G4Media.ro

România Digitală: Contract-cadru de 5 milioane de euro pentru plicurile pe care…

România Digitală: Contract-cadru de 5 milioane de euro pentru plicurile pe care le trimite Fiscul datornicilor la stat

Ministerul Finanțelor a scos la licitație un contract-cadru de 25 de milioane lei, pe patru ani, care vizează toate aspectele de logistică din spatele celebrelor plicuri pe care le trimite ANAF persoanele fizice și juridice care apar în evidențele sale cu obligații restante.

Achiziția pe care o fac Finanțele, prin SICAP, poartă numele „Servicii de procesare, matriţare, printare, anvelopare cartare, scanare, gestionare (arhivare) de date şi distrugere plicuri retur”. Ea este formată din acordul-cadru mare, care poate fi împărțit în patru contracte subsecvente, fiecare dintre ele, pe cel puțin 12 luni, și are o particularitate: obligatoriu, firma câștigătoare trebuie să desfășoare activitățile la Imprimeria Rapidă ANAF de la Vâlcea.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Normal, pentru ca… „Secretul Fiscal”
  Deoarece hotii trebuie sa fie protejati platim noi astia care suntem corecti.
  Atat de simplu e.

  Mai bine le inchid direct firma … gasesc orice alta solutie online…

  Si mai ales ANAF sa ne spuna ce controale tematice au mai facut in fiecare zi. Ca asa le-a recomandat Curtea de Conturi, prin lovitura cu mantaua

  • * Un SMS nu putea sa le trimita – ca si ala are confirmare de primire.
   Nu reactineaza la SMS in 30 de zile – si actionau.

   Exista o singura firma fara telefon mobil de contact? Sa inceapa cu acelea sa le aduca la normalitate.
   Pe noi ne cheama banca la ei in fiecare an.

 2. Pariez ca nici macar NU recupereaza macar astia 5 Milioane de Euro de la datornici!
  Asa guverneaza Zombie Catulica, fost Ministru de finante in Guvernul Orban, cel care in 17 Februarie 2020 la Audierea ca Minsitru de finante, pentru Investirea Guvernului Orban 1 a PROMIS printre alte bazaconii:
  „Prioritățile pentru 2020: Informatizarea și reformarea ANAF”
  Gasiti pe net!
  A facut fix NIMIC!
  Azi, Programul de guvenrnare al aliantei PNL-USR PLUS-UDMR 2020-2024 prevede la Pagina 7/269 la Ministerul de finante:
  „Obiective specifice.
  Reforma ANAF și schimbarea paradigmei relației stat-contribuabili vor fi obiectivul principal. Va fi accelerată Digitalizarea ANAF și va fi finalizată procedura de conectare a aparatelor de marcat cu jurnal electronic la sistemul informatic național de monitorizare al ANAF și implementarea sistemului de facturare electronică care permite transmiterea în timp real a facturilor emise către ANAF.”
  Abia in acest AN din 31.03.2021 a pornit procedura de conectare a caselor de marcat, printr-un proiect experimental, fara sanctiuni in primele 3 LUNI!
  „Este un pas important atât în ceea ce privește digitalizarea administrației fiscale și creșterea gradului de colectare, cât și pentru ușurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiți să depună lunar anumite declarații.” spune ANAF!
  „Termenele limită de conectare pentru aparatele de marcat electronice fiscale sunt:
  – 30.06.2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili;
  – 30.11.2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii.”

  Abia in 2021 au demarat, in 2020 Florin Citu nu a facut NIMIC!!!!

 3. Ce mai promitea Ministrul de finante Florin Citu in 22.12.2019:
  DIGI 24: ” Ministrul Finanțelor promite transformarea cozilor la ghișee în click-uri pe mobil
  22.12.2019.
  Ministrul Finanțelor Florin Cîțu vorbește, într-o postare pe Facebook, de transformarea cozilor de la ghișee în click-uri pe dispozitivele mobile, prezenând o serie de măsuri legate de modernizarea ANAF și a Spațiului Virtual Privat (SVP), potrivit Mediafax.
  Pentru optimizarea și simplificarea serviciilor aferente obligațiilor fiscale, nefiscale și plății taxelor, ministerul are în vedee modernizarea portalului ANAF, extinderea gamei de servicii oferite în SVP, extinderea disponibilităților serviciilor electronice către beneficiari prin realizarea portalului ANAF adaptate la smartphone și tabletă, precum și dezvoltaea unor aplicații pentru Android și iOS pentru accesarea serviciilor.
  Pentru eliberarea documentelor, ministrul anunță modernizarea platformei de arhivare elecronică și îmbunătățirea comunicării interinstituționale, pentru schimb automat de date între Ministerul Finanțelor și alte instituții.
  Cu ajutorul unui cod de bară contribuabilul va putea urmări stadiul documentului depus și va primi răspunsul în format electronci prin SPV.
  Florin Cîțu a anunțat recent că urmează o perioadă în care procesul de modernizare al ANAF va fi accelerat, iar pentru asta se va propune ca acest proiect să fie considerat de siguranță națională. Ministrul a spus că baza de date de la MFP trebuie modernizată pentru a se înțelege de ce sunt alocați bani la ministere și proiectele nu se realizează.”

  NU a facut nimic, azi MFul condus anul trecut de Zombie asta trimite Plicuri de 5 Milioane de Euro datornicilor!!!!!
  Iar Alexandru Nazare nu va afce nici el nimic, e figurant, habarnist de Finante si absolvent(dupa terminarea Liceului!) al Colegiului de Arte liberale din Berlin, plus un SNSPA ca oricare politruc!!

 4. Mai bine ar lansa Programul: Cotele datoriilor la ANAF
  cum erau Cotele apelor Dunarii la Radio.

  O firma care are datorii si nu contacteaza din proprie intiativa ANAF isi pierde drepturile.
  Sa modifice LEGEA.

  Exista atatea solutii dar EI continua in stilul specific de 30 de ani

  • interesantă. ideea cu cotele datoriilor.
   după multiple incidente cu anaf-ul terminate repede in favoarea lor, adică şi cu banii luați de-a japca şi cu conturile blocate din cauza unei erori „informatice”, mă-ntrebam. ce fac ong-urile la care am tot semnalat anomaliile relației cetățean cinstit versus armata de incompetenți al anaf-ului?
   ce face guvernul, aşa-zis de centru, dreapta, liberal şi democrat pentru cetațeanul atacat pe la spate de această armată violent de proastă?

 5. Eu zic sa va pregatiti sa iesiti masiv din nou în strada,dreptate nu va fi deloc în tara asta daca nu o va face poporul acum pt totdeauna