G4Media.ro

Rusia a preluat controlul asupra celei mai mari părți din Severodonețk, confirmă…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Rusia a preluat controlul asupra celei mai mari părți din Severodonețk, confirmă Ministerul britanic al Apărării

Rusia a preluat controlul asupra celei mai mari părți a orașului cheie Severodonețk din estul Ucrainei, a declarat Ministerul britanic al Apărării, citat de Sky News.

Raportul, publicat cu puțin înainte de ora 7:00 GMT, afirmă:

„Drumul principal spre Sieverodonețk rămâne probabil sub control ucrainean, dar Rusia continuă să marcheze câștiguri constante la nivel local, permise de o concentrare puternică de artilerie”.

Cu toate acestea, acest avans „nu a fost fără costuri”, iar forțele rusești au suferit pierderi în acest proces, a precizat ministerul.

Traversarea râului Siverskii Doneț – care reprezintă o barieră naturală pentru axele sale de înaintare – este „vitală pentru forțele ruse”, în timp ce acestea securizează regiunile din Lugansk și se pregătesc să își concentreze atenția către Donețk.

Printre locurile potențiale de trecere se numără Severodonețk și orașul vecin Lisiceansk, precum și în apropierea orașului Liman, capturat recent.

Este probabil că Rusia să aibă nevoie cel puțin de o scurtă pauză tactică pentru a se repoziționa pentru traversarea râurilor și pentru atacurile ulterioare în Donețk, unde forțele armate ucrainene au pregătit poziții defensive, potrivit oficialilor britanici.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Din greșeală in greșeală la victoria finala.

    • Sunt convins ca a ajuns si la matale expresia „victorie a la Pirus” . Cu fiecare km luat de rusi mai vine o sanctiune, o confiscare, o decizie in directia decuplarii Occidentului de resurse rusesti. Sa nu crezi ca daca Germania nu indrazneste sa se decupleze de gazele rusesti acum, nu o va face intr-un an (+/-) . Sau ca un sclav ca Orban mai poate intinde mult coarda.

  2. au mai cucerit o ruina. bravo! in final tot voi il reconstruiti, cu ce insa? ca banii dispar incet-incet.

    • excelent! o ruina care inainte era un oras industrial, acum cu perspective cel mult de asezare agricola cand si daca o mai veni cineva sa locuiasca acolo. O comunitate estica fosta pro-rusa,ca toate ruinele din estul Ucrainei . Bravo Putine, ai eliberat comunitatea prorusa de prorusi si i-ai transformat in cei mai mari dusmani ai Rusiei.

  3. Indiferent cine câștiga criza economica ne-a lovit deja si nu are de gând sa ne slăbească.

  4. legat de Kerson…depinde de unde vin informațiile! În zona gri (ca și zona disputată) se discută despre un măcel de la linia de comandă ucrainiană…până la infanterie…relieful nu îi ajută pe ucrainieni în acea zonă (sunt expuși) și rușii îi toacă de la distanță.