G4Media.ro

Șase provincii din Spania au înregistrat de două ori mai mulți morți…

sursa foto: Facebook/ Mihai Goțiu

Șase provincii din Spania au înregistrat de două ori mai mulți morți în timpul crizei COVID-19 față de aceeași perioadă din anii precedenți

Șase provincii din Spania au înregistrat peste dublul morților înregistrați în acceeași perioadă din anii precedenți, arată noile cifre de la Madrid, citate de El Pais.

Decesele în exces înregistrate în perioada martie-iunie sunt mai mari în Segovia (+147%), Madrid (+122%), Guadalajara (+115%), Ciudad Real (+112%), Soria și Albacete (+103%).

Doar în aceste șase provincii au fost înregistrate peste 20.542 de morți mai mult decât cele așteptate în mod normal în această perioadă a anului. Dintre acestea, 8 din 10 morți (16.000) au fost înregistrate în Madrid.

Calculul „morților în exces” este una dintre cele mai bune modalități de a determina impactul epidemiei COVID-19, mai scriu jurnaliștii El Pais. Acestea sunt calculate prin compararea persoanelor decedate într-o anumită perioadă de timp, față de acceași perioadă din anii precedenți.

În total, în Spania au fost înregistrate 46.089 decese în exces, cu o creștere de 38,8% față de cifrele așteptate.

Citește și EXCLUSIV Cum a schimbat criza COVID-19 statistica deceselor din România și câți români au murit în total în luna aprilie

sursa foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. E tot o aproximare, cifrele trebuie ponderate și cu alti factori, dinamica mutarilor, socio-economici etc. Această analiză poate da un tablou general, dar peste ani.
    Oricum, rezultatul general va fi acelasi, am eșuat în a proteja persoanele vulnerabile, iar restul măsurilor au fost degeaba.

  2. chiar si asa, in Romania a fost invers. nr de morti in perioada de acum e vizibil mai mic decat 2019 si 2018 in aceeasi perioada.
    deci starea de urgenta si inchiderea spitalelor sunt benefice romanilor si trebuie sa ramana permanente

    • Poate sa fie si o chestie legata de faptul ca s-a circulat mai putin in perioada asta. Multi morti la noi sunt in accidentele rutiere