G4Media.ro

EXCLUSIV Revolta medicilor de la Spitalul Colțea împotriva managerului și echipei sale…

Sursa Foto: Institutiimedicale.ro

EXCLUSIV Revolta medicilor de la Spitalul Colțea împotriva managerului și echipei sale / Mircea Lupușoru, promovat în funcție de primarul Firea: Sunt nemulțumiți că le-am luat spații și le-am dat la alte secții

”Secții reorganizate cu maxim patru pacienți internați concomitent, dar cu un spital campion la decontări din bugetul public; concursuri de conducere de secție date când ”concurența” este în vacanță; aceeași aparatură și saloane trecute în acte ca fiind pentru mai multe secții la acreditări; intervenții periculoase pentru pacienți” – sunt o parte dintre neregulile grave sesizate de nouă medici de la Spitalul Colțea din București. În replică, managerul Mircea Lupușoru susține că doctorii sunt doar nemulțumiți că li s-au micșorat spațiile de lucru din spital și că reorganizarea a fost aprobată de Direcția de Sănătate Publică București.

G4media a intrat în posesia unui memoriu semnat de nouă doctori de la Spitalul Colțea, unitate medicală aflată în administrarea Primăriei Capitalei. În sesizarea trimisă autorităților, de managerul Mircea Lupușoru este acuzat de abuzuri, dar și de medicii pe care acesta i-a instalat în funcțiile de conducere ale secțiilor. O parte din faptele reclamate sunt verificate de Corpul de Control al Primăriei Capitalei.

Medicii prezintă în sesizare inclusiv situații în care viața pacienților ar fi fost pusă în pericol de conducerea unității. În plus, cadrele medicale suspectează că bugetul de asigurări a fost păgubit prin raportări greșite de privind numărul  pacienților în secții care nu aveau mai mult de patru persoane internate.

Cadrele medicale care au avut curajul să reclame neregulile au fost forțate să plece sau li s-a desfăcut abuziv contractele. Mircea Lupușoru a precizat pentru G4media că aceste acuzații nu sunt bine întemeiate și e vorba de o luptă de orgolii a medicilor.

Sesizarea trimisă la Nicușor Dan și Vlad Voiculescu

Pe data de 5 februarie 2021, nouă doctori de la Spitalul Colțea din București au reclamat, printre altele, la Primăria Capitalei, la Ministrul Sănătății modul abuziv, nereguli financiare și de organizare a fluxului medical.

Cei nouă doctori care semnează sesizarea sunt:  Ilinca-Mihaela Savulescu-Fiedler, Adriana-Luminița Gurghean, Dan Victor Spătaru, Ioana Tudor, Corina-Simona Homentcovschi, Anca Maria Mihailescu, Roxana Nicoleta Siliste, Raluca-Mihaela Ciomag și Ana-Maria Vintilă.

Problemele, pe scurt

Din memoriu reiese că semnatarii petiției sesizează că spitalul a fost reorganizat pentru ca managerul unității să numească șefi de secție care îi sunt apropiați, ca în urma reorganizării – noile secții au avut maxim patru pacienți internați, că acreditarea a fost obținută cu aparatură fictivă sau că saloane din spital erau trecute în acte ca fiind la mai multe secții.

Deși spitalul nu a fost unitate de suport covid-19, din datele obținute de G4Media.ro de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, reiese că Spitalul Colțea din București a fost unul dintre primele 20 de spitale ca finanțare în 2020.

109 milioane de lei a primit unitatea de la bugetul de asigurări de sănătate, în condițiile în care medicii susțin în memoriu că secții mamut ale spitalului de-abia aveau patru paturi ocupate. Mircea Lupușoru ne-a transmis că nu este adevărat că în secția de urgențe erau maxim patru pacienți internați și că decontările au fost corecte. ”Am avut chiar mai mulți pacienți în perioada asta. Colțea este un spital specializat pe Oncologie, așa că nu se pune problema să nu fi avut internări”, ne-a precizat managerul spitalului.

Acestuia i-a expirat mandatul la începutul anului, dar Nicușor Dan i l-a prelungit până în luna aprilie.

În cadrul sesizării, medicii susțin că nu sunt la prima sesizare și că au ajuns la disperare.

Reorganizare ilegală

În luna mai, managerul spitalului, Mircea Lupușoru, emite Decizia 141/LM/2020, în urma căreia Compartimentul de Cardiologie din Secția de Medicina Interna este ”redus, prin distribuirea unui salon de șapte paturi, a unei rezerve de două paturi, a majorității anexelor sanitare și a unui cabinet de consultații către Secția de Radioterapie Colțea, precum și a compartimentului de îngrijire acuți cardiaci (CTIC/UTIC) cu zece paturi către ATI Colțea, nou înființat și numit după această reorganizare drept ATI Non-COVID”, se scrie în sesizare.

Medicii amintesc că ”Decizia 141/LM/19.05.2020 a fost contestată în fața Tribunalului București – Dosar nr. 12048/3/2020. Instanța a admis actiunea formulată de subsemnații și a dispus atât anularea Deciziei, cât și restabilirea situației anterioare reorganizării”. Soluția a fost pe scurt: “Anuleaza Decizia 141/LM/19.05.2020 emisă de managerul Spitalului Clinic Colțea. Obligă pârâtul la readucerea efectivă a spațiilor spitalului la forma și structura în care se aflau anterior emiterii Deciziei nr 11/LM/19.05.2020.”

”Desi soluția instantei a fost comunicata managerului Spitalului Colțea, acesta a ales să nu o puna in aplicare, comitand infracțiunea de nerespectare hotărâri judecătorești”, acuză cei nouă doctori.

Una dintre motivațiile principale ale acestor modificări a fost, conform datelor oferite G4media.ro de către un medic al spitalului, că secția de ATI este coordonată de șefi de secție apropiați managerului unității. La conducerea ATI a fost numită, în timpul managerului Mircea Lupușoru, doctorul Letiția Coriu.

Pericolul de la Cardiologie

Însă, cei nouă medici, scriu că aceste interese au dus inclusiv la punerea în pericol a vieții pacienților atunci când ajung la secțiile de cardiologie. Redăm mai jos toate aspectele care pun în pericol viața pacienților, așa cum au fost reclamate de cei nouă medici:

  • ”Lipsirea Compartimentului de cardiologie de CTIC, compartiment dedicat si inclus de la bun început în schema de funcționare a spitalului, legat de compartimentul de cardiologie al secției de Medicina Interna in toate Autorizațiile Sanitare de Funcționare, întru îngrijirea corectă a pacienților cu suferință cardiaca acuta/grava, cu risc vital imediat. Acești pacienți gravi, instabili, sunt supravegheați improvizat in saloane, întrucât medicii ATI evita preluarea acestor pacienți, pentru ca probabil își asuma lipsa competentei in acest sens”;
  • ”Spații improvizate, multifuncționale, aglomerate”;
  • ”Reducerea dramatică a spațiilor de investigație, consultație și de desfășurare civilizată a activității medicale”;
  • ”Reducerea de personal medical mediu calificat și personal necalificat (consecința a reducerii numărului de paturi a secției de Medicină Internă) prin redistribuirea către alte secții (ATI, CPU), așa încât s-a ajuns la “performanța” ca de luni de zile, pe toată sectia de Medicina Interna, pentru ambele etaje, (inclusiv zona de izolare de pe secție)” sa fie o singură infirmieră în tura de noapte”.
  • Distribuirea paturilor în saloane/rezerve – denumirile sunt intersanjabile, după cum se organizează vizitele Direcției de Sănătate Pubică -, mai scriu medicii. ”Aceeași încăpere fiind etichetată diferit și prezentată cu număr diferit de paturi în mai multe documente, asta pentru a ieși numărul de paturi la numărătoarea îngăduitoare a inspectorilor”, se mai precizează în memoriu.
  • Secția ATI 2 (ATI Non-COVID) este un compartiment care a fost mai ”mult gol decât subocupat – nu ocupat!: perioade lungi de la preluarea sa o fost închis, numărul cel mai mare de internați în acest salon, în mod real, fiind de patru, pentru perioade foarte scurte. Altminteri, numărul de pacienți este de cel mult unul-două persoane, în condițiile în care și ATI 1 este aproape gol, la fel și ATI postoperator. Capacitatea ATI2, reamintim, este de 10 paturi”, mai scriu doctorii.

Dotări fictive

Cadrele medicale susțin că spitalul are dotări doar pe hârtie. ”Știm sigur că, până la acest moment un ecograf multifuncțional cu minimum: sonda cord, sonda parți moi, așa cum este înscris ORD 1500/2009, Anexa Nr. 3 referitor la dotarea minimă, nu există în secția ATI. Toate explorările ecografice în oricare ATI, care sunt foarte frecvente și întotdeauna onorate, se realizează cu ecograful din clinică, care este transportat în cele doua compartimente ATI, de la etajul 2 corpul central, respectiv etajul 1 corpul C1, de către medicii din Clinica Medicală”.

Medicii au dubii și că în Secția ATI exista cele două stimulatoare cardiace externe, după cum cere legislația.

Medicii mai sesizează și alte decizii ale conducerii asigurate de Mircea Lupușoru alte conducerii care nu au fost în avantajul spitalului. Redăm mai jos ce au consemnat medicii în sesizarea lor:

  • ”Înscrierea de date false in raporturile de munca ale colegei, doctorul Alexandra Grigorescu, care și-a dat demisia pe 27 martie 2020, “de frică” și care după demisie/concediu fără plata (înscris mult mai tarziu în sistemul REVISAL) a revenit, după o luna și două zile fix în funcția de Șef de Sectie fiindcă “am fost chemată”, citand-o fidel”. Spitalul a fost amendat de ITM pentru aceasta, iar Corpul de Control al Primarului a dispus masuri și sancțiuni.
  • Demiteri ilegale: ”doi colegi cărora li s-a desfăcut contractul de munca înainte de termen. Spețe prezentate în instanță, cu rezoluție pozitivă cauzei lor”;
    ”Angajări ilegale: șef CPU fără competenta în Medicina de Urgență, cu comisie de concurs întocmită dincolo de criteriile de legalitate”;
  • ”Încercări de detașare ilegala a doi colegi, în disprețul legii, acțiune oprită de potențialul beneficiar al acestei detașări, este vorba de managerul spitalului Nicolae Malaxa, care a realizat grozăvia celor propuse de managerul unității”;
  • ”Comisii de disciplină, de fapt comisii disciplinar, întocmite ilegal”;

Concurs organizat doar când contracandidata favoritei a plecat în concediu

Doctori din Spitalul Colțea ne-au mai transmis că actuala conducere a unității medicale a numit în funcții de conducere apropiați ai managerului, pentru ca anumite decizii privind contracte de achiziții publice și alte decizii să fie luate mai ușor. Printre șefii de secție nominalizați de medicii de la Spitalul Colțea, îi amintim pe Alexandra Grigorescu, Letiția Coriu și pe Raluca Papagheorghe, de la Laboratorul Central.

Cei nouă doctori susțin în noul memoriu că au ajuns că nu mai aibă încredere în autorități din cauza lipsei de reacții la neregulile semnalate. Reprezentanții Primăriei Capitale ne-au transmis că se fac mai multe controale ale Corpului de Control al municipalității.

Chiar primarul Nicușor Dan a fost în inspecție la spital în 17 decembrie, moment când a constat că anumite concursuri ar fi fost organizate incorect, după propriile declarații.

Managerul unității spune că este o răzbunare a reclamanților

Mircea Lupușoru a fost numit manager la Spitalul Colțea la începutul anului 2018, după ce anterior era director medical la Spitalul de Psihiatrie Titan “Dr. C-tin Gorgos”. El a fost promovat în fruntea spitalului de către fostul primar Gabriela Firea.

O parte dintre medicii din spital susțin că acesta ar fi rudă cu liderul PSD. Acesta ne-a transmis ”nu este vorba de așa ceva. Corpul de Control al Primărie a fost trimis și în aprilie anul trecut, când doamna Firea era primar. Eu sunt un personaj mai incomod, supăr pe toată lumea”, spune acesta.

Cert este că Mircea Lupușor a fost unul dintre managerii de spital care a fost mereu lângă Gabriela Firea, atunci când aceasta anunța proiecte legate de sănătate. La conferința de presă în care actualul parlamentar anunță că va oferi locuințe de serviciu pentru medici, Mircea Lupușoru a stat lângă primar.

Despre acuzații, spune că le știe. ”Mi-au făcut zeci de reclamații. La toate controalele am ieșit normal. A fost o perioadă în care activitatea din spitale s-a schimbat. A fost nevoie de reorganizare, cred că este evident. Am luat anumite spații și le-am dat la Urgențe. Medicii care au rămas fără spații s-au supărat și au ajuns să mă reclame”, ne-a mai transmis Mircea Lupușoru..

Anchetele începute la sfârșitul anului trecut de Corpul de Control și continuate și în acest an vor stabili care dintre tabere are dreptate. În decembrie 2020, primarul Nicușor Dan a fost în inspecție la Spitalul Colțea.

Atunci, acesta spunea că și în luna octombrie a mai fost o verificare făcută de Corpul de Control şi au fost cerute acte privind procedurile de concurs pentru şefii de secţii, iar documentele nu au fost transmise nici acum la primărie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Multe din aspectele semnalate sunt direct verificabile. Se poate trimite corpul de control si se vede exact care e situatia.

  2. Exact acest tip de ilegalitati se petrec in majoritatea spitalelor din tara! Si tot la fel, sesizarile celor care au avut curaj sa conteste si sa faca publice abuzurile acestor manageri, au ramas fara sanctiuni! Autoritatile responsabile, nu doar ca nu au facut ceea ce era normal sa faca, ba au facut ce stiu ele mai bine, adica sa trimita asa-zise controale care sa intocmeasca rapoarte favorabile infractorilor si care sa-i intimideze pe cei care au avut curaj sa demaste abuzurile si ilegalitatile.
    Despre concursurile pentru ocuparea functiilor de sef sectii/serv./lab., a posturilor de medici, a oricarui post in spitalele publice, au fost sesizate autoritatile cu atributii in domeniu l combaterii coruptiei si demonstrate cu dovezi incontestabile, fraudarea, nelegalitatea acestor concursuri, lipsa de transparenta, mita, spaga data cui si de catre cine si cu toate astea, NIMIC din ceea ce era normal sa se intample nu s-a intamaplat.
    SI MAI GRAV, TOTI CEI CARE AU FOST IMPLICATI IN DEZVALUIREA ACESTOR FENOMENE GRAVE DE CORUPTIE, AU FOST EXPUSI UNOR ABUZURI DE NEIMAGINAT, UNII S-AU IMBOLNAVIT, ALTII AU FOST PUR SI SIMPLU DATI AFARA, PIERZANDU-SI LOCUL DE MUNCA!
    Iar Justitia, Ministerul Sanatatii, etc., raman infiferente la tot acest dezastru si se fac ca nu vad, desi oamenii mor in continuare din cauza coruptiei si a incompetentei!!!

  3. Mizerabilă acțiunea de a organiza concurs pt. postul de șef de laborator când nici nu era cazul (exista un titular) și taman când titularul era în concediu aprobat chiar de managerul Lupușor. Așa ceva nu se face. Dovedește un caracter infect, un om corupt și coruptibil.

  4. „dotari”!! ingrozitoare situatie sa fii bolnav grav in spitalul asta si sa trebuiasca sa te duci la wc – unul singur pt toti bolnavii de la oncologie, de exemplu. Unde este o mizerie infioratoare …. Doctorii fac ce pot, dar nu pot sa se ocupe de chestiile organizatorice. Conducerea spitalului e direct vinovata, e clar ca e ori prostie, ori rea-intentie, ori cu mult mai rau

  5. Poate sa spuna cineva cat de calificat este acest manager? Este profesor universitar? (Scuze! N-am auzit de el!) … este un manager de succes (Scuze! N-am auzit de el!).
    Cam cate vieti a salvat? Cate momente, la limita fina intre viata si moarte… a trait profesional?
    Are macar habar cat de vitala este
    cardiologia?

    … vad lumea medicala cu ochi de pacient.
    Am vazut si am inteles ca un cardiolog poate face diferenta intre viata si moarte, atunci cand timpul este cel mai mare dusman… al pacientului si a lui, ca si medic ce trebuie sa ia decizii in fractiuni de secunda.
    Oamenii acestia (cardiologii) trebuie sprijiniti, apreciati … elogiati.
    Nu uitati… domnule director… maine nu se stie cine are nevoie de ei! De decizia lor, in fractiuni de secunda , depinde O VIATA!
    Umilinta este de neconceput!
    Ei merita SPRIJIN si RESPECT!

  6. Poate sa spuna cineva cat de calificat este acest manager? Este profesor universitar? (Scuze! N-am auzit de el!) … este un manager de succes (Scuze! N-am auzit de el!).
    Cam cate vieti a salvat? Cate momente, la limita fina intre viata si moarte… a trait profesional?
    Are macar habar cat de vitala este
    cardiologia?

    … vad lumea medicala cu ochi de pacient.
    Am vazut si am inteles ca un cardiolog poate face diferenta intre viata si moarte, atunci cand timpul este cel mai mare dusman… al pacientului si a lui, ca si medic ce trebuie sa ia decizii in fractiuni de secunda.
    Oamenii acestia (cardiologii) trebuie sprijiniti, apreciati … elogiati.
    Nu uitati… domnule director… maine nu se stie cine are nevoie de ei! De decizia lor, in fractiuni de secunda , depinde O VIATA!
    Umilinta este de neconceput!
    Ei merita SPRIJIN si RESPECT!

  7. Chiar Mucușor Dan a fost in inspectie si a vazut nereguli. Apoi aflam ca i-a prelungit mandatul porcului pus de Firea pana in aprilie :)))
    Cat de trist si penibil este acest personaj impotent, marea salvare a noilor Bucuresci…

  8. Mana în mâna cu teroristul de la Sf ioan. Geavlete!!!!! alt incompetent care a ajuns manager ca teroriștii asa ajung!!! Se învață unii pe alții…
    Unde mai pui ca și nevasta lui lupusoru!!! o” blonda’ ‘dea lui ciocalteu vopsita!!! Face ilegalități cu pacienții, nu știe. Mai nimic..E nula.. Nu știm cum de lucrează în acel spital… Dar nu lucrează se face……. Fără masca c.. Doar are spate ce.. Mai… . Greseste e diagnostice e periculoasa!!! și implicata cu sefa de secție în situații ce ii depășesc competenta de asistent la nefrologie., o habarnista ajunsa politic cu tupeu…. Pe seama lui mirciulica gangaitul…. La fel ca alte blonde de acolo!! . O secție de toată jalea condusa de o incompetenta cu nume predestinat Văcăroiu ajunsa cu sprijinul bătrânogilor depășiți din domeniu politic și… Cine știe cum… Va imaginați nu…?! Fraudulosului geavlete.. Fratele lui lupusoru…. Diplome obținute pe baza lui tăticu….!!! Ce mai doctori de toată jena!!!! Sa te dai pe mana lor!!! Nu în nici într un caz!! la ce reclama își fac,,, Doamne!!! Prosti și mulți increngaturi!!! Soți soții cumnați și alți fartati!!! De ce minister ul sanatatii nu ia atitudine și schimba sleahta pospolita a vechilor manageri… ii susțineți????

    • Aha, deci dvs aveti problema cu Geavlete…
      Sa facem legatura – Geavlete- urologie Sf Ioan – Ruxi Sinescu…
      Hm….

  9. Tatal meu s-a stins din viata la varsta de 59 de ani deoarece a fost operat la gat la spitalul Coltea, in noiembrie 2020, la nici 2 saptamani jumatate dupa ce terminase 40 sedinte de radioterapie. Imediat dupa operatie, a luat Covid din spital, din fericire nu a avut simptome. La 3 saptamani dupa operatie, operatia i s-a deschis, aproape 12 cm. La control nu i-au facut absolut nimic, a urmat o perioada de suferinta ingrozitoare pt el. Dupa ce am tot transmis mesaje peste mesaje la doctori sa il programeze la control, am reusit intr-un final sa il program pe data de 11 ianuarie cu speranta ca ii vor face ceva. Din nou, ne-am lovit de ignoranta medicilor, dar au spus ca il va programa la sf lui februarie la o noua operatie pentru a-i inchide incizia. De abia i-au prescris niste calmante la rugamintile repetate ale noastre. Numai spun ca de fapt, il reprogramasera pentru 23 martie pt ca profesorul de la orl urma sa mearga in concediu. Numai conteaza, tatal meu s-a stins din viata pe data de 8 februarie, intr-o balta de sange, a trait o suferinta de nedescris datorita nepasarii, coruptiei si ignorantei intregului sistem medical.

    • „Eroii” mituiti de IOHANNIS &ORBAN cu 500 euro, sporuri nesimtite si alte beneficii, in timp ce oamenii ard de vii in spitale si mor din cauza incompetentei si a indiferentei!!!
      Atat PNL cat si USR-PLUS au promis o reforma profunda, reala in sistemul sanitar, cand au ajuns la butoane, procedeaza la fel ca predecesorii lor, ignora abuzurile si neregulile majore si le ascund, acopera infractiunile SISTEMULUI pt. ca si ei sunt de fapt, parte a SISTEMULUI!!!

  10. Imi pare rau sa citesc ce se intampla in unul din marele spitale din București.
    Aceste lucruri se intampla in toată țara , atunci când se amesteca medicina cu politicul.
    Am fost internat in acest spital si am văzut multi medici rezidenți si studenți la medicină.
    Stau si ma intreb cum sa face formarea acestora ca oameni, văzând si traind in toate nelegiuirile petrecute în acest Spital.

  11. Hai sa va spun eu cum sta treaba la Coltea:dna președinte Coriu ( ca ea este ca și coana preoteasa…nevastaĂ de președinte CMR) sta cu fundul pe biroul lui Lupusoru și da ordine de acolo ce și cum sa se mai înființeze sau desființeze în spitalul Coltea. Nu de puține ori a fost surprinsa cu fundul pe biroul ilustrului manager. Cu dna prof. Lupu, fostul manager, nu-i mergea dar cu actualul ii merge de minune. Dna asta Coriu, care si-a folosit grupul de Facebook, Medici la datorie, ca sa-l promoveze pe bărbatsu și sa dea în concurenta, are un caracter cel puțin infect…cum nu-i convine cineva sau o încurcă sau pur și simplu apare in presa, fără sa aibe habar, cum își folosește grupul de pe Facebook, al cărui administrator este, ca să calomnieze și sa dea in ceilalți (unii sunt matusalemici, alții sunt epave…etc, numai bărbatusu si ea sunt extraordinari..cu CV uri de cristal.. ca să citam din acest guru al ATI ului mioritic). Cei curios este ca aceasta dna mai este și în comisia de disciplina a CMMB ului. Eu nu inteleg cum cineva încă ii mai permite sa fie acolo…pai cum poate fi ea impartiala dacă ba ii ataca pe unii, ba pe alții în spațiul public. Normal era sa se abțină de la comentarii în spațiul public…dar nu cred ca I permite caracterul ala extraordinar. Ca sa vedeți ca am dreptate acest articol și altele care au apărut despre managerul ilustru Lupusoru nu o sa le vedeți distribuite pe Medici la datorie…nu lasă dna președinte asa ceva…cum sa se scrie adevărul despre ea și sa I se păteze imaginea de profesionistul anului. Știți zicala aia…hotul striga hoții…asa este dna președinte Coriu…îmi e sila de demagogi din ăștia lipsiți de scrupule. Sa-i fie rușine! Cum a venit controlul la Coltea cum a apărut „dna președinte Coriu” pe Medici la datorie sa dea în cea care a făcut controlul. Ea este singura desteapta și se pricepe la orice. Pare ca „dna președinte Coriu” nu prea își face datoria cum trebuie …cred ca trebuie sa schimbe denumirea grupului . Sa-l vedem și pe soțul d-nei, cel cu CV-ul de cristal, ce face în 4 ani…cred ca nimic și la sfârșit o sa zica ca nu a fost lăsat…cunoaștem din astea. Sa va fie rușine!

  12. Rectific…cum au apărut comentarii despre studiile dlui manager și atrocitățile de la spitalul Coltea și pe alte grupuri de medici, Lupusoru și acoliții lui, printre care și dna președinte Coriu, au început sa dea telefoane, mesaje ca să fie scoase acele articole. Și uite asa, dl Stamate a scos și el articolele de pe grupul de Facebook administrat de el, ca doar ii este subaltern lui Lupusoru și mai are nevoie prin spital de dna președinte Coriu. Dacă nu este adevărat de ce va agitati atat, „stimabililor?! Cred, totuși ca e cam adevărat ce se scrie pe acolo…va asigur ca e adevărat…surse sigure. Mai d-le Lupusoru și dna președinte Coriu, nu va mai agitați…lumea citește și înțelege ca sunteți niște falși și niște impostori…ca de obicei imaginea vândută cam înșală. Sa va fie rușine!!!

    • Sunteti sigur pe ce spuneti? Surse sigure!!!
      Probabil aveti frustrari legate de anumite insatisfactii, se vede asta, atacati „la baioneta”, pe supozitii, vi se pare ca, credeti ca, impostori, etc. Este evident ca sunteti platit de „partea adversa”, altfel nu vad de ce v-ati inversuna atat bazat pe supozitii.
      Banuiesc ca stiu cine sunteti, nu sunt multe varitante, este o lasitate sa proferati porcarii sub anonimat
      De ce nu va spuneti numele real domnule …?

    • Pai.. domnule Marean (nume predestinat pentru genul asta de postari), daca toate cele de mai sus ar fi corecte, presupun ca nu ati fi avut nici o ezitare in a va declara identitatea reala. Asa zisa ancheta este un pic pe alaturi: in 2020 spitalele au primit bani pe criterii istorice, adica echivalentul sumelor din 2019, indiferent de numarul de pacienti, care a fost limitat de DSP. Asa ca nu prea vad cum ar fi incercat cineva sa smechereasca CAS. Din cate mi- a povestit unul din studentii care au facut semiologie acolo in 2019, prea multa activitate nu era in zona UTIC…nu tu coronarografii, nu tu electrofiziologie etc desi este mare nevoie de inca un centru pentru STEMi. Daca nu sunt inclusi in programul STEMI inseamna ca se cam pierde timpul (si banii ) pe acolo. Datoria unui manager este sa corecteze aceste anomalii. Nu stiu cum sta Coltea cu ATI ul, dar in general numarul de paturi ATI este mai mic de 10% din paturi, in mai toate spitalele. Asa ca ar trebui sa incercati sa priviti lucrurile si din alta perspectiva in loc sa va lasati orbit de posibile frustrari legate de manager si de dr Coriu. Este infantila atitudinea dvs de a o acuza de diverse numai pentru ca este sotia presedintelui CMB. Din intamplare ii cunosc pe amandoi si au intr-adevar un CV cristal. Sunt speranta noastra de a schimba ceva, fiecare in felul in care o poate face. Dar asa este cand vrei schimbare..se trezesc cuiburile de viespii.

  13. Din păcate…halal ţara,halal medici!Se mănâncă între ei și se toarnă și…sunt „părți adverse”….doamne ferește!!!Când ei trebuie sa trateze pacienti și sa faca bine….
    Oricum pare ca cei din interior au sesizat niște probleme care trebuie verificare de cei abilități și restul trebuie sa ia act și sa aștepte lămuririle oficialilor dacă ele vin…în rest, sa vii ca medic…unii cu poziții se vede în asociații medicale,comisii etc și sa dai verdicte,sa imparti colegii în buni și rai mi se pare dezgustător și penibil!Poate și penal dar asta decid alții…oricum integritatea și onoarea/colegialitate și speranța in corpul medical romanesc se pierde pe zi ce trece!!!
    Penibil și degradant dlor și dnelor medici,dlor de la Colegiul Medicilor….sunteți toți la fel și cei diferiți probabil ca au plecat,pleaca și va lăsa asa cum va știți cu conștiința voastră…
    Tare urat și grotesc….