G4Media.ro

Aproape toate şcolile din Deva vor trece la cursurile online din cauză…

Aproape toate şcolile din Deva vor trece la cursurile online din cauză că nu au căldură, după ce termocentrala Mintia a fost oprită din lipsă de cărbune

Aproape toate şcolile din municipiul Deva vor trece, de luni, la varianta cursurilor online din cauză că nu mai pot asigura căldura în sălile de clasă, după ce Termocentrala Mintia s-a oprit vineri pentru că nu mai are cărbune, relatează Agerpres.

Potrivit inspectorului şcolar general Ilie Pârvan, un număr de 11 unităţi de învăţământ, cu 4.254 de elevi şi preşcolari, vor trece de la varianta scenariului galben la cursuri online, în conformitate cu normativele în vigoare. Cele 11 unităţi de învăţământ funcţionează în 37 de clădiri racordate la reţeaua de termoficare a oraşului.

Pe de altă parte, cursurile se vor derula după scenariul galben în şcolile care au montate deja centrale termice pe gaz.

„Dintre unităţile de învăţământ devene, beneficiază de sisteme de încălzire proprie doar Colegiul Naţional ‘Decebal’, Colegiul Naţional Pedagogic ‘Regina Maria’, una din structurile Grădiniţei cu program prelungit nr.7 Deva, Palatul Copiilor Deva şi internatul Liceului cu Program Sportiv ‘Cetate’ Deva”, a precizat inspectorul general şcolar al judeţului Hunedoara.

Termocentrala Mintia a fost oprită în noaptea de joi spre vineri pentru că nu a mai primit cărbune din Valea Jiului. Măsura afectează direct furnizarea apei calde şi a căldurii către aproape 4.000 de locuinţe din Deva, dar şi mai multe instituţii publice din învăţământ şi administraţie.

Citește și

Protestele minerilor din Valea Jiului se extind: după minerii de la Lupeni, s-au blocat în subteran și cei de la Livezeni / Prefectul spune că aceștia își vor primi salariile cel mai devreme peste o săptămână / Termocentrala Mintia a fost oprită

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Peee Seee Dee

 2. Si autoritatile responsabile au o singura grija, sa puna botnita oricui ar incerca sa dezvaluie adevarul din spatele dezastrului in care se afla judetul Hunedoara!
  Unde sunt masurile de combatere a bolilor in plina pandemie?!!!
  De ce la conferinta de presa organizata de AUR nu s-a prezentat niciun reprezentant al presei locale?!!!

 3. Așa arată România educată. Aveți ce ați votat .Ce bine îmi pare că ați luat țeapă.

  • Si care-i teapa ?

  • Îți recomand un borcan cu iaurt ,poate te prinzi chiar dacă nu sunt sigur

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.