G4Media.ro

Românii preferă mașinile la mâna a doua în defavoarea celor noi. Un…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Asta pentru ca cei care le cumpara sunt cetateni de mana a doua si accepta orice ciuruc adus din Germania cu 2 milioane de km la bord si cu tabla ciuruita pe dedesubt.

    • Dacia Logan 2021 are 2 stele EuroNCAP. Ti-ai plimba copilul cu asa ceva?
      Eu nu, prefer ciurucul din Germania. In rest eu ma plimb pe motor ca nu imi place sa stau in trafic…

    • E vorba de masinile second hand nu de cirucurile facute in Romanica sau ramasitele de masini aduse din Germania si reasamblate in spatele palatelor cu turnulete din Romanica. Fiecare isi ia masina pe care si-o permite. Cei ce iau la mana a doua isi asuma.

    • Daca tu crezi ca dupa 500k+ de km te mai poti baza pe alea 5 stele NCAP iti urez mult succes.

    • In 500k de km se subtiaza tabla? 🤣🤣🤣

  2. Interesant că persoanele care comentează sunt fie producători de mașini, service-urile și un așa zis expert de mediu. Evident că au interese financiare și se pare că nu se descurcă să facă suficienți bani din piața liberă așa că se bazează ca statul să țină cântarul în favoarea lor. Cât despre expertul de mediu se vede cât de mult îl duce capul când dorește interzicerea mașinilor mai vechi de 5 ani. Precis este un pierde vară care nu a avut un job serios în viața lui și nu și-a permis vreodată ceva. În orice caz cu această atitudine nu poate fi decât un taliban fundamentalist de mediu de genul care mai mult rău face prin măsurile pe care le cere, fiind un habarnist la toate capitolele.

  3. Articolul este probabil promovat de producătorii de autoturisme (ACAROM), fără marcaj P.

    România este statul cu cei mai săraci cetățeni din UE! România, nu Bulgaria!

    Rațional, cine își poate imagina că românii preferă să cumpere un Mercedes, ori Audi etc. rulat, pentru că nu le plac cele noi?! Stimate domnule Bogdan Dascălu, românii sunt săraci!

    • Săraci dar fuduli. Preferă un cazan cu 200 mii de km declarați, 350 mii reali, versus un Sandero nou.

  4. Articolul e bazat pe o idee profund gresita.
    Toate masinile in circulatie trebuie sa treaca inspectia periodica deci, daca inspectia se face pe bune, sunt functionale, sigure si au emisii in limitele legii. Asta e valabil la fel de bine pentru masini noi cat si cele care au avut mai multi proprietari.
    Cu ce schimba starea lor de functionare sau emisiile lor faptul ca le-a mai detinut cineva inaintea mea?
    Sa mai punctam ca o mare parte din poluarea cauzata de o masina (aproape toata pentru electrice) este facuta in timpul fabricatiei. Productia otelulului, plasticelor si altor materiale componente implica poluare, CO2 si alte mizerii aruncate in atmosfera, la fel si transportul, asamblarea, distributia si vanzarea etc. Toate polueaza. Asa ca cel mai bun lucru pe care il poti face cu o masina veche, din punct de vedere ecologic, este sa o folosesti pana nu mai poate fi reparata decat cu o risipa mare de resurse. Nu sa o inlocuiesti imediat ce nu mai e modelul de ultimul răcnet.
    De aceea toate programele care imping catre productia si vanzarea de masini noi, inclusiv Rabla, sunt anti-ecologice. Guvernele ar trebui de fapt sa incurajeze reparatiile.
    Toata argumentația mea se bazează, reamintesc, pe premisa ca inspecția periodica se face pe bune. Iar daca nu se face, soluția nu e sa umbli numai cu masini noi ci sa elimini coruptia inspectorilor.