G4Media.ro

Reacție dură a primarului din Sfântu Gheorghe după ce Curtea de Apel…

Reacție dură a primarului din Sfântu Gheorghe după ce Curtea de Apel Brașov a anulat hotărârea de guvern privind steagul orașului: Nu înțeleg cum, într-un stat de drept, este posibil ca două asociații vădit șovine să obțină anularea unei decizii luate de Guvernul României

Primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, a comentat în termeni duri decizia Curții de Apel Brașov, care a dat dreptate Forumului Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş și a anulat HG prin care a fost adoptat simbolul local de la Sfântu Gheorghe.

Postarea integrală a lui Arpad Antal.

Este incredibil și absurd că instanța a anulat hotărârea de guvern privind steagul Municipiului Sfântu Gheorghe
Am primit şocat vestea că Curtea de Apel Brașov a admis cererea absurdă de anulare a steagului oraşului nostru. Pur și simplu nu înțeleg cum, într-un stat de drept, este posibil ca două asociații vădit șovine și care urăsc maghiarimea (al căror unic scop este de a perturba relațiile interetnice pașnice și de a agrava relația româno-maghiară) să reușească să obțină anularea în primă instanță a unei decizii luate de Guvernul României, în baza unei legi în vigoare, cu respectarea tuturor cerințelor și normelor!
Sper în continuare să putem rezolva odată pentru totdeauna aceste dispute simbolice, astfel încât comunitățile din Transilvania să poată folosi steagurile comunitare fără niciun fel de deranj, pentru că așa este normal.
Am încredere și cred că există lucruri mai importante în secolul XXI decât atacarea constantă a unei comunități pentru identitatea și simbolurile sale. În orice caz, a fost naiv din partea mea să presupun că atât provocatorii care își câștigă existența din astfel de acţiuni, cât și cei ascunşi în spatele lor, au uitat de steagurile comunităților locale. Evident că nu, pentru că, dacă aceste probleme create în mod artificial vor fi rezolvate, vor rămâne fără slujbă. De fapt, sunt dezamăgit că acest lucru se poate întâmpla în România, care se prezintă în străinătate ca un stat model pentru rezolvarea problemelor minorităților. Și să nu ne facem iluzii, Sfântu Gheorghe este doar primul caz, vor urma multe altele. Nu asta așteptăm de la România, ci înțelegere și respect față de comunitatea maghiară! (Sursa Foto: Facebook/ Antal Arpad)

Citește și: Curtea de Apel Brașov a anulat hotărârea de guvern prin care s-a adoptat steagul secuiesc ca drapel oficial al orașului Sfântu Gheorghe / Sentința nu e definitivă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. R: Ca justitia e independenta cat de cat, nu ca la Budapesta?!

  • Romanii sunt aproape 50% in Covasna, stau acolo de 2000 de ani, exista castru roman, exista cetati dacice, exista drumuri care sunt folosite si acum, romane, si ce sa vezi: pe steagul care reprezinta judetul nici un semn despre aceasta istorie, doar despre minoritatea invadatoare ungureasca. Ba mai apare si semiluna pe steag, mostenita de la turci, cand au transformat Ungaria in pasalac si i-au desfiintat statalitatea pentru vreo 300 de ani. De ce nu apare pe steag si un castru roman spre exemplu ????

  • Sovin estu tu
   Primarul.. ca numai pe unguri ii vezi pe steag…Dar acolo trăiesc și români
   Românii Transilvăneni au o asociație care le apară drepturile iar tu primarul vrei sa I maghiarizare…cum a făcut Ungarika cu Legea Apony…
   Iar dacă românii ardeleni își apară drepturile în România
   Tu ii faci șovin
   Rușine ție…
   Șovin maghiar în Transilvania

 2. Primarul din Sfântu Gheorghe nu intelege din incapatanare si orgoliu ca nu este voie cu asemenea stag in Romania.

 3. Romania nu e condusa de un dictator ca Orban ci de un sclavete rusnac Yok-hannis

 4. Felicitari! Sa speram ca justitia va face la fel si in continuare. Aici suntem in Romania, nu in ungaria.

  • Ce tupeu, sa spuna ca doua organizatii romanesti sunt evident sovine. Cand este evident ca orice organizatie cladita pe baze etnice (si sunt nenumarate, finantate la ordinul Moscovei de pro-rusul Viktor Orban) de catre unguri este evident si axiomatic sovina.

 5. E irelevant cine a făcut plângerea. Contează dacă a avut dreptate sau nu.

 6. Zurbagiul nu a înțeles cine este sovin in problema asta întrucât i s-a explicat in limba Romana .
  Dacă nu-i place , sa se mute in Hungaria si da arboreze ce steag vrea el.

 7. Ungurii și secuii iredentisti să sugă cerbul meu până va vorbi ungurește.

 8. Primarul Arpad, daca nu intelege, sa mearga sa ceara consultanta unui avocat, sa-i explice baza legala.
  Primarul Arpad are dreptul legal sa conteste decizia Instantei, ea nu e definita.
  Primarul Arpad omite intentionat fondul problemei: asociatiile etnicilor romani din regiune au cerut ca pe steagul orasului sa fie inclus si un simbol reprezentativ al etnicilor romani care locuiesc in oras. Bunele relatii se fac cu actiuni concrete, nu cu declaratii goale. Organizatiile regionale care au cerut acest steag au refuzat toate cererile etnicilor romani din localitate, atutidine care perturba relațiile interetnice pașnice și agraveaza relația româno-maghiară. In schimb, un raspuns pozitiv si includerea unui simbol romanesc in steag ar fi dovedit relațiile interetnice pașnice româno-maghiare.
  E pacat ca multi maghiarii sar ca arsi cand aud „fara unguri in Romania”, dar considera perfect normal si declara cu tarie „fara români in Tinutul Secuiesc”. Ambele afirmatii sunt la fel de bolnave si nocive.
  Domnul primar Arpad, un om inteligent altfel, ar fi civilizat sa nu mai minta, ci sa caute calea de compromis, care sa duca la adoptarea unui steag pe care nimeni sa nu-l conteste. Un politician trebuie sa aduca compromis si intelegere si incluziune, nu dezbinare si minciuna.

 9. Mars la Buda pesta!

 10. Asta e ca Putin. Nu el este sovin, ci cei care nu sunt de acord cu el.

 11. Legea e lege, cui ii pasa ce asociatii s-au dus in instanta? Si cui ii pasa ca e hot luata de guvernul unde UDMR n-ar trebui sa fie, daca e nelegala?

 12. Daca pe steag sunt doar simboluri secuiesti, cine e sovin? Au pus vreun simbol romanesc?

 13. Arpade, ghinion, dupa cum ar spune un clasic inca in viata!!!! Curat ghinion!!!! LA mai multe si la mai mare!!!

 14. Extremistul ăsta, pe care-l cunosc foarte bine, face intenționat public confuzie între comunitatea locală din Sf. Gheorghe și minoritatea națională maghiară care, ce-i drept, acolo este majoritară, dar nu este 100%.
  Un singur român dacă era pe teritoriul UAT Sf. Gheorghe și tot nu avea dreptul JURIDIC, nu legal (că legea a fost făcută prost, după cum a dovedit acea Curte de Apel) să facă si să arboreze steag exclusiv cu insemne heraldice maghiare sau secuiești! Asta nu vrea extremistul să înțeleagă!

 15. Trebuie sa inceapa sa moara astfel de secaturi ….. Ca de plecat de buna voie in ungaria paulei mele nu vor .

 16. Du-te bă și arboreaza-ți steagul in Ungaria,aici e Romania !

 17. Scoala Moscovei se vede de departe .Vina autoritatilor de la Bucuresti care de 30 de ani o dau la pace si fac compromisuri in defavorea Romanilor de acolo.Eu traiesc intre ei si le cunosc ” lupta ” ..Am zis sa se termine cu Sovieticii si trebuiesc puse la punct problemele odata pentru totdeauna si cu ei !! La cum ai stiu nu vor renunta

 18. Orașul Sf.Gheorghe și steagul orașului trebuie sa fi fost foarte puternice, încât asociațiile, autoritățile dâmbovițene cat și asa zisaa justiție sa fie nevoite sa.și puna pantalonii maro…
  Tari secuii ăștia !…