G4Media.ro

Școlile și instituțiile publice din Deva, precum și aproximativ 4000 de apartamente…

Școlile și instituțiile publice din Deva, precum și aproximativ 4000 de apartamente rămân fără căldură / Termocentrala Mintia se oprește din nou pentru aproximativ o săptămână, din lipsă de cărbune

Termocentrala Mintia îşi va opri activitatea timp de aproximativ o săptămână din lipsă de cărbune. Circa 4.000 de apartamente din Deva, şcoli şi instituţii publice vor rămâne fără încălzire şi apă caldă în această perioadă, scrie News.ro

”Maine oprim din nou termocentrala la zero din lipsa de cărbune. În Constanţa avem pe stoc 50.000 tone, dar guvernul nu vrea sa tina şcolile deschise şi locuinţele încălzite la Deva”, a anunţat Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara.

În urma acestei decizii peste 4.000 de apartamente din Deva, unităţi de învăţământ şi instituţii publice, nu vor mai avea apă caldă şi căldură.

Inspectorul Şcolar al Judeţului Hunedoara a fost informat că nu se mai furnizează agent termic pentru şcolile din Deva, astfel că de luni, elevii vor face din nou cursuri online.

Este pentru a patra oară, în ultimele şase luni, când Termocentrala Mintia s-a oprit din cauză că nu mai are stocuri de cărbune.

Termocentrala Mintia asigură şi agentul termic pentru instituţiile publice şi pentru circa 4.000 de apartamente din municipiul Deva. Aceasta face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără circa 700 de angajaţi, scrie News.ro.

Citește și: 

Aproape toate şcolile din Deva vor trece la cursurile online din cauză că nu au căldură, după ce termocentrala Mintia a fost oprită din lipsă de cărbune

4500 de apartamente din Deva au rămas fără căldură după ce s-au terminat cărbunii la termocentrala care alimentează orașul/ Criza, urmare a protestelor de la minele de huilă din Valea Jiului

Sursa foto: Prefectura Hunedoara / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Parca munca minerilor era inutila. S-au defectat panourile solare?

  • Mintia a fost retehnologizată pentru cărbune din import (mare parte Rusia), iar ce se extrage din Valea Jiului nu se potrivește și duce la defecțiuni în termocentrală. Bine, nici din Valea Jiului nu se mai extrage de mult cărbune superior, pentru simplul motiv că s-a terminat. Deci nu avea nimeni la Mintia panouri solare fără de care să fi rămas, ei așteaptă cărbunele de import.

   Era chiar simplu să deduci dacă observai că n-are de ce să treacă prin Constanța cărbunele românesc în drum spre Mintia.

  • Apai deh, ce sa-i faci. Nu se astepta nimeni sa se termine carbunele ala superior de la noi. I-a luat prin surprindere. Lasa ca e mai ieftina sa o facem pentru d’ala superior pe care sa-l aducem din Polonia, Rusia, Papua noua guinee…… Bine ca respectam si mediul… Lasa ca-l facem pe superior mai bine.
   Gazul romanesc nu e bun nici ala….pute…

   Oare daca descopereau carbune ultra superior pe marte o faceau pentru d’ala? Bineinteles ca da, macar nu se mai strica magaoaia.

  • Se importa carbune inclusiv din Ucraina, radioactiv. Nu e gluma.

  • @Gogu – Nu e vorba de minciuna, pur si simplu carbunele din Valea Jiului nu ajunge! Cat de greu e sa intelegi? Si e foarte probabil sa fie de calitate inferioare. Tu spui „de ce minti” si vi cu un argument cel putin penibil. Stirea pe care o dai e pur si simplu o declaratie a unui director de la complexul energetic, asta nu inseamna ca lucrurile stau asa.

  • Gogule, n-am zis că nu duc cărbune din Valea Jiului la Mintia, am zis că nu-i ce trebe ca să meargă în parametri optimi.

 2. Școlile și instituțiile publice din Deva, precum și aproximativ 4000 de apartamente rămân fără căldură nu din lipsa carbunelui ci din ….prostie .

  Sa stii care este situatia mineritului , a CEH-ului , a finantarii activitatii de minerit ; sa stii care este randamentul si costul functionarii CEH-ului ; sa stii de atita amar de vreme care este perspectiva activitatii de extragere a carbunelui si folosirii lui la incalzit , …. si sa ramii conectat la un astfel de sistem …. Asta inseamna sa fii prost .

 3. Rog insistent ca dictatorul Ceausescu sa nu ne mai tina in frig. Sau Dracnia? Nu mai stiu nici eu cine e vinovatul de serviciu.

 4. E cam praf si pulbere pe la min energiei, politruci si cam atat.

 5. Hehehe, poate data viitoare votati mai bine. Daca nu muriti inghetati pana atunci.

 6. Minciuni cărbune este ,Cristian Iștoc cu angajații lui și cei care nu vor să aducă cărbune sunt de vină. Noi suferim de frig din cauza lor.

 7. Se vede iar incoerența politicilor statului.
  Avem cărbune, dar nu-l dăm la Mintia pentru prețul corect, unii (șefi desigur) ne îmbrobodesc (de fapt sunt îmbrobodiți) în timp ce oamenii tremură de frig.
  Au propus vreun plan pe termen lung cei din conducerea județului? Poate ministerul?
  Ați auzit de vreo demisie a cuiva care recunoaște că pălăria e prea mare?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.