G4Media.ro

Rușii susțin că 10.000 de voluntari s-au oferit spre recrutare în prima…

Sursa foto: Oleksandr GIMANOV / AFP

Rușii susțin că 10.000 de voluntari s-au oferit spre recrutare în prima zi a campaniei de mobilizare, fără să aștepte convocarea

În urma anunțului de ieri al Rusiei că mii de soldați suplimentari vor fi chemați să lupte în războiul din Ucraina, un purtător de cuvânt al armatei ruse a declarat că aproximativ 10.000 de ruși s-au oferit deja voluntari în prima zi a campaniei de mobilizare, scrie BBC.

„Aproximativ 10.000 de cetățeni au sosit la birourile de recrutare din proprie inițiativă, fără să aștepte o convocare”, a declarat Vladimir Tsimlyansky în comentarii citate de agenția rusă de presă Interfax.

BBC nu a putut verifica această cifră.

Peste 1.300 de protestatari au fost reținuți pentru că au protestat împotriva anunțului de mobilizare între miercuri și astăzi, potrivit ultimelor cifre ale ONG-ului rus pentru drepturile omului OVD-Info.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. nu au habar de razboi . ce sa faci cu ei .le trebuie cel putin sase luni de pregatire . mor nevinovati .

 2. Daaaa… sigur. Asta e probabil de la Radio Erevan.
  Ma intreb de ce nu s-au prezentat pana acum, daca voiau asa tare sa mearga la razbel…

  • Ce este asa greu de crezut??? Din 25 mil eligibili, s o gasi vreo 10.000 de iubitori de arme!!!

  • Probabil au așteptat oferta cu Lada.

  • Pai e f greu de crezut troll stupid. Pe langa faptul ca sunt 300k nu 25 milioane. E greu de crezit ca pot exista 10k de tembeli. Desi daca ma uit la tine… nu e cazul sa ma mai mir

  • @ C +1 o intrebare cat se poate de justificata

 3. Tot la fel cum s-au oferit si ologarhii rusi sa cada de la fereastra in ultima vreme.

 4. 290 000 au facut un pas in spate…

 5. De acum se pot legitima cu certificatul de deces.

 6. Foarte bine. Vor fi întâmpinați de miile de militari ucraineni tineri instruiți deja în UK și-n UE. HIMARS-ul pe eeeei :))

 7. 10.000 de rezerviști cu vârsta medie de 50 de ani, care la ruși, biologic, înseamnă vreo 75 :-)))
  Ăștia cred că obosesc și când fug după autobuz în stație darămite prin pădurile Ucrainei, de Dr Himars:-)))) lool
  Bravo tovarăși, armata Ucrainei va așteaptă!

 8. Eu cred asta. Zece mii sunt însă puțini și generalii armatei știu asta. Dacă se instaurează o conducere naționalistă, generalii au sfeclit o. Dacă vine una militară, atunci Putin a sfeclit o. Și nici nouă n- o să ne fie ușor. Acum să-l văd pe prost cum se descurcă cu gargara învățată la KGB.

  • @Elena Popa – repet si io intrebarea lui C de mai sus, de ce au asteptat pana acum voluntarii astia? De ce nu „s-au dat” voluntari mai devreme?

 9. directorii de la fabrica de lada isi freaca palmele si isi dau prime de succes…🤝🤝🤝🤝🤝singura industrie infloritoare dîn rusiastan…😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

 10. ⚰️🚙⚰️🚙⚰️🚙⚰️🚙⚰️🚙⚰️🚙⚰️🚙⚰️🚙⚰️🚙…sa se asigure producatoru dă lada ca au tabla suficienta …😬😬😬😬😬😬😬

 11. Rusii declara ca au murit 5.000 de soldati din februarie pana acum. Ucrainienii declara ca sunt peste 55.000. Orice numar inaintat de Rusia trebuie, din oficiu, impartit la 10. Numarul real al voluntarilor este de 1.000 si e posibil sa fie toti inchisi pentru proteste.

 12. Ca la Radio Erevan, e adevarat cu 3 mici precizari. Nu erau 10000 ci milioane si nu s-au dus la centrele de recrutare ci la granita, si s-au oferit nu pentru a muri pe front ci pentru a trai liberi in strainatate.