G4Media.ro

Rușii și belarușii care solicită viză în Lituania vor fi întrebați ce…

sursa foto: president.gov.by

Rușii și belarușii care solicită viză în Lituania vor fi întrebați ce părere au despre invazia rusă din Ucraina/ Cine refuză să completeze sau nu reușește până la capăt va fi respins

Cetăţenii ruşi şi belaruşi care solicită permis de şedere şi vize naţionale în Lituania vor fi întrebaţi în viitor despre opiniile lor cu privire la invazia rusă în Ucraina, relatează luni dpa, citată de Agerpres.ro.

Cetăţeni ai celor două ţări vecine vor fi obligaţi să completeze un chestionar special în acest scop, conform Departamentul lituanian pentru migraţie.

Chestionarul va avea o influenţă decisivă asupra deciziei de a se stabili dacă solicitantului i se va permite să rămână în Lituania.

Dacă o persoană refuză să completeze formularul sau nu reuşeşte să-l completeze până la capăt, cererea sa nu va fi acceptată.

Potrivit autorităţilor de la Vilnius, s-ar putea ca şi cetăţenilor din alte ţări să li se ceară să completeze un astfel de chestionar.

De asemenea vor fi solicitate detalii despre educaţia persoanei, istoricul său militar, relaţiile de afaceri şi activităţile anterioare, precum şi informaţii despre orice relaţii cu ţările NATO sau din afara UE, conform dpa.

„Un străin care vrea să vină în Lituania şi să rămână aici trebuie să fie sincer şi deschis la completarea chestionarului. O astfel de persoană trebuie să demonstreze că este dispusă să coopereze cu ţara care o primeşte şi îi permite să rămână pe teritoriul său”, a declarat şefa departamentului citat, Evelina Gudzinskaite.

Chestionarul va servi ca măsură suplimentară de securitate, a spus ea.

Lituania se învecinează şi cu exclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică, precum şi cu Belarus, aliat al Rusiei.

Lituania a eliberat până în prezent 3.415 permise de şedere temporară şi 2.769 de vize naţionale pentru ruşi în 2022, potrivit datelor oficiale. Pentru belaruşi, cifrele respective au fost de 22.890 şi 1.961.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Bun plan, in felul asta ucigașii lui Kadârov sau ai lui Prigojin si Putin nu vor putea scrie ca sunt împotriva invaziei si astfel doar rușii buni vor intra!!!

    • Cei prinși cu minciuni vor fi probabil acuzați de fals in declarații si trimiși in judecata si eventual expulzati.

    • @vct, sigur, că după ce plasează kaghebistii poloniu prin plicuri si fac alte bazaconii prin țările unde sunt lăsați să cutreiere, mai stai 5 ani la judecată !
      Soluția evidentă este sa nu permiți intrarea cetățenilor ce-ți pot contamina apa potabilă din orase, si alte sabotaje in țară!