G4Media.ro

Curtea de Apel Brașov a anulat hotărârea de guvern prin care s-a…

Curtea de Apel Brașov a anulat hotărârea de guvern prin care s-a adoptat steagul secuiesc ca drapel oficial al orașului Sfântu Gheorghe / Sentința nu e definitivă

Curtea de Apel Brașov a dat dreptate Forumului Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş și a anulat HG prin care a fost adoptat simbolul local de la Sfântu Gheorghe, fiind unul în mod evident mono-etnic maghiar, anunță Brașov.net.

De mulți ani autoritățile locale din municipiul Sfântu Gheorghe au vrut să facă steagul secuiesc drept drapel oficial al reședinței județului Covasna. În 29 iunie 2021, Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care aprobă acest model ca steag oficial al orașului, însă demersurile pentru modificarea drapelului au început în urmă cu mai bine de 10 ani. De-a lungul timpului, instanțele din Brașov și Covasna au anulat hotărâri ale consiliului local Sfântu Gheorghe de adoptare a acestui drapel.

În anul 2015, Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş se pronunța ferm împotriva acestui steag și contesta proiectul de hotărâre privind steagul municipiului Sfântu Gheorghe pe considerentul că este reprezentativ doar pentru comunitatea maghiară, nu şi pentru românii care constituie aproape 25% din totalul populaţiei oraşului.

S-a precizat că steagul are „caracter pur etnic maghiar” şi s-a cerut includerea unor simboluri heraldice reprezentative pentru comunitatea românească, precum un vestigiu dacic ori o monedă romană dintre numeroasele descoperite de-a lungul timpului pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe

Acum, instanța de judecată a dat dreptate Forumului Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş și a anulat HG prin care a fost adoptat simbolul local de la Sfântu Gheorghe, fiind unul în mod evident mono-etnic maghiar.

Se poate depune recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Lăsații domnule să-l pună și pe cele din Ungaria și Rusia!

 2. aici nu e bozzgoria. cei care se simt bozzgori sa se mute in dictatura Ungaria

  • @motz: a fost steagul luptătorilor secui, acum sute de ani; azi steagul unei comunități are alte cerințe de reprezentare.

  • Jmechere , ai fost leghebist și îți este rușine să recunoști ! Nu trebuie !
   Ce eugen (ia) nu este la fel și tot s-a aflat !

 3. sfatul meu e sa nu le dati nas, deloc.

 4. Doar că nu este arborat doar steagul unui alt stat pe instituțiile publice în afara de cel al UE, așa cum este la noi arborat steagul Ungariei.

 5. Obraznic rumeno din reomenia vrea drepturi la ea in tara! Obraznic rumeno, iudemere ajutor!

  Unde s-a mai pomenit iredentisti anti-nationali la guvernare?!

 6. De unde și concluzia că guvernele Romaniei sunt handicapate!

 7. Erau „zsoldos”,adica mercenari;luptau cu cine ii platea mai bine

 8. Ești irecuperabil. Bălăceanca și gratii groase și multe . Acum ai schimbat tabăra cu a celor leghebisti ??? Sau așa ai fost dar ți-a fost rusinica să recunoști !!! Hotuleee!!!

 9. Tontalaul nu intelege (de fapt, se face ca nu intelege), ca un steag e al intregii comunitati, nu al unei parti a acesteia. Cam asta e caracterul autoritatilor secuiesti, vizibil dintotdeauna. Fac pe mieluseii, ca poate pacalesc pe cineva.

 10. Patetici astia de la curtea de apel, zici ca esti in China unde n-ai voie sa pui steagul Tibetului… si mai vorbim de drepturile romanilor din Ucraina…