G4Media.ro

Rusia întărește pozițiile defensive pe malul estic al Niprului în regiunea Herson,…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Rusia întărește pozițiile defensive pe malul estic al Niprului în regiunea Herson, afirmă armata ucraineană

Forțele rusești continuă să echipeze „granițele defensive” de pe malul estic al fluviului Nipru, precum și să-și regrupeze unitățile, a declarat armata ucraineană, citată de CNN.

Rusia „continuă să ofere sprijin logistic unităților din regiunea Herson, căutând modalități sigure de a furniza echipamente, arme și provizii”, a declarat Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei.

Forțele rusești s-au retras pe malul estic săptămâna trecută, dar bombardamentele ucrainene asupra zonei au continuat.

După ce au vizat pozițiile rusești din jurul Kakhovka, „măsurile de filtrare împotriva populației locale au fost intensificate. În orașul Kakhovka însuși, invadatorii ruși exploatează instalațiile de infrastructură și distrug turnurile de telefonie mobilă”, potrivit comandamentului.

Bombardamentele rusești au continuat împotriva comunităților aflate mai la nord, dincolo de râu, inclusiv Myrivka, Marhanets și Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk, a precizat Kievul.

În Marea Neagră, comandamentul a specificat că Rusia „a crescut numărul de portavioane cu rachete de croazieră în gruparea navală din Marea Neagră. În prezent, există 3 dintre ele, dintre care una este subacvatică. Ele sunt pregătite pentru o salvă cu două duzini (24) de rachete Kalibr”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nici în Herson n-a funcționat strategia asta.

  2. Ruzzia dupa cunostintele mele are un singur portavion obosit care din cand in cand trebuie tracta de alte nave, nu stiu de unde s/a inspirat jurnalistul care a scris stirea.