G4Media.ro

Reexaminarea legii privind statutul magistraților, respinsă în procedură de urgență. Președintele va…

Reexaminarea legii privind statutul magistraților, respinsă în procedură de urgență. Președintele va putea refuza o singură dată propunerea ministrului Justiției de numire a procurorilor șefi

Senatul a respins marți, în calitate de for decizional, reexaminarea legii 303/2004 privind statutul magistraților, solicitată vineri de președintele Klaus Iohannis.

Reexaminarea a fost respinsă luni seară, în regim de urgență, și în Camera Deputaților.

Actul normativ a fost atacat până acum de trei ori la Curtea Constituțională și urmează o a patra sesizare, după cum au anunțat parlamentarii PNL.

Una dintre cele mai importante modificări aduse actului normativ îi interzice președintelui României să respingă mai mult de o dată propunerea făcută de ministrul Justiției pentru șefia principalelor parchete (DNA, DIICOT și Parchetul General).

Legea 303/2004 face parte din pachetul celor trei legi ale Justiției modificate la finalul anului trecut de majoritatea PSD – ALDE – UDMR, modificări intens criticate de Comisia Europeană, de societatea civilă și de Opoziție. Actele normative au fost supuse examinării Comisiei de la Veneția, o opinie din partea acestei instituții fiind așteptată în perioada următoare.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ma simt in siguranta cu un Parlament, caruia nu-i trebuie luni de zile sa citeasca si sa inteleaga si sa citeasca din nou! Asa se face treaba in tarisoara!

  2. Mafiotii din sparlament si-au luat tara inapoi. Mafie generalizata cu cuibul mizeriei in casa poporului si nucleul in psd. DESTEAPTA-TE ROMANE. Comunistii te-au subjugat de 60 de ani. Nu ti-a ajuns?!

  3. Parlamentul este Asistat de Veorica la cetit de aia merge treaba repede că altfel, cu Nicolicea, Rădulescu, Șerbet Nicolae, Ciordache ar fi vai de Paula Parlamentului, cu toate că toți aceștia au primit de la Teleomârlanul DraKnea înaltul titlu MANGA Cum Laudae…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.