G4Media.ro

România cere păstrarea pactului ecologic GreenDeal ca element esențial al redresării UE…

România cere păstrarea pactului ecologic GreenDeal ca element esențial al redresării UE după pandemia de coronavirus

Guvernul l-a mandatat joi pe ministrul Mediului, Costel Alexe, să semneze în numele României, declarația comună a statelor membre privind utilizarea investițiilor din Pactul Ecologic European (GreenDeal) ca element-cheie în planul de redresare a Uniunii Europene, după pandemia COVID-19, potrivit unui comunicat al instituției.

”Țara noastră se alătură grupului statelor membre care susțin Redresarea Ecologică a UE. Prin decizia de astăzi, ne declarăm în favoarea unui răspuns ecologic în fața provocărilor economice din întreaga Europă. La fel ca celelalte 18 state membre ale UE semnatare ale declarației, ne dorim ca Pactul Ecologic European să rămână în centrul planului de relansare economică după Covid-19. În același timp, este și instrumentul prin care pot fi mobilizate resurse financiare care să stimuleze economiile statelor membre și să creeze noi locuri de muncă în perioada post-criză și pe termen mediu și lung”, a declarat ministrul Alexe.

Green Deal, politica lansată în decembrie anul trecut de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vrea să obțină neutralitatea climatică la nivelul UE până în 2050. Comisia Europeană va prezenta în martie „Climate Law”, un act legislativ care va reglementa calea de urmat și responsabilitățile statelor membre.

E de așteptat ca Green Deal să aibă un impact major în multe domenii economice și sociale: energie, industrie, biodiversitate, transporturi, economia circulară, alimentație, finanțări, cercetare, educație și formare profesională, sănătate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Vai de capul lor de guvernanți la ce se inhama! Nu-i vad bine, dar, dee, vor sa para și ei europeni cu toate ca sunt rupți în cur!

    • Costurile sunt imense, așa au semnat și acordul cu Suedia de i- am plătit în aur pe frații Micula. Noi avem școli cu wc în curte. dar ne lipsea ” tichia de mărgăritar”.

  2. Bun asa, sa se mute toata productia in china, in europa sa nu se produa nimic, asa vrea greta

    In europa sa se faca numai turism, terase, statiuni, europenii sa fie servitorii turistilor asiatici si arabi si nu peste mult timp africani, iar turistii sa aduca toti microbii si toate virusurile din tarile lor

  3. Si daca nu reusim pana in 2050, o lasam balta si ne apucam de altceva sau … recunoastem cu jumatate de gura ca am aruncat banii pe fereastra … dar nu raspunde nimeni pentru nimic, ca intotdeauna?

    Cum sa iti propui neutralitate climatica cu oameni inca in viata pe teritoriul tau?!

    • La începutul anilor 1970, Clubul de la Roma a tras semnalul care prevestea colapsul umanității (The Limits to Growth): Nu vom mai avea mâncare, petrol și alte resurse, iar poluarea ne va termina. Soluția avansată a fost una drastică, la fel ca în prezent: Reduceți consumul, faceți mai puțini copii sau mai bine nici unul și, mai presus de toate, stopați creșterea economică!

      Falsul profet ecologist Paul Ehrlich publicase deja în 1968 The Population Bomb -The Population Control or Race To Oblivion, care începe cu infama propoziție: Bătălia pentru a hrăni omenirea s-a terminat. După care, autorul eco-apocaliptic ne avertizează: În anii 1970… sute de milioane de oameni vor muri de foame. Ne trebuie un control al populației pentru că este singura soluție. [i]

      Către sfârșitul anilor 1970, s-a auzit o poveste asemănătoare, dar spusă de o altă gură: Programul Ecologic al Națiunilor Unite ne-a băgat în sperieți că 50% din numărul total de cancere ar fi cauzate de poluarea mediului înconjurător (ploi acide, smog, pulberi ș.a.). În anul 1981, un raport publicat de doi oameni de știință, Sir Richard Doll și Sir Richard Peto, în Journal of the National Cancer Institute a estimat că cifra reală este de doar 2% [ii]. Parcă e o diferența semnificativă…

      În 1980, Casa Albă a publicat The Global 2000 Report to the President Jimmy Carter, o listă de proorociri funeste despre viitorul omenirii în anul 2002. Ideea principală era că viața pe Pământ va fi un dezastru în următorii 20 ani din cauza ploilor acide, poluării aerului și încălzirii globale.

      În 1982, directorul executiv al UN Environmental Program, Mostafa Tolba, a avertizat delegații din 100 de țări membre ONU că „aproape pe fiecare front a avut loc o deteriorare accentuată a calității mediului înconjurător”. Tolba a continuat, avertizând că, exceptând cazul în care guvernele ar acționa imediat, „până la sfârșitul secolului, o catastrofă ecologică va deveni martora devastării totale complete și ireversibile ca cea produsă de oricare holocaust nuclear”.

      Predicția falsă a ONU din 1982 a făcut breaking news, dar eșecul ei categoric n-a fost consemnat de nimeni.

      Aici: http://www.contributors.ro/politica-doctrine/noi-terminologii-climatice-%c8%99i-inten%c8%9biile-lor-propagandistice/

  4. Astia care cer asta ar trebui judecati pentru subminarea economiei nationale…

  5. Doamnee, ce tampenie! Si venita si de la un partid liberal. GreenDeal e o tampenie imensa, care va papa o gramada de bani si ii va pompa in subventii la care vor ajunge tot baietii destepti din afaceri ‘eco’.

  6. „Romania cere”? Facem un referendum?

  7. GreenDiilu lu Mandolină

  8. Ametitul asta de Orban ma scoate din sărite tot mai frecvent!

  9. Green deal este ultimul val de deindustrializare a Uniunii Europene.
    O capcana in care sintem momiti cu falsa promisiune a unei economii bazate pe solutii software, proiectare fabless, servicii. Multe din activitatile care tin de servicii si chiar design vor fi automatizate cu primele versiuni comerciale de AI, o eventuala criza economica ar avea un impact mult mai mare iar experienta Greciei din 2008 ar parea un caz fericit.
    Eu sustin decomisionarea urgenta a tuturor centralelor electrice pe carbune dar nu as sustine inchiderea furnalelor si oprirea completa a productiei de otel pe teritoriul UE.
    Decomisionarea carbunelui nu trebuie sa aiba loc doar in UE( undeva intre 100-150GW putere medie obtinuta din carbune in prezent), ci concomitent in SUA ( aprox 110GW putere medie din carbune) si China (aprox 400GW putere medie din carbune) si apoi India, Rusia, Japonia etc.
    De asemenea nu sustin trecerea fortata la automobilul electric cu baterie pe litiu (exceptand bateria solid state) inainte de decomisionarea tuturor centralelor electrice pe carbune.
    Sa nu uitam ca un procent insemnat il are si productia de electricitate din hidrocarburi, electricitatea nu va fi carbon free dupa ce eliminam complet carbunele dar abia atunci ar fi un moment potrivit pentru a subventiona masina electrica. Orice tentativa de a promova masina electrica in scopul reducerii amprentei de carbon inainte de decomisionarea centralelor pe carbune ar fi doar o schema de marketing sustinuta de ipocrizie.