G4Media.ro

Șapte copii ai unei femei din Apuseni, care a murit după ce…

Bebelușul, învelit într-o folie termică, transportat în brațe de un salvator. Foto: ISU Alba

Șapte copii ai unei femei din Apuseni, care a murit după ce a născut acasă, preluați de autorități. Cel mai mic, de doar câteva zile, transportat în brațe prin nămeți, de salvatori

Angajații de la Protecția Copilului Alba au preluat cei șapte copii ai unei femei din Munții Apuseni, care a murit duminică, la trei zile după ce a născut acasă.

Elena Firu, responsabil Relații Publice în cadrul DGASPC Alba, spune că pentru patru dintre cei șapte copii s-a dispus plasamentul la un asistent maternal profesionist, iar pentru alți doi s-a dispus plasamentul în familia lărgită, respectiv la o mătușă paternă și la nașii părinților.

Cel mai mic, de doar 4 zile, se află la spital. După clarificarea situației juridice a acestuia, și el va ajunge în plasament familial.

Potrivit unor surse din zonă, femeia era despărțită de tatăl copiilor.

Cel mai mare dintre copii are 12 ani. Cu toții au fost evaluați de psihologul instituției, Anca Pașca.

Femeia, în vârstă de 33 de ani, din Scărișoara (județul Alba), a murit duminică, 5 februarie 2023, la trei zile după ce a născut acasă.

Tânăra era la a șaptea naștere. Duminică i s-a făcut rău și a fost chemată de urgență o ambulanță, însă ninsoarea și viscolul au îngreunat foarte mult ajungerea salvatorilor la fața locului.

Când alarma a fost dată, în jurul orei 10.40, tânăra era în stare de inconștiență, spun reprezentanții ISU Alba. A urmat o cursă contracronometru a salvatorilor de la ISU Câmpeni și a Serviciului de Ambulanță.

Salvatorii au înaintat prin troienele de zăpadă cu o autoșenilată iar în jurul orei 11.30, reprezentații ISU Alba, anunțau că tânăra de 33 de ani și copilul de 3 zile primesc îngrijiri medicale.

După 20 de minute, la ora 11.56, tânăra a intrat în stop cardio respirator.

Bebelușul a fost preluat și transportat la spitalul din Câmpeni (foto).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Of!😪
  Au venit cu senilata dar pe nou-născut l-au transportat în brațe!?
  Bieții copii! Viața în plasament este de cele mai multe ori un calvar.

 2. 33 de ani și 7 copii😔😔😔😔😔😔
  Romanika educată 😔

  • Daca nu știi ce era in sufletul respectivei mame mai bine te abții de la a emite judecați de valoare.

  • O mamă și a dat viața ca să dea viață. Femeile nu sunt ajutate și protejate în țara noastră. Dumnezeu să aibă grijă de copilașii ei!

  • Voi ăștia 2 de mai sus sunteți zdraveni la cap? 33 de ani si 7 copii… Cu ce trăiau oare acești copii? De unde aveți voi plăcerea asta sa vedeti femei care se reproduc cu nemiluita? Si bărbați la fel? Cine are acum grija de toti acești copii, cum vor creste si cum se vor dezvolta? Si voi turnați copii fara sa va gândiți si apoi sunteți mandri de ce ati realizat, cu toate ca trăiți in mizerie si sărăcie? De ce trebuie sa aplaudam ca o femeie a murit dand naștere? Voi sunteți normali la cap?

  • Tu să nu te reproduci, ești o scorpie fără inimă!
   După mintea ta, acei copii nu au dreptul la viață? Dacă a făcut șapte, ia sa te duci tu sa alegi care trebuie să trăiască și care nu! Nu aplaudă nimeni, dar nu vorbi așa despre o mamă care a murit. Faci tu supoziții că trăiesc oamenii în mizerie. Mai du-te pe la biserică și roagă-te pentru iertarea păcatelor!

 3. Trist și dureros!!!!

 4. Dacă mai trăia 15 ani, mai făcea 15 copii. Și nu, nu e vorba de faptul că o mamă își dă viața ca să dea viață, asta e o idee aberantă, nimeni nu se naște ca să fie martir, să fim serioși. Era o femeie abuzată, dintr-o comunitate săracă, romi sau pocăiți. Doar la ei femeia este mașină de făcut copii și nimic altceva. Cine știe câte probleme de sănătate avea și nici n-ar mai fi trebuit să nască? Dar cui i-a păsat, când ea era folosită doar ca mașină de făcut copii?