătrați per deținut:

”Se consideră executare a pedepsei într-un spațiu necorespunzător cazarea într-un spațiu mai mic sau egal cu 4 mp / deținut, care se calculează excluzând suprafața grupului sanitar și a spațiilor de depozitare a alimentelor, prin împărțirea suprafeței totale a camerei de deținere la numărul de persoane cazate în camera respectivă, indiferent de dotarea spațiului respectiv” – autori: senatorii UDMR Csazar Karoly Zsolt și Tanczos Barna.

În aceeași zi de 13 martie, încălcând regulamentul Senatului care prevede ca un proiect dezbătut în comisie să aștepte minimum trei zile înainte de a fi supus votului în plen, legea intră în ședința de plen a Senatului și este adoptată. A fost înregistrat un singur vot împotrivă.

Forma finală a legii a fost dată însă în comisia juridică a Camerei Deputaților, condusă atunci de social-democratul Eugen Nicolicea.

Deputații PSD, ALDE și UDMR au formulat și au adoptat o serie de amendamente care au schimbat radical, în favoarea infractorilor, condițiile de eliberare înainte de termen a celor condamnați la închisoare cu executare.

În primul rând, a fost majorat numărul de zile care se consideră executate din pedeapsă pentru condiții necorespunzătoare: de la trei, cât prevedea proiectul Prună, la șase pe lună:

”Pentru fiecare perioadă de 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare (…) se consideră executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicată” – autori: deputații PSD, ALDE și UDMR din Comisia Juridică

În al doilea rând, au fost redefinite ”condițiile necorespunzătoare” astfel încât nu a mai rămas penitenciar în România care să nu se încadreze la acest capitol. Autorii au fost aceeași deputați PSD, ALDE și UDMR din Comisia Juridică:

Se consideră executare a pedepsei în condiții necorespunzătoare cazarea în oricare dintre situaț­iile următoare:
a) cazarea într-un spaț­iu mai mic sau egal cu 4mp/deț­inut, care se calculează, excluzând suprafaț­a grupurilor sanitare ­și a spaț­iilor de depozitare a alimentelor, prin împărț­irea suprafeț­ei totale a camerelor de deț­inere la numărul de persoane cazate în camerele respective, indiferent de dotarea spațiului în cauză.
b) lipsa accesului la activităț­i în aer liber;
c) lipsa accesului la lumina naturala sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilaț­ie;
d) lipsa temperaturii adecvate a camerei;
e) lipsa posibilităț­ii de a folosi toaleta în privat ș­i de a se respecta normele sanitare de bază precum ­i a cerin­țelor de igienă.
f) existenta infiltra­țiilor, igrasiei ș­i mucegaiului în pere­ții camerelor de deten­ție.

Deputatul UDMR, Marton Arpad, a venit cu câteva amendamente suplimentare, tot în favoarea infractorilor: cei care renunță la o parte din banii cuveniți pentru munca prestată în detenție sunt asimilați celor care prestează muncă neremunerată și, pentru două zile de muncă, câștigă o zi de libertate.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților, în forma propusă de Comisia Juridică, pe 9 mai 2017. S-au înregistrat 175 de voturi ”pentru” (PSD, ALDE, UDMR). Printre cei care au votat actul normativ se numără și 11 deputați de la minoritățile naționale, dar și liberalul Ioan Cupșa. Toți cei 13 deputați ai PMP s-au abținut la vot.

Actul normativ a fost atacat la Curtea Constituțională de PNL și USR, dar sesizarea a fost respinsă.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind recursul compensatoriu pe 14 iulie 2017, fără a solicita reexaminarea actului normativ și fără să-l atace la Curtea Constituțională.

21.049 de persoane au fost eliberate în doar doi ani, începând cu 19 octombrie 2017 și până la 18 septembrie 2019, ceea ce înseamnă că, în medie, 30 de deținuți au ieșit din penitenciare în fiecare zi din ultimele 23 de luni, se arată într-o statistică oficială a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Dintre aceștia, 6691 de persoane, adică aproape o treime, erau violatori, tâlhari, pedofili sau criminali.
Statistica ANP arată că, în ultimii doi ani, au fost eliberați în baza recursului compensatoriu 2305 criminali, 3049 de tâlhari, 978 violatori și 158 de persoane care au comis fapte de natură sexuală care au implicat minori.

Sursa Foto: Inquam Photos / Autor: Cornel Putan

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

32 comentarii

 1. Are mare dreptate…..sa faca ei inchisoare in compensare , cu cati ani au fost eliberati inainte de termen detinutzii…

 2. Poate va incurajeaza sa iesiti la vot data viitoare si sa nu mai lasati PSD sa ajunga la putere vreodata.

  Daca nu, va meritati soarta. PSD n-ar fi fost nimic fara sustinerea a milioane de romani.

  • e pe ma’sa, vad ca cei asemeni dv sunteti rosi de aia care nu au votat – dar cu aia care au votat PSD chiar nu aveti nimic. bah, da’ nimika! sesizati si dv mai sus discrepanta asta…ca bate la ochi. poate se lasa cu o avansare, cine stie, merita. o prima ceva, macar

  • @ian : masa votantilor psd este relativ constanta. La astia, in 2016, s-au mai adaugat unii care s-au lasat convinsi de minciunile lui dragnea si care acum nu cred ca au curajul sa recunoasca asta. Prea putini insa ca sa influenteze major rezultatul alegerilor din 2016, unde absenteismul a dat procentul covarsitor al psd.
   Concluzia e clara. Daca ieseau muuuuult mai multi romani la vot (cam cum a fost la prezidentialele din 2014), procentul psd scadea si poate nu ar mai fi avut o majoritate atat de confortabila in Parlament incat sa faca ce vrea muschiul lor.
   Un motiv pentru care s-a intamplat asta il constituie si lipsa de maturitate politica a romanului, care si azi crede ca presedintele tarii poate face si desface absolut orice, ceea ce, evident, nu este adevarat (acum, dupa modificarile legislative facute de dragnea, ciordache, niciolae si niciolicea, cu atat mai mult). Ori, intre 2014 si 2016, cu majoritate parlamentara si atunci, psd a facut ce avrut dar nu a reusit sa atinga apogeul din perioada lui dragnea. La asta s-a adaugat si prestatia lui Johannis, in totala opozitie cu galagiosul Basescu si, cred eu, i-a determinat pe multi sa se complaca in absenteim la vot.
   Din cauza asta, cei care reproseaza absenteismul la vot din 2016, au dreptate. Pesedacilor nu ai ce sa le ceri. Ei voteaza sigla psd indiferent ca baga un magar in Parlament sau un om.

 3. Nu inteleg de ce nu da in judecata statul roman pentru complicitate la crima,cu tot cu CCR…caci ei au fost de acord ca a da drumul la criminali pe strazi este nediscriminare.
  Eu as plati cateva mii de euro unui puscarias inrait proaspat eliberat pe recursul compensatoriu pentru a viola/ucide un neam de parlamentar care a votat legea.La o adica in instanta am sa invoc precedentul ca daca criminalul platit de mine nu era eliberat nu se intampla nimic…cui pe cui se scoate.

 4. Pamflet
  O alta crima impotriva poporului e existenta actualului CNSAS (securitatea comunista in forma pe care o are azi)
  populat cu fosti comunisti si ofiteri de securitate.
  Pana in 1989 ca sa te poti inscrie la facultatea de istorie, trebuia sa fii membru al partidului comunist. Iar ca sa fii membru al partidului comunist la 20 de ani, trebuia sa ai foarte mari pile in parti. Iar cei care se rugau de partid ca sa ii primeasca la 20 de ani, sunt actualii istorici care ii cerceteaza pe carcotasii impotriva regimului care au fost constransi sa scrie angajamente sau declaratii la securitate

  • Te doare in cur de ce scrie in articol, psihopatule, femeii i au fost omorâți părinții. Te arde grija de cnsas, „pamflet”, la un articol care nu are absolut nici o legătură cu asta! Ești penibil, probabil supărat ca l au prins pe base.

  • @Ciprian
   Tocmai asta e problema. Daca era desconspirata securitatea cu adevarat, daca nomenclatura comunista era condamnata si daca ofiterii de securitate erau condamnati si li se reduceau drepturile civile, nu am mai fi avut in politica si in parlament oameni ca cei care sunt acum iar legile astea stupide si criminale nu ar mai fi fost si nimeni nu ar mai fi fost agresat de infractorii eliberati. Asa au aruncat anatema pe colaboratorii care in urma unor actiuni anticomuniste au fost stransi cu usa si fortati sa semneze angajamentele. Iar asta a fost praf in ochii opiniei publice manipulate de fosta securittate prin intermediul presei si ziaristilor.
   Lucrurile se leaga intre ele.
   Nu ai inteles mesajul meu

  • Pamflet
   @Ciprian, cat despre basescu, o data a fost declarat necolaborator al securitatii, cand au considerat ca sta sub papuc, iar acelasi basescu a fost considerat ca e colaborator, can nu mai raspundea la comenzi si a devenit un pericol pentru fostii ofiteri de securitate. Asta e o dovada clara ca fac jocuri politice murdare si ca nu ne putem increde in ei.
   Sau doamna wring care a fost constransa sa dea niste declaratii la securitate iar apoi ca o dovada ca nu era de partea comunistilor si a securitatii a facut tot ce a putut ca sa scape si a plecat din tara. Iar acum fostii comunisti caree au intrat la facultatea de istorie cu carnet de membru de partid comynist o declara pe doamna wring colaboratoare. Asta deoarece au sesizat pericolul pentru ei numit USR

  • Ba, tu citești ce scrii?! Ce are sula cu prefectura? Cei mai mulți politicieni au sub 50 de ani, aveau muci la nas la revoluție, dar nu asta e ideea: parca de aia au dat sau nu au dat dobitocii drumul la pușcăriași, ca erau sau nu securiști. E chiar greu de acceptat ca au trecut 30 de ani de la revoluție?…mai gasim câte o laba trista ca Băsescu sau Voiculescu, turnatori, dar cei care erau maturi in 90 sunt din ce in ce mai irelevanti – poate au copii, dar asta e alta discuție.

  • Pamflet
   @Ciprian
   Dar doamna wring nu a fost blocata de fostii comunisti din CNSAS acum cateva zile? Dar cu basescu care cand e colaborator cand nu mai este…
   Nu poti construi o societate corecta bazata pe minciuna si ipcrizie. Ori CNSAS e o institutie a minciunii si manipularii si a securitatii comuniste

  • @ABC. Iar informatii gresite.
   1. Avizul CNSAS se bazeaza pe documentele cercetate din arhiva la acel moment. De aceea acest aviz are perioada de valabilitate (vezi cazul uneia de a fost respinsa de K.I. ca nu avea adeverinta in perioada de valabiliate).
   Motiv pentru care este obligatorie acea adeverinta din 2 in 2 ani.
   Mai mult de atat, CNSAS-ul a intrat in posesia unor arhive noi (vezi si solicitarea parl. USR Seidler, sau Ungureanu, de acum cateva saptamani, pentru a inspecta noua arhiva.
   2. Basescu a invocat scuza ca „Nu stia ca departamentul de securitate navala face parte din Directia 3”
   3. Wring a invocat scuza ca „Nu stia ca ONT-ul era departement ce facea parte, si el, din Directia 3.
   4. Daca Wring nu ar fi avut motive de emotii, nu-si dadea demisia. Mai mult, nu iesea partidul ei la rampa cu ” toleranta 0 pentru fostii colaboratori”.

   Pare-se ca idolii unora incep sa scartaie.

 5. Pai bun.
  Dar din articol si din documentele de pe CDEP reiese ca amendamentele nocive au fost date de treiUDMR-isti si o senatoare ALDE ( Csazar Karoly Zsolt și Tanczos Barna pentru 4m vs 3m; Arpad pentru inca o zi; S. Cataniciu pentru dublarea numarului de zile).

  Inteleg ca PSD prezida aceste comisii, dar chiar si asa, nu e bizar cum a fost modificata fix de cei ce au votat motiunea?

 6. Numele fiecarui parlamentar ce a semnat făcut public într-o listă și prezentată zilnic la televizor obligatoriu la orele de maximă audiență. Inclusiv prezentarea averilor fiecăruia dintre acei parlamentari semnatari.

 7. CUTREMURATOR …
  Partasi la asta sunt romanii care tot voteaza cu MAFIA SI HOTII.

  Aveti ce votati acu dragilor..

 8. Parlamentarii sunt, cei mai mulți dintre ei, „animale politice” (CTP) care acționează în interesul propriu sau al „haitei” din care fac parte. De la un „animal” nu poți aștepta compasiune sau empatie, dovada fiind faptul că un singur parlamentar a catadicsit să răspundă scrisorii adresate Parlamentului României de către această doamna in suferinta. Se pune acum initiativa legislativă a recursului compensatoriu în cârca Ralucai Pruna, când, de fapt n-au facut decat s- o ia ca punct de plecare si s-o întoarcă în favoarea lor. Consecintele acestei legi asupra societății au fost ultimul lucru pe care dumnealor l-au avut în vedere. După noi, potopul…

 9. De vreo 3 zile tot intreb: ce atitudine a avut Presedintele in privinta
  Legii nr.169 din 14 iulie 2017 privind recursul compensatoriu, de care se vaita toata lumea? A fost atacata de Presedinte, n-a fost atacata de Presedinte, a fost sau nu intoarsa la Parlament, sau macar a fost criticata, a dat avertismente la timpul respectiv, sau doar a semnat, ca un primar de la Sibiu, Decretul pentru promulgarea legii?! Vaz ca nimeni nu vrea sa ma lamureasca si pe mine si ma lasa asa in nimicnicia mea!

  • A fost atacata si intoarsa. Dar oamenii au votat psd sau nu au fost la vot i 2016, iar parlamentu si pesedeul au facut ce au vrut

  • Lasa votul din 2016, detaliaza martie- iunie 2017!

  • A fost atacata la CCR de PNL si USR si respinsa, ce vrei mata sa sugerezi (incurajat probabil de „scriitorul” articolului) , ca Iohannis a fost de acord cu legea, e doar aer cald. Ca tot e campanie electorala.

  • Eu nu vreau sa sugerez, eu chiar acuz! Iar voi am impresia ca sunteti analfabeti functionali, nu intelegeti ce cititi!

  • @ABC. Fals. As adauga, fara sa ne luam la harta, ca esti informat gresit (neinformat/ dezinformat – alege tu), ori informezi gresit.

   A fost atacata la CCR doar de catre PNL/USR.
   Motive:
   1. Motive legate de procedura dintre senat si parlament(principiul bicameralismului).
   CCR n-a constatat nici o problema.
   2. Motive de predictibilitate (aici nu ma pricep mai deloc… mu ma bag)
   CCR a zis ca nu-i nimic gresit.
   3. Motive legate de amendamentul lui M. Arpad: contestatarii spuneau ca prin renuntarea la salariu din puscarie pentru scaderea pedepsei incalca principiul egalitatii intre cetateni (ziceau ei, ca daca esti bogat iesi mai repede, netinand cont de faptul ca salariul de puscarie e minim pe economie… deci „lulu” bogatie).
   Aici, CCR a explicat convingator de ce este „nonsens” problema (Se refera la un salariu minim care nu ajunge nicaieri decat la titular – si nu-i poate scoate din puscarie).

   Cu drag.

   Documentatie.
   http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=16229
   http://www.cdep.ro/proiecte/2017/100/60/0/160sesiz.pdf

  • Rares, nu ai inteles ce-am inteles si eu si anume ca pe Presedinte la durut la basca?!

  • @Radulescu Marcel
   Nu cred eu că l-a durut la bască…

   Exemplu ipotetic: (să zicem că-mi esti un superior la serviciu, eventual avem și ceva disensiuni)
   Dacă eu vreau să-ți iau locul de munca, atunci când te vâd că greșesti cu ceva, să fii sigur că nu-ți voi spune și te voi lăsa să o dai în bară. Eventual te și sabotez puțin. 😉
   Apoi eu primesc locul tău. Până la urmă tu ești cel ce a greșit, deci nici n-am procese de conștiință.

   Ai înțeles?

 10. UDMR nu are voie sa mai treaca pragul electoral niciodata!
  Iesiti la vot si n-o sa mai auzim niciodata de politicieni unguri, inscrisi intr-un partid pus exclusiv pe jaf si administrator de facto a 2 judete tinute la limita subdezvoltarii: harghita si covasna.
  Ungurii cinstiti din tara asa, ca si noi, romanii cinstiti, meritam mai mult. Mult mai mult decat sa ne fie ucisi parintii si sa ne temem cnd mergem pe strada!

 11. Nu stiam ca dl. Cupsa a votat monstruozitatea asta de lege… mare dezamagire… Alo, domnu’ Orban, stiati de treaba asta? Mai e dl. Cupsa membru PNL??? As fi curios sa stiu cine este acel parlamentar care a raspuns la scrisoarea doamnei Dumitru.

 12. Fiecare parlamentar PSD-ALDE-UDMR , CARE A VOTAT abominabila lege a recursului compensatoriu , are miinile minjite de singe ! Pt. ca nu este vorba doar de cei doi batrini omoriti prin injunghiere ! Nu avem voie sa uitam !

 13. Daddy,
  Dansii sunt colegii tai de camera? Las’ ca daca scapi tu viu de acolo ii faci macar Secretari de Stat, nu-i asa…?

 14. Statul român este obligat prin lege să asigure securitatea cetățenilor săi. Dat în judecată și cei vinovați direct, să plătească și pecuniar și cu funcția.

 15. Aproape toata populatia de varsta a treia din zona moldovei a votat cu PSD-ul . Va trebui sa mai asteptam o generatie pana cand acesti fani ai programelor Antena 3 si Romania libera ,tinuti in saracie si spalati pe creier vor disparea pe cale naturală, cu +100 lei la pensie , PSD-ul le-a cumparat votul. Din pacate Biserica Ortodoxă Română ( capii acesteia cu Necuratul Daniel in frunte) propavaduiesc sărăcia pe pamant, ca vom fi bogati si fericiți in ceruri… Facand jocurile politicienilor la slujbele de Duminică prin intermediul peotilor ,mare parte dintre acestia fricosi, santajati ca vor ramane fara parohii…

 16. Si cei ce au intrat in închisoare nevinovați…..ce faceti cu ei?si ei trebuie sa trăiască alaturi de criminali si alte specii……..