G4Media.ro

Scade dramatic numărul producătorilor de miere din România / Târg tradițional cu…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Mierea nu prea se cumpara ca nu prea se consuma…Borcanele mele s-au zaharisit in debara; pur si simplu nu poftesc la miere. Mult mai tentanta ciocolata, bomboanele de ciocolata, gemul etc. Din pacate…

    • @ ion – Pacat, mare pacat. La mine in casa nu exista zahar! Totul se indulceste cu miere, cu conditia ca mierea sa nu fie incorporata la mai mult de 35-40 de grade.

  2. 12 lei poate borcanul de 300ml.
    In afara de asta, sunt diferente mari de pret intre tipuri de miere. Un pret are mierea poliflora si alt pret are mierea alpina sau mierea de lavanda.

  3. Parcă Einstein zicea ca dacă dispar albinele,dispare si omul sau civilizatia umană.
    Tratamentele culturilor,care înlocuiesc mana de lucru in agricultură si care a generat prea multi trantori cu două picioare,pun albinele în pericol ontologic.Fermierii francezi au vrut sa calce peste interesele lor cu vreo 500 de megatractoare.Schimbarile climatice,generate tot de om,le decimează si mai rau.

    • I s a atribuit eronat lui Einstein această frază. A fost pronunțată pentru prima dată la i grevă a apicultorilor francezi. Asta nu înseamnă că nu ar fi adevărat.

  4. Pe piata (in supermarcheturi) mierea (e din UE) si nu are niciun miros sau gust de miere.
    A noastra nu se vinde?!
    Daca asa zisa miere din UE este de doua ori mai ieftina decat cea originala…………………..
    Cine e de vina ?!
    Politicile facute de tradatorii ce ne conduc. Antiromanii !! Nicio critica , pe niciun subiect nu-i ”atinge”. Seara de seara televiziunile ii pun la zid pe nesimtiti, pe toate subiectele. Nimic nu-i atinge.

    • @*** – Se cumpara din supermarket pentru ca omul de rand e prea zgarcit sa se duca la magazinele de specialitate pentru miere autohtona, care e mai scumpa, asa e. Dar, in cazul mierii, hai sa punem calitatea intai si pe urma cantitatea. Oricum, ar trebui sa reducem aportul de zahar din organism, nici nu stiti ce inviorator este sa scapi de dependenta de zahar.

  5. Cetatenii romani nu va cumpara mierea pentru ca o vindeti scump mai dragilor . V-ati invatat la bani multi . Mergeti cu ea la Monaco .

    • Declinul omenirii va venii de la oamenii însiși !

    • @ Adrian Popescu – Foarte gresit ce spui tu acolo! Mierea naturala este mai scumpa, da, dar intretinerea stupilor depaseste cu mult imaginatia ta. Nu mai vorbiti daca nu cunoasteti nimic despre albine si cresterea lor. Cumpar de la producator cu 30 de lei mierea poliflora (1 kg, adica borcanul de 600 de ml daca nu ma insel)printre cele mai ieftine. Intre un borcan si doua ar trebui sa fie necasarul unui adult intr-o luna. E asa de mult?

    • Intr-un buletin de analiza emis de Inst. Cercet. Dezv Apic pt mai multe probe luate din supermar, scrie că, în borcanele cu etichetă ,,miere de salcâm,, de pe raft, era în realitate 10% miere de rapiță si 90 % sirop de glucoză. Daca afisati o adresa de mail , va trimit copie dupa buletinul de analiza. Cum vă explicați că fasolea era vara trecuta 30 lei kg si mierea doar 20?

    • Scump? Un kg miere salcâm aprox.40 lei se consuma cam intr-o lună VS un pachet de țigări aprox. 20 lei se consumă intr-o zi….
      În tarile din vest mierea curată se vinde la min. 20 euo/kg, deci la noi prețul este pe jumătate…

  6. Cum se explica faptul că acum un an ,,mierea de salcâm” era în L*d-l cu aprox 20 lei/kg iar apicultorii vindeau la en-gros miere salcâm cu 30 lei/kg? E de noaptea minții!
    Dacă doriți MIERE curată căutați un apicultor în apropiere care vă va servi bucuros!