G4Media.ro

Religia ar rămâne cu note, potrivit propunerii ministrului Educației de a evalua…

Foto: basilica.ro

Religia ar rămâne cu note, potrivit propunerii ministrului Educației de a evalua doar cu „admis/respins” disciplinele muzică, desen și educație fizică, pentru a elimina „goana după note”

Trei discipline au fost enumerate de Ministrul Educației în propunerea făcută de acesta public, în conferința de presă de joi, de a renunța la note și a le înlocui cu „admis/respins”.

Este vorba despre muzică, desen și educație fizică și sport. Din acest grup nu face parte și religia, singura disciplină din trunchiul comun care are același tratament cu cel al disciplinei limba și literatura română – adică elevii o fac obligatoriu din clasa pregătitoare până la finalul clasei a XII-a/a XIII-a.

Sorin Cîmpeanu a declarat, într-un răspuns care viza o poziționare față de premierea publică a elevilor, la școală, că „una dintre soluțiile pe care vă invit să le luați în calcul ar fi aceea a diminuării goanei pentru note prezentă mult prea mult, din păcate, în școala românească, părinții care vor mult prea mult note mari pentru copiii lor, pot să înțeleg că își doresc premii pentru ei, dar acest lucru s-ar putea rezolva, spre exemplu, dacă în gimnaziu nu am mai acordă note la discipline precum muzica, desen, educație fizică, ci am da calificative. Dând calificative cu „admis/respins”, o mare parte din această competiție, care nu este din spectrul competițiilor benefice, ar putea fi eliminată. Este o provocare pe care o lansez public,” a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

În august 2020 problema introducerii de calificative la aceste discipline, între care era inclusă și religia, a fost pusă oficial la nivelul Ministerului Educației. Edupedu a publicat atunci în exclusivitate faptul că se pregăteau schimbări majore la gimnaziu, în noile planuri-cadru, prin eliminarea notelor pentru Religie, Muzică, Desen și Sport.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. In frunte cu religia astea sunt disciplinele la care chiar nu se lucreaza nimic. La gimnaziu se da 10 pe linie la disciplinele astea. Apoi de intrebi de ce nu avem nimic in arta, sport. La religie avem, dar tot nu ne ajuta Doamnele.

    • România n-are TVR cultural și nici Arte TV gratuit și obligatoriu pe toate rețelele de telecablu.
      Multă lume se sperie de Bach și Van Gogh.

    • Da, Camelian, ai dreptate. De aia avem mai mulți la linsul moaștelor decât în muzeele de artă. Deh, fiecare țară cu poporul pe care și-l educă.

  2. Si-a bagat Dani coada

  3. De unde ati scos-o ca religia e obligatorie? NU E. Se poate face cerere oricand de renuntare.

  4. Religia este optionala.

  5. O fi Religia optionala, dar daca nu participi iti scade un pic media generala in raport cu cei care participa, ceea ce nu e corect, ca oricum e pierdere de vreme.

    • Ai astfel explicatia motivului pentru care nu vor sa scoata nota la religie!
      Daca se da calificativ, mult mai multi parinti vor cere sa renunte la ora. Iar daca scolile vor face program de pregatire la disciplinele de examen, in orele respective, pentru elevii care nu fac religie, marea majoritate vor renunta la ora…

  6. Religia este CEA MAI IMPORTANTA materie,singura care conteaza cu adevarat,singura care se ocupa cu EDUCATIA,restul disciplinelor se ocupa numai cu INSTRUCTIA!!! De aceea trebuie luata FOARTE in serios.Altfel ne ducem de râpa si inca repede…

    • Exact pe dos
      Religia e singura care se ocupa cu INSTRUCTIA si INREGIMENTAREA copiilor. Crede si nu cerceta!
      Toate celelalte discipline, predate asa cum trebuie, ofera EDUCATIE, le poate trezi curiozitatea intelectuala

    • Agapis, sper că glumești.

    • „Crede şi nu cerceta“, citat controversat care de fapt nu există în Biblie, deşi este atribuit învăţăturilor creştine

  7. Interesul politicienilor pentru religie este pt ca au nevoie de propovaduirea conformismului si de mentinerea status-quo, adica sa obtina tot ei mandate dupa mandate si sa nu plece din politica, incat sa poata sa duca impreuna cu familiile lor sau apropiatii lor o viata la standarde de lux.

  8. Că religia rămâne materie in programa scolii și se pun și note , de regulă maximale, fata de copiii care nu frecventează religia și nu alte materii opționale, se crează o stare de discriminare într-un învățământ care se dorește a fi reformat , in vremurile României educate unde vor sa predea cursuri de antisemitism când Hitler ataca UKr dar nimeni nu vede vreo asemănare