G4Media.ro

Rețea de români, acuzată în Germania că a solicitat ilegal ajutoare pentru…

Sursa foto: Pixabay

Rețea de români, acuzată în Germania că a solicitat ilegal ajutoare pentru corona în valoare de peste 2 milioane de euro falsificând acte și că încasa alocații pentru copii cu acte false din 2013

Un cetățean român în vârstă de 42 de ani a fost arestat miercuri în orașul Frankenmarkt din Austria Superioară, suspectat în Germania de fraudă cu ajutorele de urgență Corona acordate antreprenorilor, prejudiciul ridicânduse la milioane de euro. Arestarea a avut loc în cursul raidurilor care au început în statul german Renania de Nord-Westfalia, transmite Krone.at

În dimineața zilei de miercuri, vama și poliția din Germania au percheziționat 15 apartamente în Köln, Bergheim, Krefeld, Essen și un depozit în Pulheim. Perchezițiile domiciliare din Austria au vizat Linz, Frankenmarkt. Potrivit autorităților germane, 13 suspecți sunt cercetați în total.

Potrivit procuraturii publice din Wels, au fost efectuate în total douăsprezece percheziții domiciliare, în cadrul cărora au fost ridicate diverse documente stocate pe memory stick-uri. Potrivit AFP, au avut loc patru arestări în Renania de Nord-Westfalia și Austria. Suspecții sunt acuzați de de evaziune fiscală și fals în documente. Pagubele se ridică la aproximativ un milion și jumătate de euro.

Potrivit procuraturii publice, mai mulți suspecți de naționalitate română ar fi primit ajutor din partea guvernului raionului Düsseldorf din aprilie 2020. Suspecții au dat informații false în procedura online. În plus, se spune că au convins membrii familiei din România să solicite și ajutorul de urgență prin internet.

Potrivit parchetului, „volumul total al subvenției” pentru ajutorul pentru corona solicitat este de 2,3 milioane de euro, din care ar fi fost achitați aproximativ 800.000 de euro. În plus, mai mulți suspecți ar fi primit alocație pentru copii fără a avea însă acest drept din mai 2013. Ar fi utilizat cărți de identitate falsificate și certificate de înregistrare false.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Psd-istii își trimit copiii în Germania la cerșit, foarte nasol

  2. Sunt blonzi.

  3. Desi nu se spune, eu cred ca persoanele in discutie au ceva special. Sunt diferite de celelalte si au un talent genetic in arta furatului. S-ar putea sa gresesc. Nu pot spune direct ca sunt tigani pentru ca s-ar considera ofensator, incorect politic. Sa pacalesti un stat cu atatia bani, intr-un timp asa de scurt, intr-o perioada dramatica, cand o multime de oameni se imbolnavesc, sufera sau chiar dispar, practic sa faci bani profitand de o catastrofă, este ca si cum in loc sa scoti din apă omul care se îneacă, intinzând disperat mâna spre tine, tu ii furi ceasul si fugi. Genul asta de hotie trebuie considerata crima, pur si simplu.

  4. Tot mai bine se fura in Romania.

  5. Bravo lor! Au furat de la o entitate juridica si nu nu de la o persoana fizica, un guvern european autocratic, care tiparetste mii de miliare de euro pentru multinationale. Au si ei dreptul moral la fwlia lor in orive mod posibil. La urma urmei asta e esenta socialismului!
    Trebuie facuta o diferenta foarte clara din a lua din bunul unei entitati guvernamentale sau corporatii cu resurse nelimitate si portofelul furat in autobuz! Pentu prima meriti o decoratie pentru a doua puscarie!

    • Inseamna ca esti de printre ei, daca-i admiri asa tare…..!