G4Media.ro

4500 de apartamente din Deva au rămas fără căldură după ce s-au…

sursa foto: Facebook/ Primăria Municipiului Deva

4500 de apartamente din Deva au rămas fără căldură după ce s-au terminat cărbunii la termocentrala care alimentează orașul/ Criza, urmare a protestelor de la minele de huilă din Valea Jiului

Termocentrala Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a fost oprită în cursul nopţii de joi spre vineri din cauză că nu mai are cărbune, ceea ce înseamnă că în jur de 4.500 de apartamente ale locuitorilor din Deva şi instituţii publice din oraş nu mai primesc agent termic.

„Complexul Energetic Hunedoara şi-a oprit atât producţia de cărbune, cât şi pe cea de energie. Termocentrala Mintia a fost oprită la ora 1 şi 10 minute. Guvernul trebuie să vină cu soluţii sau să plece acasă”, a informat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

Liderul sindical a atras atenţia de joi că, pe fondul protestelor de la minele de huilă din Valea Jiului, termocentrala Mintia nu mai are stocuri de cărbune pentru a putea funcţiona.

În acest context, aproximativ o sută de angajaţi ai termocentralei au protestat şi ei, joi, în curtea unităţii, nemulţumiţi de faptul că se întârzie, cu zece zile, plata salariilor în cadrul CEH.

În plus, reprezentanţii sindicatului au solicitat Guvernului elaborarea unui act normativ prin care să se prevadă măsuri de protecţie socială, inclusiv salarii compensatorii, în cazul în care activitatea termocentralei va fi sistată.

Este pentru a patra oară, în ultimele şase luni, când termocentrala Mintia nu funcţionează deoarece nu are combustibil, ultima oprire fiind consemnată pe 9 februarie, când instalaţiile au fost oprite pentru mai bine de 24 de ore din cauză că nu a fost cărbune în depozite.

Termocentrala Mintia asigură şi agentul termic pentru instituţiile publice şi circa 4.500 de apartamente din municipiul Deva.

Termocentrala face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără circa 700 de angajaţi.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Primăria Municipiului Deva

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Demisia Catu – Matu!
    Astia tremura in case la -15 – -20 de grade, iar voi platiti pensiile speciale militare si salariile de bugetari de lux! Pentru trantorii astia, 2,5 mil cat sunt in total, gasiti bani, dar pentru problemele reale ale tarii, NU sunt bani!

    Demisia guvernului fantoma Catu – Matu, se impune urgent! Demisia ministrului energie, asemenea, un fake, un no name, niste securisti impostori care au incropit la mica intelegere un guvern de gradati, nulitati absolute, fara diplome, nici macar absolventi!

    • PSDiştii tăi şi cu PNLiştii sunt maeştrii diplomelor falsificate.

    • Asta e doar inceoutul celor 4 ani de dikakatura (sic) guwrnerul / parliamentul meu. Soc si groaza !

      Stati asa ! In fiecare iarna va si mai „bine”.

      Norocul nostru e ca iernile nu mai sunt cum erau pe vremuri (cand se amana inceperea scolii din cauza zapezii).

  2. Au furat toti cu 7 mâini, contoare date înapoi la asociații debite neexecutate, facturi mai mici decât realitatea, angajații lor sunt administratori în asociații de proprietari, au distrus tot prin incompetența și nesimțire, mă bucur că în sfârșit vaca de muls moare și aceste căpușe nu vor avea ce sa mai sugă, desi pentru oraș e un lucru rău.

  3. Cei din Deva își merită soarta. De ani de zile aud aceiași problemă, la Deva, iarna nu-i căldură și vara nu-i apă caldă. Cine au fost aleși primari, nu ia dus capul să facă în tot acest timp, o soluție alternativă, chiar și cu funcționare la minim(de avarie).

  4. Stirile de genul ma duc mereu cu gandul la Atlas Shrugged de Ayn Rand.

  5. Sindicatele și stăpânii lor politici au devalizat complexul energetic, iar acum se miră că nu mai e nimic nici de furat, nici de muncit. Doamne-ajută, de când așteptam momentul ăsta!

  6. Ce pacat, carbuni?! OK carbuni dar niste solutii mai moderne? Acolo niste campuri parasite cu centrale eoliene sau celule solare? Specialisti care raman in tara.

  7. Potoliti-va…
    Ce combinat (auzi combinat energetic) e ala care s-a oprit de 2 ori de la inceputul anului din lipsa de carbune?!?
    Stocul de carbune trebuie sa fie de minim (minim) 6-7 luni, daca nu 12!

  8. Sa inghete de frig daca nu sunt „dezghetati” la cap si l-au votat pe Nistor, lacheul lui Dragnea!

  9. Mai bine ingheti de frig decat sa iti faci praf plamanii cu poloarea produsa in urma arderii carbunelui. E timpul sa treceti pe gaz sau alte forme alternative.

  10. Un sat fără câini vom rămâne în veci!

  11. 4500 de apartamente si tot atitia milogi obisnuiti sa nu traiasca pe propriile picioare ci sa le ,, deie ” cineva .
    Debransare si asumarea responsabilitatii incalzirii locuintei pe cont propriu .
    Sa terminam odata cu pomana asta data de ,,autoritati ” din taxele si impozitele platite de toata lumea .

  12. Pai conducta aia imensa de gaz metan BRUA trece la 17 KM de termocentrala

  13. Stați liniștiți la locurile voastre! Rezolva Cuțu, e cel mai tare premier al meu! Și guvernul meu e cel mai tare! Încercăm să vind