G4Media.ro

Școala nu a influențat rata de infectare cu Sars-CoV-2 în rândul populației…

Școala nu a influențat rata de infectare cu Sars-CoV-2 în rândul populației de 0-19 ani

Școala nu a contribuit la creșterea ratei de infectare cu Sars-CoV-2 în rândul populației de vârstă 0-19 ani, prin raportare la numărul total de cazuri, arată datele de la de la Ministerul Sănătății, analizate de Edupedu.ro.

La 6 săptămâni de la începutul anului școlar, în România au fost înregistrate 13.691 de cazuri de infecție cu Sars-CoV-2 la populația din grupa de vârstă 0-19 ani.

Acest număr reprezintă 6,53% din numărul total de cazuri de infectare de la nivelul întregii populații, ajuns la 209.648 de infectați pe 25 octombrie 2020.

La începul cursurilor din acest an școlar numărul cazurilor din această grupă de vârstă reprezenta 6,18%. Raportâns acest procent la cel din prezent, rezultă o creștere procentuală înregistrată între 14 septembrie și 25 octombrie de doar 0,35 puncte procentuale sau 5,6%.

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. Guvernul trebuie sa abandoneze ideea aceasta cu semaforul si scenariul rosu. Copiii toti trebie sa mearga la scoala. Mai ales la minori, invatarea reala se face avand experienta scolli, intr-un mediu destinat invatarii, cursurile online nu pot fi utile decat ca supliment.
    Privarea copiilor de scoala este IRESPONABIL, nebunesc, criminal chiar!

    • Nu te lua după manipulările ăstora!
      Vezi cum a scăzut numărul infectărilor în București după închiderea școlilor deși la nivel național numărul infectărilor a crescut.

    • Eu nu ma iau dupa nimeni si nimic. Am propriul cap si propria judecata.
      Tu ori respecti asta ori du-te dracului.

    • la cat de capabil esti sa porti o discutie, am serioase indoieli ca ai propria judecata

    • Dan, fii constient de sensul cuvintelor. Pentru un om care nu este o oaie in card, „nu te lua dupa” este o insulta. Iar eu ti-am dat doua optiuni, deci nu te-am catalogat in niciun-fel. Ti-am atras atentia, si am facut intr-un mod care sa te oblige sa gandesti ce scrii. Atata tot.
      Pa, si have a nice week!

  2. Pentru ca sunt asimptomatici, iar pe definitia de caz… ghici ce? Nu se testeaza asimptomaticii.

    Dar avem un caz documentat, cand la o academie militara in Romania au testat vreo 30 si 20 au fost pozitivi, asimptomatici.

    Acum revenind la definitia de caz, putem spune ca e gresita intentionat, ca sigur „creatorii” ei au auzit in ianuarie ca asimptomaticii sunt problema, ei propaga epidemia. Raspunde cineva public pe „greseala” asta? Definitia produce si decese nu doar confuzie si limitari in testare…

    • După ce s-au infectat la școală și-au infectat și părinții acasă, de asta procentul e conștient.
      În fine, guvernul e minunat, a gestionat pandemia excelent :))))

    • Procentul e constant, nu conștient 🙂

    • Nimeni dintre cei care sustin ideea ca scoala este un pericol urias si un focar la fel de urias de infectare nu prea spune cum considera el/ea ca se infecteaza copiii la scoala.
      Eu vad asa lucrurile, va rog sa ma corectati:
      – Daca la scoala copiii poarta corect masca, tot timpul, nu au cum sa dea virusul de la unul la altul in timpul orelor, chiar daca sunt asimptomatici sau simptomatici. Fapt care mi-a fost confirmat in 2 randuri, la scoala/ & liceul celor 2 copii ai mei – caz in clasa fiecaruia, niciunul dintre colegi nu a iesit pozitiv la testul ulterior.
      – Copiii infectati „la scoala” au adus virusul de acasa, din familie, de la parinti, in cea mai mare parte a cazurilor. Deci propagarea e invers decat sustineti voi, e de la parinti la copii, nu de la scoala & copii la parinti in cazul asta.
      – Exista si cazuri in care copiii socializeaza fara masca, afara, dupa ore, caz in care aveti dreptate, pot sa ia de la unul la altul si sa duca acasa, sa infecteze parintii. Dar asta se intampla oricum, chiar si cu scoala inchisa. Sa nu imi spuneti ca la voi in oras/cartier nu exista copii care stau pe afara bot in bot fara masca.

      Cred ca am acoperit cea mai mare parte a situatiilor comune. In aceste cazuri nu se imprastie virusul intre copii in timpul orelor.
      Ca nu se poarta masca cum trebuie in clasa, este alta problema – in acest caz nerespectarea regulilor e cauza raspandirii virusului, nu faptul ca scoala este deschisa.
      Invatati-va copiii sa poarte masca corect, in loc sa va plangeti ca trebuie sa ii trimiteti la scoala unde se pot infecta. Nu ati invatat nimic din povestea drobului de sare? Faceti fix ca acolo si acum, in 2020?

    • @Dan. scoala este o prioritate, probabil dv nu aveti copii. bunicii si cei din grupele de risc, trebuie sa se protejeze (si sa fie protejati) eficient. la pandemia viitoare o sa ne iasa mai bine.

  3. Copiii si adolescentii nu prea dezvolta simptome, dar transmit. Iar fara simptome vizibile si accentuate nu prea esti testat in Romania. Pentru ca nu stim de ce…asa functioneaza la noi…

    • Copiii sunt aproape toți asimptomatici. De aceea foarte putini sunt cuprinsi in statistici, pentru ca nu sunt descoperiți . Explozia de cazuri de datoreaza scolilor. Copiii si-au transmis virusul intre ei si l-au dus acasa la părinți si bunici

    • @Alex, citeste te rog comentariul meu de mai sus „Oare de la cine se infecteaza copiii la scoala?”
      De unde stii tu ca virusul s-a transmis intre copiii si a fost adus acasa? Ai dovezi, studii etc?
      De ce nu ar fi invers, cazurile de copiii din scoala sunt aduse de acasa?

    • Chiar dacă infectările copiilor au loc inițial acasă, școala e un factor de creștere a nr de infectări.

  4. Da…numai pelerinajele religioase transmit toate nenorocirile acestui neam!Alegerile sunt vindecarea.

  5. La scoala copilului meu s-au respectat toate măsurile luate pentru a preveni infectarea cu COVID19, au purtat mască , au păstrat distanța și nu au fost probleme.
    Problemele apar unde nu se respecta nimic.
    Scolile, cel puțin la clasele primare și la grădiniță ar trebui sa funcționeze în clasă.

  6. creștere procentuală înregistrată între 14 septembrie și 25 octombrie de doar 0,35 puncte procentuale sau 5,6%. – o mizerie de exprimare!

    Adica diferenta intre valoarea din 25.10 si cea din 14.19 este de 0,35% (adica practic n-a crescut incidenta cazurilor documentate, pe segmentul respectiv de varsta) …

    … dar autorii vor sa complice lucrurile si sa se sparga putin in figuri, dand si valoarea procentuala a crestesterii procentuale (adica un fel de procent din procente 👀), zicandu-ne ca acea diferenta de 0,35% reprezinta o crestere de 5,6% DIN cele 6,18% din data de 14 septembrie). Bozeeeee!!!

    Alo, redactia, pe cine dracu’ – cititor obisnuit – intereseaza asa ceva?! 😨

    Sunteti ca aia cu comentariile la romana, indragostiti de cârlionțul lingvistic si cuvintele meşteşugit potrivite! 😕 Daca va prinde @Gabriela Constantinescu, va flauperizeaza instant! Mare atentie!!!

    • Analfabetule functional!

      Raportul intre 6,53 si 6,18 este 1,056 => adica cresterea este DE 5,6%

      Diferenta intre 6,53 si 6,18 este 0,35 => adica cresterea este CU 0,35 puncte procentuale

    • Ioane, citesti dar nu pricepi nimic! 😆

      Cum ar fi, ca nu poate fi „sau” acolo, in textul original. Nu pot sa-ti arat unde, caci pare a fi degeaba! 🙁

      Dar poate la artitmetica ai vagi idei: (0,35*100):6,18=5,66 😉 Carevasazica nici macar nu ne contrazicem, doar ca tu habar nu ai …

      Ai sughitat, este? 🔚

    • oameni mult mai „titrati” decat un jurnalist platit pe sponci nu inteleg diferenta intre pp si %. nu e problema de exprimare – ar fi bine.

    • @ian: este corect matematic, doar ca este inutil sa mai dai si a doua valoare, care mai mult incurca cititorul mediu. Asta era critica mea, nu ca ar fi gresite valorile.

      E ca si cum ti-as prezenta ceva, ti-as da greutatea lui si dup’aia ti-as mai zice si valoarea greutatii specifice. La ce ti-ar folosi? Trebuie sa inchiriezi tu, un cititor oarecare, un camion si vrei sa stii cat de mare ar trebui sa fie?!