G4Media.ro

Scade numărul turiștilor în Delta Dunării / ”Se vede din fluxul de…

sursa foto: Unsplash/ Zdeněk Macháček

Scade numărul turiștilor în Delta Dunării / ”Se vede din fluxul de ambarcaţiuni pe care le întâlneşti pe canale şi lacuri” / ”Să facă membrii Guvernului concediile în Deltă, ar fi un exemplu”

Numărul turiştilor care au ajuns anul acesta în Delta Dunării a scăzut faţă de cel de anul trecut cu aproape 20%, iar agenţii economici semnalează faptul că vizitatorii cheltuiesc tot mai puţin în destinaţiile de vacanţă, anunță Agerpres.

Preşedintele Asociaţiei Patronale în Turism Delta Dunării (APTDD), Daniel Iluşcă, a declarat că războiul din Ucraina este una din cauzele scăderii numărului de vizitatori.

„Gradul de ocupare nu e cel dorit. August şi septembrie sunt luni bune pentru Deltă, indiferent de situaţie, dar pot spune că e o scădere cu până la 20% faţă de anii precedenţi. Dacă vorbim de rezultatul financiar, trebuie să ţinem cont că au crescut costurile cu energia, alimentele, combustibilul, cu salariile, dar am păstrat tarifele de anul trecut, iar profitul nici nu mai există. Suntem însă optimişti că am putea prelungi acest sezon turistic”, a afirmat preşedintele APTDD.

Iluşcă a remarcat şi faptul că vizitatorii Deltei sunt mai atenţi cu banii cheltuiţi în destinaţiile de vacanţă.

„Turiştii nu mai cheltuie la fel de mult ca în anii trecuţi. Dacă într-un sejur făceau zilnic câte o excursie, acum fac în tot sejurul o singură excursie. Dacă înainte luau mic dejun, prânz, cină, acum iau doar cina, să spunem, sau mănâncă un fel la prânz şi unul, la cină. Dacă înainte, la complex, opreau 20 de rapide, acum opresc cinci. Lucrurile s-au diminuat mult şi se vede din fluxul de ambarcaţiuni pe care le întâlneşti pe canale şi lacuri”, a mai spus preşedintele APTDD, Daniel Iluşcă.

În opinia lui, una dintre soluţiile pentru a salva turismul din Deltă ar fi ca guvernanţii să-şi petreacă vacanţa în Rezervaţie.

„Să facă membrii Guvernului concediile în Deltă, ar fi un exemplu. Decât să-l facă undeva în extern, să vină cu familiile, să guste şi să simtă frumuseţile Deltei şi posibilităţile care există aici de petrecere a timpului liber. E un exemplu poate simplu, dar e o formă de a încuraja turismul. E cea mai bună publicitate”, a menţionat preşedintele Daniel Iluşcă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Sa-i zica cineva nat@raului ca nu razboiul a alungat turistii ci fix masurile luate de ei. Nu poti sa interzici aproape in totalitate pescuitul turistilor si sa ii ameninti cu amenzi de la 3000 la 6000 lei pentru campare si apoi sa te miri de ce nu mai vine nimeni.
  Poate ar fi bine sa lase locul unuia care poate sa gandeasca macar pentru o zi in avans.

 2. Da da, ar fi perfect sa vina si membrii guvernului in Delta, poate asa ar vedea mizeria de prin localitati, de pe canale, PET uri si alte mizerii aruncate alan dala … Dar nu vor veni tocmai de asta … nu poti sa faci atatia bani cat fac ei si sa petreci ca saracii , cu saracii , in delta 🙂 … Trebuie sa arati opulenta! … Doar n-or sa mearga la cabinet dupa si cand ii intreaba nu stiu ce secretar unde au petrecut sa zica ca au fost in Delta …

 3. Mai putin stres pentru fauna si vegetatie!

 4. Poate ca este mai bine sa fie protejata Delta Dunării, iar numărul de turiști care deranjează flora și fauna sa fie mai mic.

  Locuitorii se plâng de împuținarea peștelui. Poate ca este suficient cât se pescuiește in prezent, pentru a permite peștelui sa se reproducă.

 5. Dacă se face o Deltă în Dubai, se duc pe-ntrecute.

 6. Mda, să te duci in Deltā și să mănînci saramură de pește oceanic este o chestie…

 7. Pai mai oameni, hotarati-va: vrem sau nu vrem turisti in Delta. Oricum destinatia este pentru turisti fini si nu pentru bombardieri care viseaza numai crapeala, trascau si sezlong cat mai ieftin. Si chiar si pentru cei fini este cumva al doilea concediu si mai rar singurul concediu pe ani numai in Delta. Tinand cont de inflatie si criza iminenta este clar ca numai cei cu bani isi mai permit al doilea concediu de vara in Delta.

 8. Nu mai sunt salupe care sa scoata apa din canelele deltei cu forta motoarelor lor? mai bine asa. Chiar si cu pescuitul in delta cred ca e bine sa fie interzis cativa ani. Sunt pescari care au grija de delta dar sunt mai multi cei din tagma bombardierilor care iau tot ce prind si lasa un dezastru incredibil in urma lor. Oricum braconajul e la maxim chiar si acum.